Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб охолодження свіжоспеченого хліба(2020) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола ГригоровичСпосіб охолодження свіжоспеченого хліба, при якому виконують випічку хліба. Хліб в потоці з поду печі за допомогою захватного пристрою по напрямних надходить на вакуумний охолоджувальний апарат в робочу камеру, в якій створюють необхідне розрідження вакуумним насосом, робочих камер декілька, їх одночасно зверху опускають на продукцію, після охолодження виконують розгерметизацію робочої камери і вирівнювання тиску усередині камери з атмосферним, робочі камери піднімають, охолоджений хліб потрапляє на конвеєр, після цього цикл повторюють.Документ Апарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба (Патент на корисну модель №146333)(2021) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола ГригоровичАпарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з’єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного розрідження. Вакуумні камери розміщені на роторі, що обертається, та містять рухому кришку. Ротор оснащено завантажувальними та розвантажувальними пристроями вакуумних камер.Документ Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком (Патент на корисну модель №156000)(2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр СергійовичАпарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Використовуються вакуумні камери роз'ємного типу, які складаються з нерухомої кришки та рухомого столика, а апарат додатково оснащений напрямними для завантаження та розвантаження.Документ Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм (Патент на корисну модель №156905)(2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр СергійовичАпарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм, який містить вакуумні камери, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Вакуумні камери використовуються роз'ємного типу, які складаються з рухомих кришок та столика, який служить також розвантажувальним механізмом, а апарат додатково оснащений завантажувальним пристроєм.Документ Спосіб виробництва бісквітного напівфабрикату (Патент на корисну модель № 139656)(2020) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Доценко, Віктор Федорович; Арпуль (Олексійчук), Оксана ВолодимирівнаСпосіб виробництва бісквітного напівфабрикату включає етапи підготовки компонентів, приготування тіста, формування, випікання, охолодження та вистоювання. Процеси охолодження та вистоювання здійснюють в умовах вакууму при зниженні тиску від атмосферного до 2-5 кПа. The method of production of a biscuit semi-finished product includes the stages of component preparation, dough preparation, shaping, baking, cooling and proofing. The cooling and proofing processes are carried out under vacuum conditions with a decrease in pressure from atmospheric to 2-5 kPa.Документ Пристрій для термічної обробки ковбасних виробів (Патент на корисну модель № 106974)(2016) Бабанов, Ігор Геннадійович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена ІгорівнаПристрій для термічної обробки ковбасних виробів містить теплоізольовану камеру, поділену на секції обжарки, варки і охолодження, розташований всередині камери ланцюговий транспортер з носіями для ковбасних виробів, систему подачі і відбору робочого середовища, калорифери і вентилятор. В секції охолодження розташована зрошувальна система розподілення холодоносія, що являє собою розпилюючі насадки для холодної води з можливістю охолодження ковбасних виробів до температури 28-32 °С протягом 25-30 хв. The device for heat treatment of sausage products contains a heat-insulated chamber, divided into sections of roasting, cooking and cooling, inside the chamber a chain conveyor with carriers for sausage products, a system of supply and selection of the working environment, calorifiers and a fan. In the cooling section, there is an irrigation system for distributing the refrigerant, which is a spray nozzle for cold water with the ability to cool sausage products to a temperature of 28-32 °C for 25-30 minutes.Документ Пристрій для термічної обробки ковбасних виробів (Патент на корисну модель № 100892)(2015) Бабанов, Ігор Геннадійович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена ІгорівнаПристрій для термічної обробки ковбасних виробів містить теплоізольовану камеру, поділену на секції обжарювання, варки і охолодження, розташований всередині камери ланцюговий транспортер з носіями для ковбасних виробів, систему подачі і відбору робочого середовища, калорифери і вентилятор. В секції варки додатково розташована ємність з водою з температурою 82-85 °С, в яку занурюються носії ланцюгового транспортера з ковбасними виробами. The device for the heat treatment of sausage products contains a heat-insulated chamber, divided into a section for roasting, cooking and cooling, inside the chamber a chain conveyor with carriers for sausage products, a system of supply and selection of the working environment, calorifiers and a fan. In the boiling section, there is an additional container with water at a temperature of 82-85 °С, in which the carriers of the chain conveyor with sausage products are immersed.Документ Спосіб одержання концентрованого продукту з насіння льону (Патент на корисну модель № 101357)(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Ганзенко, Валентина Василівна; Баранова, Ксенія Вікторівна; Тракало, Тетяна ОлександрівнаВ основу корисної моделі покладено удосконалення способу одержання концентрованого продукту з насіння льону, що дозволяє надати йому нових споживчих властивостей та розширити асортимент продукції з луб’яних культур. The basis of the invention entrusted improvement process for the production of concentrated product from flax seed, allowing him to provide new consumer properties and expand the range of products of bast crops.Документ Спосіб одержання концентрованого продукту з насіння льону (Патент на винахід 109869)(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Ганзенко, Валентина Василівна; Баранова, Ксенія Вікторівна; Тракало, Тетяна ОлександрівнаВ основу винаходу покладено удосконалення способу одержання концентрованого продукту з насіння льону, що дозволяє надати йому нових споживчих властивостей та розширити асортимент продукції з луб’яних культур. The basis of the invention entrusted improvement process for the production of concentrated product from flax seed, allowing him to provide new consumer properties and expand the range of products of bast crops.Документ Банка з додатковим охолодженням (Деклараційний патент на корисну модель № 56361)(2011) Костін, Володимир Борисович; Дубовець, Володимир ВікторовичБанка з додатковим охолодженням містить корпус з кришкою і дном, заглибленим всередину, та теплообмінник, встановлений всередині корпуса в контакті з напоєм. Теплообмінник виконано у формі циліндра, всередині якого міститься рідина та твердий діоксид вуглецю, відділений від рідини мембранами. Для проколювання мембрани разом з теплообмінником встановлено кнопку з тонкою трубкою, яка при натисканні руйнує мембрану та з'єднує теплообмінник з атмосферою, внаслідок чого твердий діоксид вуглецю вступає в реакцію з рідиною. A can with additional cooling comprises a body with a lid and a bottom immersed inside and a heat exchanger mounted inside the body in contact with beverage. The heat exchanger is made in the form of a cylinder, which contains liquid and solid carbon dioxide separated from liquid by membranes. To pierce the membrane the heat exchanger is installed together with a button with a thin tube, which while pressing destroys the membrane and connects the heat exchanger to the atmosphere, resulting in solid carbon dioxide reaction with liquid.