Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду (Патент на корисну модель № 148754)
    (2021) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Кушнір, Олена Володимирівна
    Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду, що включає обсмажування зернової сировини та цикорію з подальшим швидким охолодженням, екстрагування напівпродуктів в протитечійному режимі, фільтрацію, концентрування екстрактів та висушування суміші, який відрізняється тим, що як зернову сировину використовують ячмінний солод, обсмажування солоду проводять за температури 160…170 °C протягом 20…25 хв., екстрагування - за температури 45…80 °C і нормального тиску до вмісту сухих речовин 30…35 %.
  • Ескіз
    Документ
    Пневмоциліндр двосторонньої дії (Патент на корисну модель № 123420)
    (2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена Володимирівна
    Корисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації поступального і обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The useful model relates to pneumatic drives, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of translational and rotational motion in a variety of drives machines and equipment.
  • Ескіз
    Документ
    Пневмоциліндр двосторонньої дії з поворотним штоком (Патент на корисну модель № 123312)
    (2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена Володимирівна
    Корисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The utility model relates to pneumatic actuators, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of the rotational motion in a variety of actuators of machinery and equipment.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину (Патент на корисну модель № 39550)
    (2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Омельчук, Євген Олександрович; Кушнір, Олена Володимирівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Маркіна, Світлана Олександрівна
    Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину включає промивання пектиновмісної сировини, пресування, гідроліз протопектину, охолодження, розділення фаз, нейтралізацію, фільтрування, концентрування. Гідроліз протопектину проводять кислотою при рН 1,2-2,7, потім проводять екстрагування при температурі 40-50 °С водою. До відділеного і нейтралізованого екстракту додають Трилон Б, а потім проводять деетерифікацію пектину. A method for making low-etherified liquid pectin includes washing a raw pectin-containing material, pressing, protopectin hydrolysis, cooling, separation of phases, neutralization, filtering, and concentration. The protopectin hydrolysis is carried out with an acid at рН 1.2-2.7, then extraction is carried out at a temperature of 40-50 °С with water. Trilon B is added to the separated and neutralized extract, and then etherifying the pectin is with carried out.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)
    (2002) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Чук, Володимир Васильович; Свінціцька, Анна Іванівна
    Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storage