Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення сиропу
    (2017) Рева, Леонід Павлович; Береза, Юрій; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна; Головіна, Олена Валеріївна
    Спосіб очищення сиропу включає, сульфітацію, введення в сироп адсорбенту, перемішування фільтрування. Як адсорбент використовується природний мінерал сорбент – палигорськіт у кількості 2,5…3% до маси сиропу з переміщуванням протягом 15…20хв. Method of purification of syrup includes sulphitation, insertion of adsorbent to syrup, mixing, filtration. Natural mineral sorbent palygorskite is used as adsorbent. The weight of palygorskite is 2,5…3% of the weight of syrup and the mixing takes place for 15-20 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення овочевих соків ( патент на корисну модель №46541)
    (2009) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    Спосіб очищення овочевих соків, що передбачає адсорбцію пектинових речовин, який відрізняється тим, що як адсорбент використовується природний дисперсний мінерал палигорськіт в кількості 3,23…4,76% мас. при тривалості обробки 20…30хвилин. Way to clean vegetable juice, providing the adsorption of pectin, which is characterized in that it is used as an adsorbent dispersed natural mineral palygorskite in the number 3.23 ... 4.76% by weight. when the processing time of 20 ... 30 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб адсорбційного очищення питної води (Патент на корисну модель № 27589)
    (2007) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Зіновій Петрович
    Спосіб адсорбційного очищення води, що включає адсорбцію домішок сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент використовується композиція палигорськіту і модерніту у співвідношенні 1:3.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів (Патент на корисну модель №16912)
    (2006) Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Зіновій Петрович; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна
    Спосіб адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів, що включає адсорбцію домішок сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент використовують композицію палигорськіту і гідрослюди у співвідношенні 1:1.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення яблучного соку (Патент на винахід № 95728)
    (2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб прояснення яблучного соку, що передбачає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 2,0-3,0 мм концентрацією 2,5-3,3% мас. % при температурі 60-80ºС протягом 20-30 хв., а потім обробляють ферментним препаратом Фруктозимом Р у кількості 0,005-0,01%, тривалістю 1,0-1,5 год при температурі соку 45-50ºС. Method clarification of apple juice that provides the combined processing of apple juice, which is characterized in that apple juice is first subjected to purification adsorbed palygorskite fraction 2.0-3.0 mm 2,5-3,3 wt% concentration. % At a temperature of 60-80 º C for 20-30 min., And then treated enzyme preparation Fruktozymom P in quantities 0,005-0,01%, lasting 1.0-1.5 h at a temperature of 45-50 º C the juice.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення яблучного соку (Патент на винахід № 95727)
    (2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб прояснення яблучного соку, що передбачає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку обробляють ферментним препаратом Фруктозимом Р у кількості 0,005-0,01%, тривалістю 1,0-1,5 год при температурі соку 45-50ºС , а потім піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 2,0-3,0 мм концентрацією 2,5-3,3% мас. % при температурі 60-80ºС протягом 20-30 хв. Method clarification of apple juice, which provides combined processing of apple juice, which is characterized in that apple juice initially treated enzyme preparation Fruktozymom P 0,005-0,01% in the number, duration of 1.0-1.5 h at a temperature of 45-50 º C juice, and then subjected to purification of palygorskite adsorbed fraction 2.0-3.0 mm 2,5-3,3 wt% concentration. % At a temperature of 60-80 º C for 20-30 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення ефірно-альдегідної фракції (деклараційний патент на винахід № 72721)
    (2005) Віхорт, Володимир Андрійович; Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Малежик, Іван Федорович; Маринченко, Віктор Опанасович
    Спосіб очищення ефірно-альдегідної фракції, що передбачає адсорбцію доміщок сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент використовують палигорськіт в концентраціях 10-20 %. Method of cleaning air-aldehyde fraction, which involves adsorption domischok sorbent, characterized in that the sorbent palygorskite used in concentrations of 10-20%.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку (Деклараційний патент на корисну модель № 70717)
    (2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій Веніамінович
    Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку, що передбачає його обробку природним мінералом при нагріванні, який відрізняється тим, що як сорбент використовують палигорськіт в концентрації 10-20%. Method adsorption purification of fruit juice, which provides its handling of natural minerals when heated, wherein the sorbent use that as palygorskite in a concentration of 10-20%.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб комбінованого адсорбційного очищення промислових водно-спиртових розчинів (Патент на винахід № 60742)
    (2003) Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Маринченко, Віктор Опанасович; Пістелькорс, Вікторія Олександрівна; Марцін, Ігор Іванович; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна
    Спосіб комбінованого адсорбційного очищення промислових водно-спиртових розчинів, що передбачає адсорбцію домішок сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент використовується палигорськіт і активне вугілля (1:1), поверхня якого піддається попередньому вакуумуванню.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб освітлення фруктового соку (Деклараційний патент на винахід № 70641)
    (2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій Веніамінович
    Спосіб освітлення фруктового соку, що передбачає його нагрівання і подальшу обробку сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент застосовують палигорськіт в концентрації 10-20%. A method of fruit juice clarification, comprising heating and its subsequent processing sorbent, characterized in that palygorskite is used as a sorbent in a concentration of 10-20%.