Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб отримання вовняного жиру харчового призначення (патент на корисну модель 134973)(2019) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Назарій ОлеговичВинахід належить до галузей харчової та легкої промисловості. Відповідно до способу отримання вовняного жиру харчового призначення перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді за температури 1-15 °C, за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють етанолом за температури 35-60 °C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. Отримують вовняний жир зі зменшеним вмістом пігментів, які дають забарвлення, і летких речовин, які дають запах продукту. The invention relates to the food and light industry industries. According to the method of obtaining food-grade wool fat, before extraction, wool is prepared for the extraction of wool fat by beating, soaking in water at a temperature of 1-15 °C, with a water:wool ratio of 10-20:1 for 5-15 minutes. in one to four stages, by wringing and drying the wool until free moisture is removed. Fat extraction is carried out with ethanol at a temperature of 35-60 C for 1-6 hours, countercurrent to the final fat content of 0.8-1.5% on the wool, and the solvent is removed from the obtained area by distillation under vacuum. They get wool fat with a reduced content of pigments that give colors and volatile substances that give the smell of the product.Документ Спосіб отримання вовняного жиру харчового призначення (патент на винахід 122023 C2)(2020) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Назарій ОлеговичВинахід належить до галузей харчової та легкої промисловості. Відповідно до способу отримання вовняного жиру харчового призначення перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді за температури 1-15 °C, за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють етанолом за температури 35-60 °C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. Отримують вовняний жир зі зменшеним вмістом пігментів, які дають забарвлення, і летких речовин, які дають запах продукту. Vinahid lie down to the galuzy of food and light industry. Vіdpovіdno before the method of removing the sour fat from the meal, before extracting, prepare the stool until the sour fat is removed, soaked in water at a temperature of 1-15 ° C, for spіvvіdnosnennia water: 10-20: 1 stretch 5-15 min. at one-chotiri stage, vіdzhimannyam i sushіnnyam vodalennya vіlnoї vologa. Extraction of fat is carried out with ethanol at a temperature of 35-60 ° C for a period of 1-6 hours, leaking until there is excess fat on the outside of 0.8-1.5%, and after removing the purpose, remove the distiller under vacuum. Eliminate the smell of fat with a change in the amount of pigments, like giving a zabarvlennya, and summer speeches, like giving a smell to the product.