Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
25 результатів
Результати пошуку
Документ Ростковідбійний пристрій (Патент на корисну модель № 1306938)(1987) Хачатрян, Саша Рубенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Кашурін, Олексій Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Антонян, Гарегим БабкеновичРосткоовідбійний пристрій, що містить корпус, що живить приспособле ня, механізм відбивання паростків, що включає вал з укріпленими на ньому лопащами, патрубок для вивантаження солоду, повідомлений з вентилятором, відмінне тим, що, з метою підвищення продуктивності і збільшення виходу очищеного солоду. Rostkootboynoe device comprising a housing, the supply Adaptations tion, the mechanism beating germs, including shaft with reinforced it lo Pastes, malt discharge pipe for communication with the fan, characterized in that, in order to increase productivity and increase the yield of purified maltДокумент Спосіб виробництва ароматичного настою (Патент на корисну модель № 55132)(2010) Домарецький, Віталій Афанасійович; Білько, Марина Володимирівна; Добоній, Інна Василівна; Куц, Анатолій Михайлович; Курінна, Інна АнатоліївнаСпосіб виробництва ароматичного настою включає екстракцію подрібненої пряно-ароматичної сировини, який відрізняється тим, що екстракцію проводять водно-спиртовим розчином концентрацією 40 % об. , протягом 3-5 діб, а потім про екстраговану сировини заливають винно-спиртовим розчином концентрацією 25 % об. і екстрагують протягом 1-2 діб. Такий спосіб ароматичного настою забезпечує підвищену біологічну цінність настою та зменшує час на екстрагування. The method of manufacturing of aromatic infusion includes extraction of crushed aromatic raw materials, which is characterized in extraction is carried out of the water and alcohol solution concentration of 40%. during 3-5 days and then extracted raw pour wine and alcoholic solution concentration of 25% vol. and extracted for 1-2 days. This method of aromatic infusion provides increasing of biological value infusion and reduces time of extraction.Документ Композиція пряно-ароматичної сировини для ароматизованого вина «Букет Закарпаття» (Патент на корисну модель № 55130)(2010) Білько, Марина Володимирівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Добоній, Інна Василівна; Троценко, Євгеній СергійовичРозроблена композиція пряно-ароматичної сировини із Закарпатського регіону, яка передбачає застосування 11 трав. Композиція трав, яка має оригінальні органолептичні показник,. використовується для виробництва вермутів. The composition of spicy aromatic raw materials of the Transcarpathian region, which includes the use of 11 herbs, was developed. The composition of herbs that has the original organoleptic measurement is used for the production of vermouth.Документ Композиція пряно-ароматичної сировини для ароматизованого вина «Подих Карпат» (Патент № 66632)(2011) Білько, Марина Володимирівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Добоній, Інна Василівна; Курінна, Інна АнатоліївнаРозроблена композиція пряно-ароматичної сировини із Закарпатського регіону, яка передбачає застосування 13 трав у встановлених співвідношеннях. Композиція трав, яка має оригінальні органолептичні показник, використовується для виробництва вермутів, які характеризуються лікувальними та профілактичними властивостями, мають приємну органолептику з присутністю легких камфорно-бальзомічних тонів та лимонних відтінків. Їх споживання сприяє зміцненню імунної системи організму людини. The composition of spicy aromatic raw materials of the Transcarpathian region, which includes the use of 13 herbs in established relationships, was developed. The composition of herbs that has the original organoleptic measurement is used for the production of vermouth, which have a curative and preventive properties, are pleasant organoleptic to the presence of light camphor-balzomichnih tones and shades of lemon. Their consumption helps strengthen the immune system of the human bodyДокумент Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)(1994) Хіврич, Борис Іванович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Чернишов, Сергій Олексійович1 . Спосіб виробництва пророщеного гороху, що включає очищення і сортування зернової маси, мийку з відведенням сплаву, дезінфекцію в розчині дезинфектора, замочування зернової маси у воді з продувкою повітрям, пророщування зерна з продувкою повітрям і зрошенням водою, сушку пророщеного зерна, відділення паростків з отриманням солоду, який відрізняється тим, що мийку з відведенням сплаву проводять розчином дезинфектора, одночасно з дезінфекцією, протягом 10-60 хв, при цьому в якості розчину дезинфектора використовують насичений розчин кухонної солі, замочують зернову масу протягом 22-38 годин до досягнення її вологості 56-60 %, причому в інтервалі вологості 28-45 % замочування проводять при нерухомому шарі зернової маси, пророщують зерно в нерухомому шарі протягом 48-100 год, після сушки зерно додатково лущаться для відділення оболонок, а отриманий солод піддають отлежки. 2 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим, що з відведеного сплаву виділяють розчин дезинфектора і повторно використовують при митті для відведення сплаву. 3 . Спосіб по.п.1, про т л і ч а ю щ и й с я тим, що пророщують зерно при температурі 14-20 ° С в нерухомому шарі товщиною 400-1000 мм, при цьому зрошення водою проводять таким чином, що вологість пророщеного зерна становить 55-58 %. 4 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим , що сушать пророщене зерно до вологості 5-10%. 1. A method of production of germinated pea , including cleaning and sorting of grain mass sink diverting alloy disinfect disinfectant solution , soaking the grain mass in water to pro ¬ purge air, sprouting grain with air blowing and irrigation water, drying the germinated grain , office germs to give malt , characterized in that the diverting unit is carried alloy disinfectant solution , simultaneously with disinfection , for 10-60 minutes , while in use as a disinfectant solution saturated solution of common salt, the grain is soaked in those mass - chenie 22-38 hours until its moisture content 56-60 % and in the range of 28-45 % moisture soaking is carried out at a fixed layer of the grain mass , sprouted grain in a fixed bed during 48-100 hours after further drying hulled grain separation membranes, and the resulting malt was subjected to binning .Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318)(2001) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for the improvement of quality and increase of exit of basic product, providing of terms of effective concentration of admixtures.Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318 А)(1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок.Документ Композиція інгредієнтів до безалкогольного напою бродіння «Віталон» (Патент на винахід № 36850 A)(2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Вітряк, Оксана Павлівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичКомпозиція інгредієнтів до безалкогольного напою бродіння, яка містить цукор, воду та закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить чай, а як закваску використовують чисті культури консорціуму мікроорганізмів Medusomycesgisevii V, відрізняється тим, що вона додатково містить пряно-ароматичні та/або лікарські рослини у кількості 0,05 - 10 г/л. Composition of the ingredients in the soft drink fermentation, which contains sugar, water and ferment, characterized in that it further comprises a tea and used as a starter pure cultures of microorganisms consortium Medusomycesgisevii V, characterized in that it further comprises an aromatic and / or medicinal plants in the amount of 0.05 - 10 g / l.Документ Асоціація мікроорганізмів Medusomyces gisevii V для одержання безалкогольних напоїв бродіння (Деклараційний патент № 29795)(2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Вітряк, Оксана ПавлівнаАссоциация микроорганизмов, безалкогольные напитки. Асоціація мікроорганізмів Medusomyces gisevii V, яка зберігається в колекції депозитарію Інституту мікробіології та вірусології НАН України під № ІМВ К-I від 6.08.98 р., використовується для одержання безалкогольних напоїв бродіння.Документ Спосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння (Патент на винахід № 25211)(1998) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Григоров, Юрій Григорович; Конопольська, Катерина Василівна; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Косоголова, Людмила ОлексіївнаСпосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння включає приготування сусла, його зброджування культурами дріжджів та молочнокислих бактерій, охолодження, видалення мікроорганізмів, купажування з рецептурними інгредієнтами, відрізняється тим, що сусло готують на основі ячмінно-солодового екстракту.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »