Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 27
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для поділу хлібного тіста (Патент на корисну модель №126467)
    (2018-06) Литовченко, Ігор Миколайович; Корсік, Дмитро Михайлович
    Пристрій для поділу хлібного тіста містить раму, привод, транспортер, нагнітальну камеру, обертальну подільну головку, в якій розміщений циліндричний барабан з поршнем. Поршень з'єднаний з додатково встановленим штоком, на кінці якого знаходиться кулачок, що контактує з нерухомою направляючою пластиною.The device for dividing the bread dough contains a frame, an actuator, a conveyor, a pressure chamber, a rotary hollow head, which has a cylindrical drum with a piston. Piston connected to an additional installed rod, at the end of which there is a cam that comes in contact with fixed guide plate.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для визначення розпливання клейковини і тіста (патент на корисну модель № 125054)
    (2018) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, В’ячеслав Андрійович
    Корисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення показника розпливання клейковини і тіста шляхом вимірювання діаметру кульки клейковини чи тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваної величини. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the gluten and dipstick dispersion by measuring the diameter of a gluten or a dough ball. The technical result is to improve the accuracy of removing the indicators and automate the measurement process and calculate the investigated value.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для визначення питомого об’єму тіста (Патент на корисну модель № 125022)
    (2018) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, В’ячеслав Андрійович
    Корисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення питомого об’єму тіста шляхом вимірювання висоти тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваних величин. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the specific volume of the dough by measuring the height of the dough workpiece. The technical result is to increase the accuracy of removing the indicators and to automate the process of measuring and calculating the investigated quantities.
  • Ескіз
    Документ
    Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 116261)
    (2017) Іжевська, Орися Петрівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    Патент на корисну модель. Запропоновано рецептуру пшеничного хліба з додаванням шроту льону. В основу корисної моделі поставлена задача розширити асортимент хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами та покращеним амінокислотним складом. Згідно з корисною моделлю, для збагачення виробу харчовими волокнами, до пшеничного борошна додають шрот насіння льону. Порівняльна оцінка хімічного складу шроту льону та борошна пшеничного першого сорту показала, що в шроті льону міститься більше білка втричі; жирів в 7,7; клітковини в 22 рази, ніж в борошні. Запропонований рецептурний склад забезпечує збагачення хліба його фізіологічно-функціональними речовинами без погіршення смакових властивостей виробу. Patent for utility model. A recipe for wheat bread with the addition of flax seedlings has been proposed. The basis of the utility model is the task of expanding the range of bakery products enriched with food fibers and improved amino acid composition. According to a useful model, for the enrichment of the product with food fibers, to the wheat flour add a swab of flax seeds. A comparative assessment of the chemical composition of flaxseed meal and wheat flour of the first grade showed that flaxseed contains more protein three times; fats in 7.7; fiber in 22 times than in flour. The proposed prescription composition ensures the enrichment of bread with its physiological-functional substances without degrading the taste properties of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування опари (Патент на винахід №113924)
    (2017) Доломакін, Юрій Юрійович; Литовченко, Ігор Миколайович
    Спосіб приготування опари передбачає змішування в 3 етапи, на першому етапі відбувається змішування води та борошна до отримання структурної суміші, на другому етапі швидкість мішалки збільшується на певний відсоток, на третьому етапі робочий орган сповільнюється на задану величину. The method of preparation of the dough involves mixing in 3 stages, the first stage is mixing water and flour to obtain the structural of the mixture in the second stage the speed of the stirrer is increased by a certain percentage, in the third stage the work body is slowed down by the specified amount.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста (Патент на корисну модель № 103987)
    (2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана Сергіївна; Заєць, Ігор Миколайович
    Спосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста включає вимірювання окисно-відновного потенціалу тіста, вологості тіста, витрати борошна і рідких інгредієнтів, змінювання подачі борошна та рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. Додатково вимірюють витрату вибродженого тіста, питому роботу, виконану при замісі тіста, регулюють температуру тіста. На основі поточних даних вимірювань уточнюють параметри математичних моделей, що зв'язують критерії оптимальності втрат сухих речовин борошна при приготуванні тіста, продуктивності агрегату для приготування тіста та окисно-відновного потенціалу тіста із температурою тіста, питомою роботою, виконаною при замісі тіста, вологістю тіста, витратою борошна, витратою рідких інгредієнтів, витратою вибродженого тіста. На основі уточнених моделей класифікують ситуації, на підставі чого визначається ситуаційна пріоритетність критеріїв оптимальності і проводиться багатокритеріальна оптимізація за схемою компромісів Парето, за результатами якої змінюють завдання регулятору температури тіста та подачу борошна і рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. A method of multipurpose automatic control process preparation dough comprises measuring the redox potential of the test, humidity test, and meal expenses liquid ingredients, changes feed flour and liquid ingredients in a dough mixer. Additionally fermented dough measured flow test, the specific work carried out by kneading the dough, regulate the temperature of the test. On the basis of current data measurements specify the parameters of mathematical models linking the criteria of optimality loss of dry matter of flour in the preparation of the dough, the performance of the unit for the preparation of dough and redox test capacity test temperature, the specific work carried out by kneading the dough, the dough moisture, consumption of flour, consumption of liquid ingredients, consumption fermented dough. On the basis of the specified models classify the situation, on the basis of which is determined by the situational priority optimality criteria and carried out multi-criteria optimization scheme Pareto compromise, the results of which change the setting regulator test temperature and supply of flour and liquid ingredients in the dough mixer.
  • Ескіз
    Документ
    Тістомісильна машина (Патент на корисну модель № 68256)
    (2011) Пономаренко, Віталій Васильович; Кроча, Володимир Володимирович; Горобець, Володимир Сергійович
    Тістомісильна машина складається з корпусу, приводу, місильного вала з лопатками, дозувального пристрою та вивантажувального патрубка. Співвісно до місильного вала над завантажувальним патрубком встановлено додатковий вал з лопатками, в кінці якого встановлено гальмівні заслінки, що можуть змінювати кут нахилу. A dough kneader consists of a housing, a drive, a kneading shaft with blades, a metering device and an unloading pipe. Coaxially to the kneading shaft an additional shaft with blades is installed above a loading pipe. On the end of the additional shaft brake dampers are mounted with possibility to change a slope.
  • Ескіз
    Документ
    Бродильно-формувальний агрегат (Патент на корисну модель № 37822)
    (2008) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Цибуля, Сергій Віталійович
    Бродильно-формувальний агрегат містить камеру бродіння, еластичний елемент і матрицю. Для нагнітання тіста в камеру бродіння встановлена додаткова камера нагнітання, яка оснащена ножовими заслінками з боку подавання тіста та з боку камери бродіння. A fermenting and forming unit comprises a fermenting chamber, an elastic element and a die. An additional forcingchamber equipped with knife shutters on the side of dough feed and on the side of the fermenting chamber is installed to force dough into the fermenting chamber.
  • Ескіз
    Документ
    Бродильно-формувальний агрегат (Патент на винахід № 91314)
    (2010) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Василенко, Олександр Володимирович
    Бродильно-формувальний агрегат складається з камери бродіння, еластичного елемента та формувальної матриці. Камера бродіння з'єднана з нагнітачем тіста і має форму паралелепіпеда з випуклими стінками, в верхній частині якої розміщений розподільник потоку тіста. A fermenting moulder consisting of a fermentation cabinet, an elastic element and a forming mould. The fermentation cabinet is connected with a dough supplier and has a shape of parallelepiped with projecting walls, in the upper part of which a dough flow distributor is arranged.
  • Ескіз
    Документ
    Бродильно-формувальний агрегат (Патент на корисну модель № 48701)
    (2010) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Василенко, Олександр Володимирович
    Бродильно-формувальний агрегат містить камеру бродіння, еластичний елемент, формувальну матрицю, розподілювач потоку тіста. Камера бродіння з'єднана з нагнітачем тіста і має форму паралелепіпеда з випуклими стінками. A fermenting and forming unit comprises a fermentation chamber, an elastic element, a forming mould, a divider of dough flow. The fermentation chamber is connected to a pressurizer of the dough and has a shape of a parallelepiped with projecting walls.