Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку (Патент на винахід №93324)
    (2011) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Криворотенко, Альона Володимирівна
    Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку, що передбачає адсорбційного оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природній мінерал – шунгіт – у концентрації 1,5-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-50ºС протягом 40-60 хв. Method of reducing microbial insemination apple juice, which involves adsorption processing of apple juice, characterized in that the agent uses a natural mineral - shungite - at a concentration of 1.5-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-50 º C for 40 - 60 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 61474)
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    Спосіб активації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, який включає активацію шунгіту, який відрізняється тим, що активацію проводять висушуванням при температурі 90…100ºС протягом 60…90 хв. The method of activation of natural mineral shungite carbon which comprises activating shungite, characterized in that activation is carried out by drying at a temperature of 90 ... 100 º C for 60 ... 90 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення яблучного соку (патент на корисну модель №55317)
    (2010) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб прояснення яблучного соку, що включає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 3,0…2,0 мм концентрацією 2,5…3,3 мас.% при температурі 60-80ºС протягом 20…30 хв., а потім обробляють ферментним препаратом фруктизимом Р у кількості 0,005…0,01 % тривалістю 1,0…1,5 год. при температурі соку 45-50 º С. Apple juice clarification process involves a combination of apple juice processed, characterized in that apple juice is first subjected to adsorptive purification fractions palygorskite 3.0 ... 2.0 mm at 2.5 ... 3.3 wt.% At a temperature of 60-80 º C for 20 ... 30 minutes. And then treated with an enzyme preparation fruktizimom P 0.005 ... 0.01 ... 1.0% during 1.5 hours at a temperature of 45-50 º C juice.
  • Ескіз
    Документ
    Лінія виробництва бурякового соку (патент на корисну модель №55117)
    (2010) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна
    Лінія виробництва бурякового соку, що складається з послідовно встановлених після пресування збірника соку, сита-стікача, проміжної ємності, центрифуги, фільтрпреса, насоса, яка відрізняється тим, що після проміжної ємності встановлюється збірник-мірник бурякового соку, збірник шунгіту зі шлюзовим дозатором, адсорбер з паровою сорочкою і перемішуючим пристроєм, відстійник, збірники обробленого соку і відпрацьованого адсорбенту. Beet juice production line consisting of a series arranged after pressing the juice collector, screens, intermediate vessel, centrifuges, filters, pumps, characterized in that, after the intermediate tank set-measure collection of beet juice, a gateway collection shungite dispenser adsorber with steam jacket and agitator, sump, collections of processed juice and spent adsorbent.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення яблучного соку (патент на корисну модель №52814)
    (2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Рябченко, Анна Олегівна
    Спосіб прояснення яблучного соку, що передбачає адсорбційне оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природний мінерал – шунгіт у концентрації 1,0-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-60ºС, тривалості оброблення 20-40 хв. Method clarification of apple juice, which involves adsorption processing of apple juice, characterized in that the reagent used natural mineral - shungite at a concentration of 1.0-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-60 º C, the duration of treatment 20-40 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку (Патент на корисну модель №51734)
    (2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Криворотенко, Альона Володимирівна
    Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку, що включає адсорбційне оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природний мінерал – шунгіт у концентрації 1,5-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-50ºС, тривалості оброблення 40-60 хв. Method of reducing microbial insemination apple juice, including adsorption processing of apple juice, which is characterized by the fact that as a reagent use natural mineral - zhung in concentration 1.5-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-50 º C, the duration of treatment of 40 -60 min.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель № 65937)
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій Петрович; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мочай, Наталія Юріївна
    Спосіб очищення овочевого соку від солей важких металів, нітрат-іонів, мікроорганізмів і їх спор, що передбачає очищення овочевого соку, який відрізняється тим, що очищення проводять шляхом адсорбції природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 3,23%...4,76% мас. При тривалості обробки соку 25-30 хвилин при постійному перемішуванні. Methods for cleaning vegetable juice from the salts of heavy metals, nitrate ions, microorganisms and their spores, which provides clean vegetable juice, which is characterized in that the treatment is carried out by adsorption of carbon containing natural mineral Shung in the amount of 3.23% ... 4.76% masses when the duration of processing juice 25-30 minutes with constant stirring.