Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб приготування суміші для оздоровчого харчування (Деклараційний патент на винахід № 43708 А)(2001) Федоренченко, Лідія Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Потапенко, Сергій Іванович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Копатько, Наталія МиколаївнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб може бути використаний при виробництві суміші для оздоровчого харчування, з використанням пророщеного зерна подрібненого до розміру 2-4 мм і плодово-овочевого компонента подрібненого до розміру 4-10 мм. The invention relates to food industry. It can be used for production mixture of health foodstuff, which contains sprouted grains with size of 2-4 mm and fruit and vegetable component with size of 4-10 mm.Документ Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 68872)(2004) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна ІванівнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів, що включає очищення зерна від домішок, сортування за розмірами, миття водою, дезінфекцію, змочування, пророщення та пастеризацію пророщеного зерна, який відрізняється тим, що замочування проводять у настої з цибулі з концентрацією 15-25 г/л протягом 27-29 год. The invention relates to food industry. A process of grain preparation for health-improving foodstuff involves cleaning of grains from the impurities, sorting by size, washing, disinfection, soaking, germination and pasteurization of sprouted grains, the difference is that the soaking occurs in the extract of onion with concentration 15-25 grams per liter during 27-29 hours.Документ Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 65299)(2004) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна ІванівнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів, що включає очищення зерна від домішок, сортування за розмірами, миття водою, дезінфекцію, змочування, пророщення та пастеризацію пророщеного зерна, який відрізняється тим, що замочування проводять у настої з часнику з концентрацією 15-25 г/л протягом 27-29 років. The invention relates to food industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuff involves cleaning of grains from the impurities, sorting by size, washing, disinfection, soaking, germination and pasteurization of sprouted grains, the difference is that the soaking occurs in the extract of garlic with concentration 15-25 grams per liter during 27-29 hours.Документ Спосіб одержання зернової основи (Деклараційний патент на винахід № 41804)(2001) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Шейко, Наталія ІванівнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Він може бути використаний для одержання зернової сировини, із збереженням цінних, готових до споживання компонентів зерна та використання їх у оздоровчому харчуванні, за рахунок відмови від теплової обробки. The invention relates to food industry. It can be used for production of sprouted grains with preservation valuable and ready-to-eat components of grain, due to non-thermal processing.Документ Суміш для оздоровчого харчування (Деклараційний патент на винахід № 70707)(2004) Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна ІванівнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб може бути використаний при виробництві суміші для оздоровчого харчування, яка містить зерновий наповнювач (пророщене зерно пшениці) в кількості 40-60 % і плодово-овочевий компонент (настій часнику або настій цибулі) концентрацією 20 г/л в кількості 40-60%. The invention relates to food industry. It can be used for production mixture for health foodstuff, which contains 40-60 % of grain filler (sprouted wheat grains) and 40-60 % of fruit and vegetable component (extract of garlic or onion) with concentration 20 grams per liter.Документ Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 43238)(2001) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаВинахід належить до харчової та переробної промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів включає очищення, сортування, миття, замочування, дезінфекцію і пророщування зерна, причому, пророщування зерна проводять від прокльовування паростка до розміру корінця паростка 0,4-0,6 довжини зерна і пророщене зерно пастеризують. The invention relates to food and processing industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuffs involves dehulling, sorting, washing, soaking, disinfection and grain couching. Grain couching is carried out beginning from sprout emergence to rootlet size of 0,4-0,6 of grain length, and sprouted grain is pasteurized.