Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів (Деклараційний патент на винахід № 70715 A)
    (2004) Чагайда, Андрій Олегович; Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло Петрович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів включає нагрівання, додавання суміші активованого вугілля і осаду карбонату кальцію на першій стадії очищення, додавання сульфату алюмінію у кількості 0,04-0,08 % до маси розчину, перемішування, додавання тринатрійфосфату у кількості 0,2-0,3 % до маси розчину, оброблення активованим вугіллям на другій стадії очищення, фільтрацію. A method for purifying dense sugar-containing solutions involves heating, addition of mixture of activated coal and residue of calcium carbonate at the first stage of purification, addition of aluminum sulphate at an amount of 0.04-0.08 % to the solution mass, mixing, addition of trisodium phosphate at an amount of 0.2-0.3 % to the solution mass, processing with activated coal at the second stage of purification, filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб пробілювання жовтого цукру останньої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 70647 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло Петрович; Чагайда, Андрій Олегович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб пробілювання жовтого цукру останньої кристалізації включає підготовку афінаційного розчину, нагрівання та пробілювання ним цукру в центрифугах у дві стадії. На другій стадії пробілювання як афінаційний розчин використовують другий відтік попередньої кристалізації у кількості 0,9-1,3 % до маси утфелю. A method for washout of brown sugar of the last crystallization involves preparation of affination solution, heating and washout of sugar with it in centrifuges at two stages. At the second stage of wash as affination solution the second outflow of previous crystallization is used at an amount of 0.9-1.3% to mass of massecuite.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 70608 A)
    (2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон Адамович
    Спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю включає нагрівання, очищення хімічними реагентами, перемішування, відділення утвореного осаду. При цьому як хімічний реагент використовують сульфат алюмінію, після чого обробляють клеровку високодисперсним механоактивованим вапняком. A method for purifying the clarification product of cane raw sugar consists in heating, purification with chemical reagents, mixing, separation of the obtained residue. At that as chemical reagent aluminum sulphate is used, thereafter the clarification product is treated with the high-dispersed mechanoactivated limestone.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 69240 A)
    (2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Чагайда, Андрій Олегович; Ліпєц, Антон Адамович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації включає уварювання утфелю з наступним охолодженням при перемішуванні в утфелемішалках, проміжне центрифугування частини утфелю після 3-4 годин охолодження з поверненням відділеного відтоку в утфелемішалки, відділення меляси, афінацію отриманого цукру. Проміжне центрифугування проводять із попередньою афінацією цукру в центрифугах розчином меляси, що має температуру 86-88 С° і вміст сухих речовин 74-76 %, в кількості 3,0-3,5 % до маси утфелю. A method for production of sugar from massecuite of last crystallization consists in extracting of massecuite with following cooling at shaking in massecuite mixers, intermediate centrifuging part of massecuite after 3-4 hours of cooling with returning of separated outflow in massecuite mixers, separation of molasses, affination of received sugar. Intermediate centrifuging is carried out with preliminary affination of sugar in centrifuges by molasses solution (86-88 oC and content of dry substance 74-76 %) in quantity of 3,0-3,5 % to massecuite mass.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 68871 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Черевко, Олег Леонідович; Чагайда, Андрій Олегович
    Спосіб очищення дифузійного соку включає прогресивну попередню дефекацію з додаванням суспензії сатурованого соку, нагрівання, відстоювання переддефекованого соку з додаванням до нього сульфату алюмінію і отриманням декантату та згущеної суспензії, очищення отриманої згущеної суспензії та її фільтрацію, змішування фільтрату суспензії та декантату переддефекованого соку, сатурацію отриманої суміші з наступним відділенням осаду і остаточним проведенням сатурації до рН 9,0-9,2. Отриману суміш декантату переддефекованого соку з відстійника та фільтрату суспензії очищають шляхом одночасної дефекосатурації при рН 11,0-11,2 з витратою вапна 0,5-1,0% СаО до маси буряків. A method for purification of diffusion juice includes progressive predefecation with adding of suspension of saturated juice, heating, settling of predefecated juice with adding to it of aluminium sulfate and receiving of decantate and concentrated suspension, purification of received concentrated suspension and its filtration, mixing of suspension filtrate and decantate of predefecated juice, saturation of received mix with following separation of residue and final saturation up to pH 9,0-9,2. Received mix of decantate of predefecated juice from settler and suspension filtrate is purificated by means of simultaneous defecosaturation at pH 11,0-11,2 with expense of lime 0,5-1,0 5 CaO to the beet-roots mass.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 69179 A)
    (2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон Адамович
    Спосіб очищення дифузійного соку включає прогресивну попередню дефекацію з додаванням суспензії сатурованого соку, вапняного молока і високодисперсного механоактивованого вапняка, нагрівання, передсатурацію переддефекованого соку з наступним відділенням отриманого осаду, оброблення вапняним молоком перед другою сатурацією. A method for purification of diffusion juice consists in progressive predefecation with adding of suspension of saturated juice, lime milk and highdispersed mechanically activated limestone, heating, presaturation of predefecated juice with following separation of residue, treatment with lime milk before second saturation.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання клеровки жовтих цукрів (Деклараційний патент на винахід № 68080 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович; Бібік, Дмитро Віталійович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб отримання клеровки жовтих цукрів включає розчинення афінованого цукру та цукру II кристалізації сиропом. Розчинення проводиться сульфітованим фільтрованим сиропом після III корпусу випарної установки в кількості 150-200% до маси жовтого цукру, а невикористаний для клерування сироп надходить для подальшого згущення в IV корпус випарної установки. A method for preparation of melt liquor of yellow sugars involves dissolution of affinated sugar and second crystallization sugar with syrup. The dissolution is performed with sulphated filtered syrup after the third evaporation plant housing at an amount of 150-200% to the yellow sugar mass, and unused syrup for clarification is supplied for the subsequent condensation to the fourth evaporation plant housing.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб проведення прогресивної попередньої дефекації дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 67641 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб проведення прогресивної попередньої дефекації дифузійного соку включає додавання згущеної суспензії соку ІІ-ої сатурації в дифузійний сік та додавання вапняного молока на першій стадії, відділення отриманого осаду, повернення декантату на другу стадію з додаванням вапняного молока до рН 11,0-11,2. В декантат переддефекованого соку після першої стадії додають сульфат алюмінію в кількості 0,04-0,06% до маси буряків. A process for carrying out progressive predefecation of diffusion juice involves adding concentrated suspension of the second saturation juice into the diffusion juice and adding the lime milk at the first stage, separation of obtained residue, return of the decantate to the second stage with adding the lime milk to рН of 11.0-11.2. Aluminium sulfate at an amount of 0,04-0,06% to the beet-roots mass is added after the first stage into the predefecation juice decantate.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб пробілювання цукру і кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 65302 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович; Бібік, Дмитро Віталійович
    Спосіб пробілювання цукру І кристалізації включає пробілювання цукру цукровмісним розчином і водою і відділенням відтоків. Пробілювання цукру І кристалізації проводиться клеровкою цукру ІІ кристалізації в кількості 2,5-3,0 % до маси утфелю і водою в кількості 0,75-1,25 % до маси утфелю. A method for cleansing the first crystallization sugar involves cleansing the sugar with sugar-containing solution and water and refluxes separation. Cleansing the sugar of the first crystallization being performed with clarification of the sugar of second crystallization in the quantity of 2.5-3.0 % to the mass of massecuite and water in the quantity of 0.75-1.25 % to the mass of massecuite.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 65150 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович
    Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю включає афінацію і відділення афінаційного відтоку. Афінацію проводять насиченим розчином цукрози при температурі 19 - 21°С протягом 50 - 60 хвилин. A method for purification of raw cane-sugar involves affination and separation of affination reflux. The affination being performed for 50-60 minutes with saturated solution of sucrose at the temperature of 19-21°С.