Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
30 результатів
Результати пошуку
Документ Низькотемпературна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147228)(2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина МихайлівнаНизькотемпературна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, один нагнітач, випускний отвір, тракт циркуляції сушильного агента, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепловідвідних пластин, прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки, до яких приєднані патрубки відведення конденсату. Додатково встановлено модуль регулювання струму та температури.Документ Багатозональна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147229)(2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина МихайлівнаБагатозональна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепло відвідної пластини прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки з приєднаними патрубками відведення конденсату, які є горизонтальними роздільними перегородками простору теплоізольованої камери. Біля кожної полиці встановлено нагнітач, додатково встановлюється модуль регулювання струму та температури.Документ Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 94899)(2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій ПетровичСпосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, що передбачає оброблення відпрацьованого адсорбенту, яке проводять перегрітою парою при температурі 120…180°С протягом 14…40 хв.. A method of regenerating a carbonaceous natural mineral shungite comprising spent adsorbent treatment which is conducted with superheated steam at a temperature of 120 ... 180 ° C for 14 ... 40 min ..Документ Закуска бобова (Патент на винахід № 106698)(2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій ПетровичЗакуска бобова, що містить варену квасолю, пасеровану цибулю, очищені волоські горіхи, зелень, сіль, прянощі, яка відрізняється тим, що додатково містить пасеровану моркву, червоний болгарський перець та томат-продукти у певному співвідношенні.Документ Спосіб виробництва кисломолочних напоїв (Деклараційний патент на винахід № 38573 A)(2001) Гойко, Ірина Юріївна; Прядко, Микола Олексійович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Гойко, Надія ОлегівнаВинахід відноситься до молочної промисловості та може використовуватись при виробництві нових видів кисломолочних напоїв з лікувально-профілактичними та радіопротекторними властивостями, а також з оригінальними органолептичними показниками. Як наповнювач використовують кріопорошки традиційної та нетрадиційної харчової сировини, які вводять у вигляді суспензії, для виготовлення якої змішують кріопорошок у кількості 5-10% до маси попередньо пастеризованого молока або сколотин температурою 18–450С з подальшим перемішуванням та витримкою при цій температурі протягом 5-10 хв. The invention relates to the dairy industry and can be used in the production of new types of fermented milk beverages with medical and radiation protection properties as well as original organoleptic characteristics. How to use filler krioporoshky traditional and non-traditional food raw material, which is administered as a suspension for the manufacture of which is mixed in an amount krioporoshok 5-10% by weight of pre-pasteurized milk or buttermilk 18-45ºС temperature, followed by stirring and holding at this temperature for 5-10 minutes.Документ Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем і шоколадного (Деклараційний патент на винахід № 31858 A)(2000) Рашевська, Тамара Олексіївна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гулий, Іван Степанович; Прядко, Микола Олексійович; Гойко, Ірина ЮріївнаСпосіб передбачає отримання високожирних вершків, підготовку і внесення смакових наповнювачів, пастеризацію суміші, перетворення її в масло. Вводять кріопорошок цукрового буряку iз розрахунку вмісту цукру в готовому продукті 3-15%, який вводять після пастеризації і охолодження суміші до температури 20-45°С у вигляді 5-20% суспензії, підготованої шляхом внесення кріопорошка в пастеризовані та охолоджені до температури 20-45°С сколотини, або молоко, або вершки з наступним перемішуванням та витримкою при даній температурі на протязі 5-10хв. A method provides producing high-fat cream, preparation and introducing flavoring fillers, pasteurization of the mixture, transformation thereof into butter. Sugar beet cryopowder is introduced on the basis of sugar content in the end product 3-15 %. The cryopowder is introduced after pasteurization and cooling the mixture to the temperature 20-45 °C in the form of 5-20 % suspension prepared by introduction of cryopowder in pasteurized and cooled to the temperature 20-45 °C butter-milk or milk or cream with subsequent mixing and holding under the temperature during 5-10 min.Документ Конвеєрна стрічкова сушарка (Патент на корисну модель № 86027)(2013) Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій Федорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Вербицький, Борис Ілліч; Бессараб, Олександр СеменовичКонвеєрна стрічкова сушарка, що складається з сушильної камери з п'ятьма конвеєрами , між якими розміщені парові калорифери, яка відрізняється тим, що додатково в ній містяться перегородки для створення вертикальних каналів завширшки 0,8...1,3 та 1,5...2,0 м, причому у нижній частині каналів завширшки 1,5...2,0 м встановлюють вентилятори попарно з обох боків сушарки для циркуляції повітря. Conveyor dryer band, consisting of the drying chamber with five belts between which are steam heaters, characterized in that it contains additional partitions to create a vertical channel width of 0,8...1,3 and 1,5…2.0 m, and the bottom of the channel width of 1,5…2,0 m fans installed in pairs on both sides of the dryer for air circulation.Документ Закуска бобова (Патент на корисну модель № 87204)(2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій ПетровичЗакуска бобова, що містить варену квасолю, пасеровану цибулю, очищені волоські горіхи, зелень, сіль, прянощі, яка відрізняється тим, що додатково містить пасеровану моркву, червоний болгарський перець та томат-продукти у певному співвідношенні.Документ Спосіб обробки жиромістких осадів стічних вод (Патент на винахід № 14786)(1997) Рашевська, Тамара Олексіївна; Палійчук, Наталія Йосипівна; Прядко, Микола ОлексійовичДані досліджень показали, що співвідношення сирого осаду і активного мулу з тирсою впливає на якість аерації і переробку суміші вермікультурою, оптимальними є співвідношення 4: 1 - 1: 4. These studies have shown that the ratio of raw sludge and activated sludge with sawdust affects the quality of aeration and processing the mixture vermiculture, are optimal ratio 4: 1 - 1: 4.Документ Спосіб очищення цукрового сиропу ( патент на корисну модель №44142)(2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Савич, Анатолій Никифорович; Василенко, Сергій МихайловичСпосіб очищення цукрового сиропу, що включає додавання до сиропу фільтруючого адсорбенту, який відрізняється тим, що як фільтруючий адсорбент використовують комбінацію фільтроперліту в кількості 0,4…0,9% та целюлози в кількості 0,08…0,5% до маси сиропу. Method of cleaning liquid sugar, comprising adding to the syrup filter adsorbent, which is characterized in that the adsorbent is used as a filter in combination filtroperlit of 0.4 ... 0.9% cellulose at 0,08 ... 0.5% by mass of syrup.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »