Конференції НУХТ
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13186
Переглянути
Документ European dimensions of sustainable development(2024) National University of Food TechnologiesProceedings of the VI International Conference on European Dimensions of Sustainable Development present abstracts of the reports of the Conference held on May 15 – 17, 2024 at the National University of Food Technologies, Kyiv, Ukraine (online) under the support of Erasmus+ projects #101085243-ProEU-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCHRSCH and #101127449-EcoEurope-ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH. The proceedings cover economic, environmental and social aspects of sustainable development of European sustainability; advanced technologies for the sustainable development; russian invasion of Ukraine as the threat of European sustainability; as well as European Studies on sustainable development. Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.Документ European dimensions of sustainablе development(2023) National university of food technologiesSelected papers of the V International Conference on European Dimensions of Sustainable Development present peer-reviewed articles based on the reports of the Conference, which had place on June 1-2, 2023 at National University of Food Technologies, Kyiv, Ukraine in terms of the ERASMUS+ projects Jean Monnet EU Centre for the Circular and Green Economy JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE), EU renewable energy strategy as a roadmap for Ukraine (101085755 – JM RE – ERASMUS-JMO2022-HEI-TCH-RSCH) and European Union policies and best practices in academic project management (101085243 – ProEU – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCHRSCH). The Selected Papers cover economic, environmental and social aspects of sustainable development of the European Union and Ukraine; new technologies for the sustainable development; as well as European Union Studies on sustainable development. Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.Документ Experience of hospitality industry in helping ukrainian refugees in a war period(2022) Forostiuk, InnaДокумент The Second North and East European Congress on Food (NEEFood-2013)(2013) National University of Food TechnologiesThe publication contains abstracts of leading scientists, experts and young researchers in the field of food science, engineering, technology, chemistry and economics and management - participants of the Second North-and East European Congress of Food Science (NEEFood-2013).Документ XV Міжнародна студентська науково-практична конференція з проблем пакувальної індустрії(2014) Національний університет харчових технологійСтабільний розвиток пакувальної індустрії поряд із фінансовими, матеріальними, інформаційними та іншими чинниками потребує фахівців нового покоління, знання і вміння яких базувалися б на наукових методах вирішення актуальних завдань промисловості. Одержати такі навички майбутні спеціалісти можуть через інтерактивне сприйняття теоретичної інформації, практичну підготовку та активну участь у науково-дослідних роботах, результати яких впроваджуються, висвітлюються на конференціях, семінарах, публічно обговорюються.Документ Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution(2019) National University of Food TechnologiesThe publication contains English language abstracts of 85 International scientific conference of young scientists and students "Youth scientific achievements to the 21st century Nutrition problem solution". It was considered the problems of improving existing and creating new energy and resource saving technologies for food production based on modern physical and chemical methods, the use of unconventional raw materials, modern technological and energy saving equipment, improve of efficiency of the enterprises, and also the students research work results for improve quality training of future professionals of the food industry. The publication is intended for young scientists and researchers who are engaged in definite problems in the food science and industry.Документ Актуальні науково- методичні проблеми фізики та математики у закладах вищої освіти(2020) Національний університет харчових технологійВидання містить матеріали Всеукраїнської науково-методичної інтернет-конференції «Актуальні науково-методичні проблеми фізики та математики у закладах вищої освіти». На конференції розглянуті сучасні математичні методи в інженерних задачах, сучасні проблеми фізики та нові методи їх досліджень, а також методичні проблеми викладання фізики та математичних дисциплін у вищій школі. У матеріалах висвітлено шляхи і методи інтенсифікації навчального процесу й вплив новітніх наукових розробок на формування майбутніх фахівців. Proceedings of the All-Ukrainian Scientific and Methodological Internet Conference "Actual Scientific and Methodological Problems of Physics and Mathematics in Higher Education Institutions", 26 to 27 May, 2020 – K.: NUFT, 2020 – 187 p The conference is dedicated to the 90th anniversary of the Department of Physics and the Department of Higher Mathematics. prof. Mozhar V.I. The publication contains materials of the All-Ukrainian scientific and methodological Internet conference "Actual Scientific and Methodological Problems of Physics and Mathematics in Higher Education Institutions." The conference discusses modern mathematical methods in engineering problems, modern .problems of physics and new methods for their study, as well as methodological problems of teaching physics and mathematical disciplines at the university. The materials highlight the ways and methods of intensifying the educational process and the impact of the latest scientific developments on the formation of future specialists.Документ Актуальні науково-методичні проблеми фізики та математики у закладах вищої освіти(2020) Національний університет харчових технологійВидання містить матеріали Всеукраїнської науково-методичної інтернет-конференції «Актуальні науково-методичні проблеми фізики та математики у закладах вищої освіти». На конференції розглянуті сучасні математичні методи в інженерних задачах, сучасні проблеми фізики та нові методи їх досліджень, а також методичні проблеми викладання фізики та математичних дисциплін у вищій школі. У матеріалах висвітлено шляхи і методи інтенсифікації навчального процесу й вплив новітніх наукових розробок на формування майбутніх фахівців. The publication contains materials of the All-Ukrainian scientific and methodological Internet conference "Actual Scientific and Methodological Problems of Physics and Mathematics in Higher Education Institutions." The conference discusses modern mathematical methods in engineering problems, modern .problems of physics and new methods for their study, as well as methodological problems of teaching physics and mathematical disciplines at the university. The materials highlight the ways and methods of intensifying the educational process and the impact of the latest scientific developments on the formation of future specialists.Документ Актуальні проблеми економічного та соціального розвитку підприємств харчової промисловості(2016) Національний університет харчових технологійРозглянуто сучасні проблеми економічного та соціального розвитку підприємств харчової промисловості із дослідженням організації обліково- аналітичної, фінансово-інвестиційної, маркетингової діяльності із врахуванням їх галузевих особливостей. Це дозволить більш ефективно формувати та реалізовувати стратегії розвитку галузі з урахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду. Modern problems of economic and social development food industry research organization of accounting analytical, financial, investment, marketing activities, taking into account their industry-specific characteristics. This will allow more effectively to shape and implement the strategy of development of the industry taking into account domestic and international experience.Документ Актуальні проблеми економічного та соціального розвитку підприємств харчової промисловості(2015) Національний університет харчових технологійРозглянуто сучасні проблеми економічного та соціального розвитку підприємств харчової промисловості із дослідженням організації обліково-аналітичної, фінансово-інвестиційної, маркетингової діяльності із врахуванням їх галузевих особливостей. Це дозволить більш ефективно формувати та реалізовувати стратегії розвитку галузі з урахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду. Modern problems of economic and social development of the food industry with research and analysis of accounting, financial, investment, marketing activity on account of their industrial features. This will more effectively formulate and implement development strategy, taking into account national and international experience.Документ Актуальні проблеми економічного та соціального розвитку підприємств харчової промисловості(2014) Національний університет харчових технологійРозглянуто сучасні проблеми економічного та соціального розвитку підприємств харчової промисловості із дослідженням організації облі- ково-аналітичної, фінансово-інвестиційної, маркетингової діяльності із врахуванням їх галузевих особливостей. Це дозволить більш ефективно формувати та реалізовувати стратегії розвитку галузі з урахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду. Modern problems of economic and social development food industry with the investigation of domestic ga- KOVO and analysis, financial investment and marketing activities of account of their industrial features. This will allow more efficient formulate and implement development strategy based on domestic and international experience.Документ Актуальні проблеми хімії та хімічної технології(2022) Національний університет харчових технологійВидання містить тези доповідей І-ї Міжнародної науково–практичної конференції “Актуальні проблеми хімії та хімічної технології”. Розглянуто проблеми фундаментальної та прикладної хімії, харчової і косметичної хімії, та викладання хімії у ЗВО. The publication contains abstracts of reports of the 1st International Scientific and Practical Conference "Actual Problems of Chemistry and Chemical Technology". The problems of fundamental and applied chemistry, food and cosmetic chemistry, and teaching chemistry in higher education institutions were considered.Документ Актуальні проблеми хімії і хімічної технології(2016) Національний університет харчових технологійВидання містить тези доповідей ІІ Всеукраїнської науково–практичної конференції “Актуальні проблеми хімії і хімічної технології”. Розглянуто проблеми фундаментальної та прикладної хімії, харчової хімії та викладання хімії у ВНЗ. The publication contains abstracts II All-Ukrainian scientific-practical conference "Actual problems of chemistry and chemical technology." The problems of fundamental and applied chemistry, food chemistry and chemistry teaching in high school.Документ Актуальні проблеми хімії і хімічної технології(2014) Національний університет харчових технологійРозглянуто питання фундаментальної та прикладної хімії, харчової хімії та викладання хімії у Вузах. The question of fundamental and applied chemistry, food chemistry and chemistry teaching in universities.Документ Біотехнологія: досвід, традиції та інновації(2016) Національний університет харчових технологійЗбірник містить матеріали І Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації» (14-15 грудня 2016 р.). Розглянуто теоретичні та практичні аспекти розробки, виробництва, контролю якості та стандартизації продуктів біотехнології на сучасному етапі. Для широкого кола магістрантів, аспірантів, докторантів, співробітників фармацевтичних та біотехнологічних підприємств, фармацевтичних фірм, викладачів вищих навчальних закладів. Сборник содержит материалы I Международной научно-практической интернет-конференции «Биотехнология: опыт, традиции и инновации» (14-15 декабря 2016). Рассмотрены теоретические и практические аспекты разработки, производства, контроля качества и стандартизации продуктов биотехнологии на современном этапе. Для широкого круга магистрантов, аспирантов, докторантов, сотрудников фармацевтических и биотехнологических компаний, фармацевтических фирм, преподавателей высших учебных заведений. Proceedings of The І International Scientific and Practical Internet-Conference «Biotechnology: experience, traditions and innovations» (December 14-15, 2016) shows advanced theoretical and practical knowledge of development, production, quality control, standardization and distribution of pharmaceutical products. It is useful for Master Degree and PhD students, staff of pharmaceutical and biotechnical plants, pharmaceutical companies, and university lecturers.Документ Біотехнологія: досвід, традиції та інновації(2018) Національний університет харчових технологійЗбірник містить матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації» (15 листопада 2018 р.). Розглянуто теоретичні та практичні аспекти розробки, виробництва, контролю якості та стандартизації продуктів біотехнології на сучасному етапі. Для широкого кола магістрантів, аспірантів, докторантів, співробітників фармацевтичних та біотехнологічних підприємств, фармацевтичних фірм, викладачів вищих навчальних закладів. Матеріали публікуються в авторській редакції. Рекомендовано вченою радою Національного університету харчових технологій. Протокол №3 від 25 жовтня 2018 року. Proceedings of The ІІ International Scientific and Practical Internet- Conference «Biotechnology: experience, traditions and innovations» (November 15, 2018) shows advanced theoretical and practical knowledge of development, production, quality control, standardization and distribution of pharmaceutical products. It is useful for Master Degree and PhD students, staff of pharmaceutical and biotechnical plants, pharmaceutical companies, and university lecturers. Materials are published in author’s edition. Recommended for publication by the Academic Council of the National University of Food Technologies. Minutes of meeting № 3 October 25, 2018.Документ Виховна робота у вищому навчальному закладі — невід’ємна складова підготовки висококваліфікованих фахівців: традиції та новаторство(2013) Національний університет харчових технологій; Інститут психології мені Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук УкраїниУ збірнику вміщено доповіді учасників Всеукраїнської науково-методичної конференції «Виховна робота у вищому навчальному закладі — невід’ємна складова підготовки висококваліфікованих фахівців: традиції та новаторство», яка відбулася 21 листопада 2013 р. на базі Національного університету харчових технологій та Інституту психології мені Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України. Подані матеріали узагальнюють досвід вищих навчальних закладів щодо особливостей сучасної системи національного виховання у ВНЗ України. The collection contains reports of members of Ukrainian scientific-methodical Conference " Educational work in higher education - an essential component of training highly qualified specialists : traditions and innovation "held on November 21, 2013 at the National University Food Technology and the Institute of Psychology I , GS Kostiuk National Academy of Pedagogical Sciences of Ukraine . These resources have generalize experience institutions of higher education on the features of a modern system of national education in universities of Ukraine.Документ Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств(2023) Національний університет харчових технологійУ збірник увійшли тези доповідей учасників ХІV Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, в яких розглянуто актуальні питання відновлюваного менеджменту підприємств харчової промисловості, ознайомлено читачів з питаннями оптимізації трудових відносин в умовах невизначеності, визначено перспективи менеджменту в умовах відновлення розвитку підприємств. Розраховано на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних ринкових умовах.Документ Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств(2022) Національний університет харчових технологійУ збірник увійшли тези доповідей учасників ХІIІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, в яких розглянуто актуальні питання розвитку сучасного менеджменту підприємств України, ознайомлено читачів з менеджментом внутрішніх та зовнішніх чинників розвитку підприємств харчової промисловості, визначено перспективи менеджменту в умовах відновлення розвитку підприємств. Розраховано на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних ринкових умовах. У збірник увійшли тези доповідей учасників ХІIІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, в яких розглянуто актуальні питання розвитку сучасного менеджменту підприємств України, ознайомлено читачів з менеджментом внутрішніх та зовнішніх чинників розвитку підприємств харчової промисловості, визначено перспективи менеджменту в умовах відновлення розвитку підприємств. Розраховано на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних ринкових умовах.The collection includes the summaries of the reports of the participants of the XIII International Scientific and Practical Conference of Students, Postgraduates and Young Scientists, in which the current issues of the development of modern management of Ukrainian enterprises are considered, the readers are introduced to the management of internal and external factors of the development of food industry enterprises, and the prospects of management in the conditions of the recovery of development are defined enterprises. It is intended for students of economic specialties of higher educational institutions, graduate students, teachers, researchers who are interested in issues related to the functioning of enterprises in modern market conditions.Документ Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств(2020) Національний університет харчових технологійУ збірник увійшли тези доповідей учасників ХІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених, в яких розглянуто актуальні питання розвитку сучасного менеджменту підприємств України, ознайомлено читачів з особливостями управління розвитком підприємств переробної промисловості, визначено перспективи євроадаптації національних підприємств харчової промисловості, а також висвітлено бачення молоді сучасних тенденцій управління. Розраховано на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних ринкових умовах. The collection includes abstracts of reports of participants of the XI International scientific-practical conference of students, graduate students and young scientists. the vision of young people of modern management tendencies is covered. Designed for students of economic specialties of higher education, graduate students, teachers, researchers who are interested in issues related to the functioning of enterprises in today's market conditions.