Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання вовняного жиру харчового призначення (патент на корисну модель 134973)
    (2019) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Назарій Олегович
    Винахід належить до галузей харчової та легкої промисловості. Відповідно до способу отримання вовняного жиру харчового призначення перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді за температури 1-15 °C, за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють етанолом за температури 35-60 °C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. Отримують вовняний жир зі зменшеним вмістом пігментів, які дають забарвлення, і летких речовин, які дають запах продукту. The invention relates to the food and light industry industries. According to the method of obtaining food-grade wool fat, before extraction, wool is prepared for the extraction of wool fat by beating, soaking in water at a temperature of 1-15 °C, with a water:wool ratio of 10-20:1 for 5-15 minutes. in one to four stages, by wringing and drying the wool until free moisture is removed. Fat extraction is carried out with ethanol at a temperature of 35-60 C for 1-6 hours, countercurrent to the final fat content of 0.8-1.5% on the wool, and the solvent is removed from the obtained area by distillation under vacuum. They get wool fat with a reduced content of pigments that give colors and volatile substances that give the smell of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання вовняного жиру харчового призначення (патент на винахід 122023 C2)
    (2020) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Назарій Олегович
    Винахід належить до галузей харчової та легкої промисловості. Відповідно до способу отримання вовняного жиру харчового призначення перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді за температури 1-15 °C, за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють етанолом за температури 35-60 °C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. Отримують вовняний жир зі зменшеним вмістом пігментів, які дають забарвлення, і летких речовин, які дають запах продукту. Vinahid lie down to the galuzy of food and light industry. Vіdpovіdno before the method of removing the sour fat from the meal, before extracting, prepare the stool until the sour fat is removed, soaked in water at a temperature of 1-15 ° C, for spіvvіdnosnennia water: 10-20: 1 stretch 5-15 min. at one-chotiri stage, vіdzhimannyam i sushіnnyam vodalennya vіlnoї vologa. Extraction of fat is carried out with ethanol at a temperature of 35-60 ° C for a period of 1-6 hours, leaking until there is excess fat on the outside of 0.8-1.5%, and after removing the purpose, remove the distiller under vacuum. Eliminate the smell of fat with a change in the amount of pigments, like giving a zabarvlennya, and summer speeches, like giving a smell to the product.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб миття овечої вовни (патент 105906 на корисну модеkь)
    (2016) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович
    Спосіб миття овечої вовни, що включає попереднє розпушування і тіпання, замочування, віджимання та подальше постадійне миття, віджимання після кожної стадії миття, полоскання, віджимання і сушіння. Згідно із заявленим способом миття проводять у три стадії, на першій стадії водою за температури 37-44 °C, на другій стадії водою за температури 51-60 °C, на третій стадії мийним розчином за температури 30-50 °C, кожну стадію миття проводять за співвідношення вовна:вода (мийний розчин) 1:10-1:20 протягом 15-40 хв. A method of washing wool, including pre-loosening and dripping, soaking, spinning and subsequent flush washing, spinning after each stage of washing, rinsing, squeezing and drying. According to the stated method, washing is carried out in three stages, on the first stages by water at a temperature of 37-44 ° C, in the second stage by water at a temperature of 51-60 ° C, on the third Stages with a washing solution at a temperature of 30-50 ° C, each stage of washing is carried out for ratio of wool: water (washing solution) 1: 10-1: 20 for 15-40 minutes.