Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 13
Документ Спосіб отримання вовняного жиру харчового призначення (патент на корисну модель 134973)(2019) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Назарій ОлеговичВинахід належить до галузей харчової та легкої промисловості. Відповідно до способу отримання вовняного жиру харчового призначення перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді за температури 1-15 °C, за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють етанолом за температури 35-60 °C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. Отримують вовняний жир зі зменшеним вмістом пігментів, які дають забарвлення, і летких речовин, які дають запах продукту. The invention relates to the food and light industry industries. According to the method of obtaining food-grade wool fat, before extraction, wool is prepared for the extraction of wool fat by beating, soaking in water at a temperature of 1-15 °C, with a water:wool ratio of 10-20:1 for 5-15 minutes. in one to four stages, by wringing and drying the wool until free moisture is removed. Fat extraction is carried out with ethanol at a temperature of 35-60 C for 1-6 hours, countercurrent to the final fat content of 0.8-1.5% on the wool, and the solvent is removed from the obtained area by distillation under vacuum. They get wool fat with a reduced content of pigments that give colors and volatile substances that give the smell of the product.Документ Спосіб отримання вовняного жиру харчового призначення (патент на винахід 122023 C2)(2020) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Назарій ОлеговичВинахід належить до галузей харчової та легкої промисловості. Відповідно до способу отримання вовняного жиру харчового призначення перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді за температури 1-15 °C, за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють етанолом за температури 35-60 °C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. Отримують вовняний жир зі зменшеним вмістом пігментів, які дають забарвлення, і летких речовин, які дають запах продукту. Vinahid lie down to the galuzy of food and light industry. Vіdpovіdno before the method of removing the sour fat from the meal, before extracting, prepare the stool until the sour fat is removed, soaked in water at a temperature of 1-15 ° C, for spіvvіdnosnennia water: 10-20: 1 stretch 5-15 min. at one-chotiri stage, vіdzhimannyam i sushіnnyam vodalennya vіlnoї vologa. Extraction of fat is carried out with ethanol at a temperature of 35-60 ° C for a period of 1-6 hours, leaking until there is excess fat on the outside of 0.8-1.5%, and after removing the purpose, remove the distiller under vacuum. Eliminate the smell of fat with a change in the amount of pigments, like giving a zabarvlennya, and summer speeches, like giving a smell to the product.Документ Спосіб миття овечої вовни (патент 105906 на корисну модеkь)(2016) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичСпосіб миття овечої вовни, що включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше постадійне миття, віджимання після кожної стадії миття, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно із заявленим способом миття проводять у три стадії, на першій стадії водою за температури 37-44 °C, на другій стадії водою за температури 51-60 °C, на третій стадії мийним розчином за температури 30-50 °C, кожну стадію миття проводять за співвідношення вовна:вода (мийний розчин) 1:10-1:20 протягом 15-40 хв. A method of washing wool, including pre-loosening and dripping, soaking, spinning and subsequent flush washing, spinning after each stage of washing, rinsing, squeezing and drying. According to the stated method, washing is carried out in three stages, on the first stages by water at a temperature of 37-44 ° C, in the second stage by water at a temperature of 51-60 ° C, on the third Stages with a washing solution at a temperature of 30-50 ° C, each stage of washing is carried out for ratio of wool: water (washing solution) 1: 10-1: 20 for 15-40 minutes.Документ Спосіб замочування овечої вовни (патент на корисну модель 105905)(2016) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичВинахід належить до первинної обробки вовни для текстильної галузі легкої промисловості. Спосіб замочування овечої вовни включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше миття, віджимання, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно з заявленим способом замочування проводять у одну-чотири стадії у воді за температури 1-15 °C за співвідношенні вовна:вода 1:10-1:20 протягом 5-15 хв. Технічним результатом є отримання чистої вовни, яка під час замочування не зазнає лужного впливу реагентів на вовняне волокно. The invention relates to the primary processing of wool for the textile industry of light industry. The method of soaking the sheep wool includes preliminary loosening and dripping, soaking, spin and further wash, spin, rinse, spin and dry. According to The soaked method is carried out in one to four stages in water at a temperature of 1-15 ° C per ratio of wool: water 1: 10-1: 20 for 5-15 min. The technical result is getting pure wool, which during soaking does not undergo alkaline еffect of reagents on wool fiber.Документ Майонезний соус (патент на корисну модель 137458)(2019) Романовська, Тетяна Іванівна; Ремесник, Тетяна Володимирівна; Осейко, Микола ІвановичМайонезний соус включає олію рафіновану дезодоровану, сіль кухонну, цукор, воду питну, та додатково включає борошно горохове попередньо клейстеризоване, яєчний порошок, оцет столовий. Mayonnaise sauce includes refined deodorized oil, kitchen silt, zucor, drinking water, which additionally includes borosno peas, gelatinized in front, egg powder, table oats.Документ Спосіб миття овечої вовни. Патент України на винахід UA 114837 C2.(2017) Осейко, Микола Іванович; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Романовська, Тетяна ІванівнаВинахід належить до первинної обробки вовни для текстильної галузі легкої промисловості. Спосіб миття овечої вовни, що включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше постадійне миття, віджимання після кожної стадії миття, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно із заявленим способом миття проводять у три стадії, на першій стадії водою за температури 37-44 °C, на другій стадії водою за температури 51-60 °C, на третій стадії мийним розчином за температури 30-50 °C, кожну стадію миття проводять за співвідношення вовна:вода (мийний розчин) 1:10-1:20 протягом 15-40 хв. Технічним результатом є отримання чистої вовни, яка під час миття зазнає лужної дії мийного розчину лише на третій стадії миття, отримання стічної води з меншим вмістом мийних реагентів. The invention relates to the primary processing of wool for the textile industry of light industry. A method of washing wool, including pre-loosening and dripping, soaking, spinning and subsequent flush washing, spinning after each stage of washing, rinsing, squeezing and drying. According to the stated method, washing is carried out in three stages, on the first stages by water at a temperature of 37-44 ° C, in the second stage by water at a temperature of 51-60 ° C, on the third Stages with a washing solution at a temperature of 30-50 ° C, each stage of washing is carried out for ratio of wool: water (washing solution) 1: 10-1: 20 for 15-40 minutes. The technical result is getting pure wool, which during washing, undergoes alkaline action of the washing solution only at the third stage of washing, receiving waste water with a lower content of detergent reagents.Документ Спосіб замочування овечої вовни (патент на винахід UA 114836 C2)(2017) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир АнатолійовичВинахід належить до первинної обробки вовни для текстильної галузі легкої промисловості. Спосіб замочування овечої вовни включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше миття, віджимання, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно з заявленим способом замочування проводять у одну-чотири стадії у воді за температури 1-15 °C за співвідношенні вовна:вода 1:10-1:20 протягом 5-15 хв. Технічним результатом є отримання чистої вовни, яка під час замочування не зазнає лужного впливу реагентів на вовняне волокно. The invention relates to the primary processing of wool for the textile industry of light industry. The method of soaking the sheep wool includes preliminary loosening and dripping, soaking, spin and further wash, spin, rinse, spin and dry. According to The soaked method is carried out in one to four stages in water at a temperature of 1-15 ° C per ratio of wool: water 1: 10-1: 20 for 5-15 min. The technical result is getting pure wool, which during soaking does not undergo alkaline еffect of reagents on wool fiber.Документ Спосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни екстрагуванням гідрофобним розчинником (патент на винахід № 122290 C2)(2020) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Ярмоліцька, Олена СергіївнаСпосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни включає екстрагування вовняного жиру органічним розчинником. Перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді при температурі 1-15 °C за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють гідрофобним неполярним розчинником при температурі 35-60 C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. The method of extracting sheep fat from sheep meat includes the extraction of sheep fat by an organic retailer. Before extraction, prepare the outside until the lint is removed from the fat, soaked in water at a temperature of 1-15 ° C for spivv_dnoshennia water: inside 10-20: 1 with a stretch of 5-15 minutes. at one-chotiri stage, vіdzhimannyam i sushіnnyam vodalennya vіlnoї vologa. Fat extraction is carried out by a hydrophobic non-polar retailer at a temperature of 35-60 C for a period of 1-6 years. leaky to excess fat on the outside of 0.8-1.5%, and from the removed purpose, remove the retailer by distillation under vacuum.Документ Спосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни екстрагуванням гідрофобним розчинником (патент на корисну модель 135259)(2019) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Ярмоліцька, Олена СергіївнаСпосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни включає екстрагування вовняного жиру органічним розчинником. Перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді при температурі 1-15 °C за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють гідрофобним неполярним розчинником при температурі 35-60 C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. The method of extracting sheep fat from sheep meat includes the extraction of sheep fat by an organic retailer. Before extraction, prepare the outside until the lint is removed from the fat, soaked in water at a temperature of 1-15 ° C for spivv_dnoshennia water: inside 10-20: 1 with a stretch of 5-15 minutes. at one-chotiri stage, vіdzhimannyam i sushіnnyam vodalennya vіlnoї vologa. Fat extraction is carried out by a hydrophobic non-polar retailer at a temperature of 35-60 C for a period of 1-6 years. leaky to excess fat on the outside of 0.8-1.5%, and from the removed purpose, remove the retailer by distillation under vacuum.Документ Спосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни екстрагуванням гідрофільним розчинником (патент на корисну модель 134978)(2019) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Наталія ІванівнаСпосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни екстрагуванням гідрофільним розчинником, у якому перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють гідрофільним розчинником за температури 35-60 °C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %. З отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. The invention relates to the food and light industry industries. According to the method of obtaining wool fat from sheep's wool, before extraction, wool is prepared for the extraction of wool fat by beating, soaking in water at a temperature of 1-15 °C with a water:wool ratio of 10-20:1 for 5-15 minutes. in one to four stages, by wringing and drying the wool until free moisture is removed. Fat extraction is carried out with a hydrophilic solvent at a temperature of 35-60 C for 1-6 hours. contrary to the final content of fat on the wool of 0.8-1.5%, and the solvent is removed from the obtained area by distillation under vacuum. They get wool fat with a reduced content of pigments that give color and volatile substances that give the smell of the product, as well as clean wool with a reduced content of ash, which accelerates the drying process and reduces energy costs for drying wool.