Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Склад суміші для харчових концентратів швидкого приготування (Деклараційний патент на винахід № 60527)
    (2003) Ромашко, Олена Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Махинько, Людмила Василівна; Кобилінська, Олена Валеріївна
    Винахід відноситься до харчової промисловості, а саме до харчоконцентратної промисловості. Він може бути використаний для виробництва суміші швидкого приготування. Особливістю є використання квіткового пилку для підвищення харчової цінності. The invention relates to food industry, namely to food-concentrate industry. It can be used for production of the fast preparation mixture. Peculiarity is using flower pollen for increase nutritional value.
  • Ескіз
    Документ
    Склад начинки для сухих сніданків (Деклараційний патент на винахід № 70009)
    (2004) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кожура, Іван Михайлович; Терлецька, Віта Альбертівна; Ромашко, Олена Василівна
    Винахід відноситься до харчової промисловості, а саме до харчоконцентратної промисловості. Він може бути використаний для виробництва начинки для сухих сніданків. Особливістю є використання квіткового пилку для підвищення харчової цінності. The invention relates to food industry, namely to food-concentrate industry. It can be used for production of the filling for dry breakfasts. Peculiarity is using flower pollen for increase nutritional value.
  • Ескіз
    Документ
    Склад суміші для дитячого і дієтичного харчування (Деклараційний патент на винахід № 5218А)
    (2002) Ромашко, Олена Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Махинько, Людмила Василівна
    Винахід відноситься до харчової промисловості, а саме до харчоконцентратної промисловості. Він може бути використаний для виробництва суміші дитячого і дієтичного харчування, яка включає екструдовану гречану крупу, сіль та ячмінно-солодовий екстракт. The invention relates to food industry, namely to food-concentrate industry. It can be used for production of the composition of mixture for child and dietary nutrition which includes extruded buckwheat, salt and barley-malt extract.
  • Ескіз
    Документ
    Суміш для оздоровчого харчування (Деклараційний патент на винахід № 43237)
    (2001) Федоренченко, Лідія Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Ромашко, Олена Василівна; Коротченко, Тетяна Леонідівна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Він може бути використаний при виробництві суміші для оздоровчого харчування, що включає зерновий наповнювач (пророщене зерно) і плодово-овочевий компонент (каротиновмісні овочі і плоди). The invention relates to food industry. It can be used for production mixture for health food including grain filler (sprouted grains), and fruit and vegetable component (vegetable and fruit rich in carotene).
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва мусу (Деклараційний патент на винахід № 34742)
    (2001) Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Луцик, Юрій Павлович; Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Ромашко, Олена Василівна
    Винахід належить до харчової промисловості. Спосіб включає підготовку сировини, дозування компонентів, їх змішування, брикетування. На стадії підготовки сировини здійснюється попереднє оброблення манної крупи інфрачервоним випромінюванням при температурі 155-165 ºС та екструзійне оброблення при температурі 135-145 ºС. The invention is relates to food industry. A process for mousse production involves preparation of raw material, dozing of components, mixing thereof, performing. At the stage of raw material preparation preliminarily treatment of semolina with infrared radiation at temperature of 155-165 ºC and extrusion treatment at temperature of 135-145 ºC is carried out.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в розчині (Деклараційний патент на винахід № 69265)
    (2004) Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Ромашко, Олена Василівна; Мельник, Оксана Юріївна
    Деклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в розчині, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, вимірювання фізичних характеристик отриманих розчинів, побудову кінетичних кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в проводять вимірювання інтенсивності поглинання ультразвукових хвиль розчином крохмалю, а за даними кінетичних кривих визначають концентрацію крохмалю в розчині. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch in solution, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, the measurement of physical characteristics of the obtained solutions, the construction of kinetic curves by measuring, wherein in taking measurements of intensity of absorption of ultrasonic waves solution of starch, and according to the kinetic curves determine the concentration of starch in solution.