Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Напій яблучно-кизиловий (патент на корисну модель № 131289)(2019) Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович; Матко, Світлана Василівна; Ващенко, Надія МихайлівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського та оздоровчого харчування. Напій яблучно-кизиловий містить яблучний сік, яблучне та кизилове пюре, екстракти глоду та стевії при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: яблучний сік 15…25 яблучне пюре 5…15 пюре кизилу 5…10 екстракт глоду 10…30 екстракт стевії 0,05…0,01 вода решта. Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре яблук, кизилу, екстрактів глоду та стевії, що відзначається високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин, пониженої енергетичної цінності за рахунок часткової чи повної заміни цукру на екстракт стевії і рекомендований як для масового споживання, так і з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The useful model refers to the food industry, namely the canning industry, can be used in the wellness nutrition. Apple-сornel drink contains apple juice, apple and сornel puree, hawthorn and stevia extracts with the following component ratio, mass. %: apple juice 15 ... 25 apple puree 5 ... 15 сornel puree 5 ... 10 Hawthorn extract 10 ... 30 Stevia extract 0.05 ... 0.01 the water is the rest. The technical result of the utility model is to obtain a product with the use of purée of apples and сornel, hawthorn and stevia extracts, which is characterized by high flavoring properties, the content of biologically active substances, reduced energy value due to replacement of sugar for the stevia extract and recommended for mass consumption, as well as for the purpose of health-preventive action on the human body.Документ Соус обліпиховий (патент на корисну модель № 119426)(2017) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Костючик, Олена Олександрівна; Грушковська, Аліна ОлександрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського харчування. Соус обліпиховий містить пюре обліпихове, яблучне, цукор, екстракт стевії при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Пюре обліпихове – 74,9875…35 Пюре яблучне – 25…62,49 Цукор – 0,01…2,5 Екстракт стевії – 0,0025…0,01. Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре обліпихи, яблук, екстракту стевії, що відзначається високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин, пониженої енергетичної цінності за рахунок часткової чи повної заміни цукру на екстракт стевії і рекомендований як для масового споживання, так і з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The model relates to the food industry, namely, to the canning industry, can be used in the catering industry. Sea buckthorn sauce contains sea buckthorn puree, apple puree, sugar, stevia extract, with the following ratio of components,% by weight: Mashed sea buckthorn - 74,9875 ... 35 Apple puree - 25 ... 62,49 Sugar - 0.01 ... 2.5 Stevia extract - 0,0025 ... 0,01. The technical result of the model is to obtain a product with the use of puree of sea buckthorn, apples, an extract of stevia, marked by high taste properties, the content of biologically active substances, reduced energy value due to the partial or total replacement of sugar on the extract of stevia and recommended for both mass consumption and with the purpose of health-preventive action on the human body.Документ Соус обліпиховий (патент на № 116958)(2018) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Костючик, Олена Олександрівна; Грушковська, Аліна ОлександрівнаВинахід відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використаний в сфері громадського харчування. Соус обліпиховий містить пюре обліпихове, яблучне, цукор, екстракт стевії при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Пюре обліпихове – 74,9875…35 Пюре яблучне – 25…62,49 Цукор – 0,01…2,5 Екстракт стевії – 0,0025…0,01. Технічний результат винаходу полягає в отриманні продукту з використанням пюре обліпихи, яблук, екстракту стевії, що відзначається високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин, пониженої енергетичної цінності за рахунок часткової чи повної заміни цукру на екстракт стевії і рекомендований як для масового споживання, так і з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The invention relates to the food industry, namely, to the canning industry, can be used in the catering industry. Sea buckthorn sauce contains sea buckthorn puree, apple puree, sugar, stevia extract, with the following ratio of components,% by weight: Mashed sea buckthorn - 74,9875 ... 35 Apple puree - 25 ... 62,49 Sugar - 0.01 ... 2.5 Stevia extract - 0,0025 ... 0,01. The technical result of the invention is to obtain a product with the use of puree of sea buckthorn, apples, an extract of stevia, marked by high taste properties, the content of biologically active substances, reduced energy value due to the partial or total replacement of sugar on the extract of stevia and recommended for both mass consumption and with the purpose of health-preventive action on the human body.Документ Оладки на основі гречаного борошна(2017) Дітріх, Ірина Вікторівна; Короткова, Олена Олексіївна; Гетьман, Олена Юріївна