Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
60 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 60
Документ Спирт етиловий-сирець (Патент на корисну модель № 90477)(2014) Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Сизько, Валерій БорисовичКорисна модель відноситься до сировини для виробництва паливних оксигенатів, в тому числі біоетанолу, який являє собою дегідратований (зневоднений) етиловий спирт з концентрацією останнього до 99,8 % об,ємних, що використовують у виробництві бензинів моторних сумішевих та інших видів палив. An useful model behaves to raw material for the production of fuel oxygenates, including to the bioethanol which shows by itself an ethyl spirit is dehydrated (water-free) with a concentration last to 99,8 %, capacious, that is used in the production of petrols of agile blenderized and other types of fuels.Документ Спосіб виробництва цукру та біоетанолу (Патент на корисну модель № 86054)(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Сичевський, Микола Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Сосницький, Віталій Володимирович; Лукашевич, Євген Анатолійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир КостянтиновичКорисна модель відноситься до переробної промисловості, а саме до бурякоцукрового та спиртового виробництва і може бути використана при виробництві цукру та альтернативного виду палива – біоетанолу та інших паливних оксигенатів. Спосіб дозволяє зменшити експлуатаційні та енергетичні витрати в процесі комплексної переробки цукрового буряку в цукор та біоетанол. An useful model behaves to the processing industry, namely, the beet-sugar and alcohol production and can be used in the production of sugar and alternative fuel - ethanol and other fuel oxygenates. The method allows to reduce operating and energy costs in the process of complex processing sugar beet into sugar and bioethanol.Документ Енергозберігаюча установка дегідратації високооктанових добавок до автомобільних бензинів (Патент на корисну модель № 84587)(2013) Сосницький, Віталій Володимирович; Лукашевич, Євген Анатолійович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Сизько, Валерій БорисовичКорисна модель відноситься до підприємств з виробництва високооктанових добавок до автомобільних бензинів з крохмаль- та цукровмісної сировини, а точніше до установок дегідратації етилового спирту азеотропною ректифікацією. Технічний результат корисної моделі - створення умов каскадного обігріву колон за рахунок рекуперативного використання тепла.Документ Спосіб очищення водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 49414 А)(2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Шавров, Олександр АнатолійовичСпосіб очищення водно-спиртового розчину включає попереднє фільтрування, сорбційне очищення та кінцеве фільтрування. Сорбційне очищення здійснюють вуглецевим адсорбентом Silcarbon К 48 Aktivkohle, при цьому вуглецевий адсорбент додатково модифікують хімічними реагентами. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у суттєвому зниженні вмісту шкідливих домішок в готовому продукті за рахунок підсилених сорбційних процесів та зниженої каталітичної активності адсорбенту, підвищення інтенсифікації процесу. Method for purification of aqueous-alcoholic liquid includes previous filtering, sorption purification and final filtering. Sorption purification is carried out by carbon adsorbent Silcarbon K 48 Aktivkohle, carbon adsorbent being additionally modified by chemicals. The technical result of the method of reduction of harmful impurities due to the strengthening of sorption and catalytic reduction processes inherent activated carbon.Документ Спосіб приготування горілок і горілок особливих (Патент на винахід № 57494 А)(2003) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Кошовий, Олександр Васильович; Ларюнов, Олег МиколайовичСпосіб приготування горілок і горілок особливих передбачає фільтрування води через активоване вугілля, її пом'якшення, демінералізацію та кондиціювання, одержання сортування шляхом змішування води зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення сортування на вугільно-очисній батареї пропусканням послідовно через кварцовий пісок, активоване вугілля і кварцовий пісок та внесення рецептурних інгредієнтів, видержування, контрольне фільтрування і розлив. Method for production of vodka and special vodka includes filtering of water through activated charcoal, its softening, demineralization and conditioning, sorting by mixing water with rectified ethyl alcohol, filtration and purification of sorting on charcoal battery by successive transmission trough quartz sand, activated charcoal and quartz sand and addition of formula ingredients, aging, control filtration and bottling.Документ Спосіб приготування горілок і горілок особливих (Патент на винахід № 70186 А)(2004) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Друян, Михайло Якович; Левчук, Ігор Михайлович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійник, Світлана Іванівна; Мозовенко, Оксана Юріївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Олійнічук, Оксана Володимирівна; Горбатюк, Валерій ВасильовичСпосіб приготування горілок і горілок особливих включає фільтрування води через активне вугілля, її пом'якшення, одержання сортівки шляхом змішування води зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення сортівки на вугільно-очисній батареї пропусканням послідовно через кварцовий пісок, активне вугілля БАУ-А і кварцовий пісок та внесення рецептурних інгредієнтів, витримування, контрольне фільтрування і розлив. Сортівки після вугільно-очисної батареї додатково очищають через систему фільтрувальних елементів або в один прийом безпосередньо через систему фільтрувальних елементів з гранульованим активним вугіллям зі шкаралупи кокосового горіха, імпрегнованим сріблом. Воду після пом'якшення демінералізують і кондиціюють. A method for the preparation of vodkas and special vodkas involves filtering water through active carbon, softening thereof, obtaining grade by mixing water with ethyl rectified alcohol, filtering, purifying grade with carbon-purifying battery by passing consecutively through quartz sand, active carbon BAY-A and quartz sand and incorporation of formula ingredients, ageing, control filtering and bottling. After carbon-purifying battery grades are additionally purified through the system of filtering elements or at once directly through the system of filtering elements with granulated active carbon of coconut shell, impregnated with silver. After softening water is demineralized and conditioned.Документ Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 78246)(2007) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Міць, Микола Георгійович; Михайльо, Віктор Миколайович; Загоруйко, Дмитро Вікторович; Каганов, Валентин ЯковичСпосіб підготовки води для виробництва напоїв передбачає попереднє механічне фільтрування води, її пом'якшення або пом'якшення і демінералізацію, додаткову обробку активованим вугіллям та кондиціювання, причому як завантаження при механічному фільтруванні використовують попередньо підготовлений і модифікований сорбційно-фільтраційний антрацитовий фільтрант або його сполуку з пісочним матеріалом. The method for water preparation for beverage manufacturing provides previous mechanical water filtration, its softening or softening and demineralization, additional treatment with activated carbon and conditioning at that at mechanical filtration as a charging a previously prepared and modified sorption and filter anthracitic filtrate is used or its compound with sand material.Документ Спосіб очистки водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 35010 A)(2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса МиколаївнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб передбачає очистку сорбентом і фільтрацію через пісочний матеріал. Як сорбент використовують меланін WS 121 з показником адсорбційної активності 40-80% до маси сорбента, концентрацією парамагнітних центрів g фактор =2,0030-2,0035, при цьому об'ємна витрата водно-спиртового розчину міцністю більше або менше 80% становить 10-40 дал/год і 30-80 дал/год відповідно. The invention relates to food industry. Method provides purification with sorbent and filtration through sand material. As sorbent melanin WS 121 is used with index of adsorption activity of 40-80 % to mass of sorbent, concentration of paramagnetic centers g factor =2.0030-2.0035, at that volume consumption of aqueous-alcoholic solution with strength more or less 80 % is 10-40 dal/hour and 30-80 dal/hour respectively .Документ Спосіб зброджування крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 46107)(2002) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шинкаренко, Любов Миколаївна; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Олійнічук, Олексій СергійовичСпосіб зброджування крохмалевмісної сировини, який відрізняється тим, що змішану з водою сировину нагрівають до температури 50-60°С, витримують 30-50 хвилин, оцукрювання та зброджування крохмалю проводять в одну стадію змішаною культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae та пліснявих грибів Aspergillus niger в співвідношенні 2,5:1Документ Спосіб виробництва активних сушених хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 43019)(2000) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Почечун, Анатолій Олександрович; Мирза, Василь Михайлович; Бейко, Наталія ЄвгенівнаСпосіб відрізняється тим, що використовують штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5009, а як стабілізатор якості застосовують бетаїн.