Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 46107)
    (2002) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шинкаренко, Любов Миколаївна; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Олійнічук, Олексій Сергійович
    Спосіб зброджування крохмалевмісної сировини, який відрізняється тим, що змішану з водою сировину нагрівають до температури 50-60°С, витримують 30-50 хвилин, оцукрювання та зброджування крохмалю проводять в одну стадію змішаною культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae та пліснявих грибів Aspergillus niger в співвідношенні 2,5:1
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва активних сушених хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 43019)
    (2000) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Почечун, Анатолій Олександрович; Мирза, Василь Михайлович; Бейко, Наталія Євгенівна
    Спосіб відрізняється тим, що використовують штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5009, а як стабілізатор якості застосовують бетаїн.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго (Патент на винахід № 40494)
    (2003) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Сватков, Леонід Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Фаррахутдінов, Фірдавіс Ягудінович; Шевченко, Василь Іванович; Єпіхін, Валерій Петрович
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго, який відрізняється тим, що виділений сік розподіляють на дві частини в співвідношенні 1:(1 – 4). Першу частину збагачують фосфорним і азотним живленням із розрахунку 0,2% Р2О5 и 0,01% азоту і вирощують на ній виробничі дріжджі. Після цього додають другу частину соку для зброджування середовища до концентрації незброджених цукрів у бражці не більше 0,1 г/100 см3.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування (Деклараційний патент №55157)
    (2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Михайльо, Віктор Миколайович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій Іванович
    Cпосіб передбачає внесення α-амілази и глюкоамілази в зерновий заміс, піддають більш тонкому подрібненню одночасно з розчиненням і оцукрюванням крохмалю в одну стадію в умовах турбулентного режиму на рівні 140000-280000 Re. The method provides addition α-amylase and glucoamylase in the grain batch, which was subjected to a more finely ground simultaneously with the dissolution and saccharification starch in a single stage in a turbulent regime at 140000-280000 Re.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування сусла із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід 41095)
    (2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Янчевський, Віктор Казімірович; Іщенко, Петро Юхимович; Кудирко, Петро Степанович; Скічко, Михайло Олександрович; Кривчун, Олександр Миколайович; Демчук, Василь Петрович
    Cпосіб передбачає неперервне зброджування сусла і відрізняється тим, що оцукрювання здійснюють до утворення в суслі 90-97% моно- і дисахаридів від введеного крохмалю.The method provides continuous fermentation of the wort and differs in that saccharification is carried to form in the wort 90-97% mono-and disaccharides from the introduction of the production of starch.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб вирощування засівних дріжджів Saccharomyces cerevisiae у виробництві спирту з крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 38878)
    (2003) Іщенко, Петро Юхимович; Кудирко, Петро Степанович; Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Воропай, Лідія Григорівна; Францішко, Ольга Романівна
    Cпосіб відрізняється тим, що для вирощування дріжджів у виробничих умовах як субстрат використовують мелясне сусло, а в якості засівних дріжджів -- Saccharomyces cerevisiae штам IMB У-5010.Method differs that for growing of yeast in the production environment as a substrate using molasses wort and as seeds yeast - Saccharomyces cerevisiae strain IMB U-5010.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 38449)
    (2004) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Коваль, Катерина Олександрівна; Рудніченко, Людмила Вікторівна; Хоменко, Анатолій Іванович; Ткаченко, Любов Володимирівна
    Спосіб виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів з меляси, який відрізняється тим, що для одержання дріжджів використовують штамм Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5008.Method of baker's yeast manufacture from molasses, which is differs in that for the production of yeast use strain Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5008.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки виробничого середовища з вуглеводвмісної сировини до ферментації (Патент на винахід № 38039)
    (2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Глуховцов, Володимир Васильович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Шустікова, Наталія Євгенівна
    Спосіб передбачає антисептування середовища спиртового виробництва препаратом «Дезактин» в кількості 0,0025% до об’єму середовища.The method provides antiseptation of wort of alcohol production by preparation "Dezaktin" in dosage 0.0025% by volume of the medium.
  • Ескіз
    Документ
    Термотолерантний штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 36477)
    (2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Коваль, Катерина Олександрівна; Рудніченко, Людмила Вікторівна; Ткаченко, Любов Володимирівна
    Селекціоновано штам спиртових дріжджів, який, на відміну від відомих, забезпечує досягнення нормативного виходу спирту при підвищеній температурі (38-39°С).The thermotolerant strain of yeasts provides achievement of a standard yield of alcohol at an increased temperature (38-39 °C) is selected.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для механоферментативної обробки крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент № 55156А )
    (2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій Іванович
    Апарат забезпечує високий ступінь розчинення і оцукрювання крохмалю в одну стадію за рахунок інтенсифікації подрібнення замісу у мокрому стані та скорочення питомих витрат енергії на приготування сусла. Apparatus provides temple the degree of dissolution and saccharification of starch in one step through the intensification of wet grinding of batch and to reduce specific consumption energy for prepare wort.