Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва мальтозних сиропів (Патент України на винахід № 94556)(2011) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаСпосіб виробництва мальтозного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, охолоджування, ферментативне зцукрювання, інактивацію ферментів, очищення гідролізату та концентрування, який відрізняється тим, що зцукрювання проводять комплексом ферментних препаратів грибної α-амілази з розрахунку 6…10 одиниць амілолітичної активності на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю та пуллуланази з розрахунку 4•10-4…6•10-4 одиниць активності пуллуланази на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю протягом 36…48 год. до масової частки мальтози в гідролізаті 65…67 %. Method of production of maltose syrup, which foresees dilution of the starched suspension, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzymes, cleaning of gidrolizata and concentration, differs that a saccharification is conducted the complex of enzymic preparations of mushroom α-amylase from a calculation 6...10 units of amylolytic activity on the gramme of dry matters of corn starch and pullulanazi from a calculation 4•10-4…6•10-4 units of activity of pullulanazi on the gramme of dry matters of corn starch during 36...48 hour to mass dales of maltose in gidrolizate 65...67 %.Документ Спосіб виробництва мальтозних сиропів (Патент на корисну модель № 57627)(2011) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаСпосіб виробництва мальтозного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, охолоджування, ферментативне зцукрювання, інактивацію ферментів, очищення гідролізату та концентрування, який відрізняється тим, що зцукрювання проводять комплексом ферментних препаратів грибної α-амілази з розрахунку 6…10 одиниць амілолітичної активності на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю та пуллуланази з розрахунку 4•10-4…6•10-4 одиниць активності пуллуланази на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю протягом 36…48 год. до масової частки мальтози в гідролізаті 65…67 %. Method of production of maltose syrup, which foresees dilution of the starched suspension, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzymes, cleaning of gidrolizata and concentration, differs that a saccharification is conducted the complex of enzymic preparations of mushroom α-amylase from a calculation 6...10 units of amylolytic activity on the gramme of dry matters of corn starch and pullulanazi from a calculation 4•10-4…6•10-4 units of activity of pullulanazi on the gramme of dry matters of corn starch during 36...48 hour to mass dales of maltose in gidrolizate 65...67 %.Документ Спосіб виробництва високооцукреного сиропу (Деклараційний патент країни на винахід № 70716)(2004) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаСпосіб виробництва високооцукреного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, нейтралізацію, охолодження, ферментативне оцукрювання, інактивацію ферменту, очищення сиропу та уварювання, який відрізняється тим, що оцукрювання проводять до глюкозного еквіваленту гідролізату 70-75 % ферментним препаратом глюкоамілази, дозованим у кількості 1,5-2,5 одиниць активності на 1 г сухих речовин крохмалю, а перед уварюванням до нього додають сироп, отриманий шляхом гідролізу крохмалю послідовно α-амілазою та α-1,6-глюкозидазою з глюкозним еквівалентом 20-30 % у співвідношенні 1:(0,3-0,5). Method of production of vysokoosakharennogo syrup, which foresees dilution of the starched suspension, neutralization, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzyme, cleaning of syrup and uvarivanie, differs that saccharifications conduct to the glyukoznogo equivalent of gidrolizata 70-75 % by enzymic preparation of glyukoamilazy, dosed in an amount 1,5-2,5 units of activity on a 1 gramme of dry matters of starch, and before uvarivaniem to him does add syrup, got by the hydrolysis of starch consistently α-amylase and α-1,6- glucosidase with a glyukoznym equivalent 20-30 % in correlation 1:(0,3-0,5).Документ Спосіб зброджування крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 46107)(2002) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шинкаренко, Любов Миколаївна; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Олійнічук, Олексій СергійовичСпосіб зброджування крохмалевмісної сировини, який відрізняється тим, що змішану з водою сировину нагрівають до температури 50-60°С, витримують 30-50 хвилин, оцукрювання та зброджування крохмалю проводять в одну стадію змішаною культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae та пліснявих грибів Aspergillus niger в співвідношенні 2,5:1Документ Спосіб підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування (Деклараційний патент №55157)(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Михайльо, Віктор Миколайович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій ІвановичCпосіб передбачає внесення α-амілази и глюкоамілази в зерновий заміс, піддають більш тонкому подрібненню одночасно з розчиненням і оцукрюванням крохмалю в одну стадію в умовах турбулентного режиму на рівні 140000-280000 Re. The method provides addition α-amylase and glucoamylase in the grain batch, which was subjected to a more finely ground simultaneously with the dissolution and saccharification starch in a single stage in a turbulent regime at 140000-280000 Re.Документ Спосіб зброджування сусла із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід 41095)(2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Янчевський, Віктор Казімірович; Іщенко, Петро Юхимович; Кудирко, Петро Степанович; Скічко, Михайло Олександрович; Кривчун, Олександр Миколайович; Демчук, Василь ПетровичCпосіб передбачає неперервне зброджування сусла і відрізняється тим, що оцукрювання здійснюють до утворення в суслі 90-97% моно- і дисахаридів від введеного крохмалю.The method provides continuous fermentation of the wort and differs in that saccharification is carried to form in the wort 90-97% mono-and disaccharides from the introduction of the production of starch.Документ Апарат для механоферментативної обробки крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент № 55156А )(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій ІвановичАпарат забезпечує високий ступінь розчинення і оцукрювання крохмалю в одну стадію за рахунок інтенсифікації подрібнення замісу у мокрому стані та скорочення питомих витрат енергії на приготування сусла. Apparatus provides temple the degree of dissolution and saccharification of starch in one step through the intensification of wet grinding of batch and to reduce specific consumption energy for prepare wort.Документ Спосіб антисептування сусла із крохмалевмісної сировини у виробництві спирту (Патент на винахід № 56635)(2005) Кудирко, Петро Степанович; Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кривчун, Олександр Миколайович; Чепурний, Валерій Миколайович; Михайлів, Андрій ПетровичCпосіб відрізняється тим, що антисептик «Каморан» задають на стадії оцукрювання крохмалю в дозі 0,0005-0,0009 % до об’єму середовища періодично з інтервалом 2-3 години рівними дозами. The method differs in that the antiseptic «Kamoran» added in the stage saccharification starch in the dose of 0,0005-0,0009 % of the volume of the environment periodically at an interval of 2-3 hours equal doses.Документ Спосіб підготовки крохмалевмісної сировини до спиртового зброджування (Деклараційний патент на винахід № 56595)(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Жуковський, Віктор Антонович; Шевченко, Василь Іванович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Процан, Наталія Вікторівна; Михайлів, Андрій ПетровичСпособ отличается тем, что общее количество осахаривающего ферментного препарата делят на две части в соотношении 1:2,3-3,0, при этом меньшую часть задают на стадию приготовления замеса, а большую – на стадию осахаривания. Cпосіб відрізняється тим, що загальну кількість оцукрюю чого ферментного препарату ділять на дві частини в співвідношенні 1:2,3-3,0, при цьому меншу частину задають на стадію приготування замісу, а більшу – на стадію оцукрювання. Method differs by the fact that the total quantity of saccharifying enzyme preparation divided into two parts in the ratio 1:2,3-3,0, with a smaller part addition in stage set batch cooking, and more - to the stage of saccharification.