Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
43 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб зброджування соку цукрового сорго (Патент на винахід № 40494)(2003) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Сватков, Леонід Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Фаррахутдінов, Фірдавіс Ягудінович; Шевченко, Василь Іванович; Єпіхін, Валерій ПетровичСпосіб зброджування соку цукрового сорго, який відрізняється тим, що виділений сік розподіляють на дві частини в співвідношенні 1:(1 – 4). Першу частину збагачують фосфорним і азотним живленням із розрахунку 0,2% Р2О5 и 0,01% азоту і вирощують на ній виробничі дріжджі. Після цього додають другу частину соку для зброджування середовища до концентрації незброджених цукрів у бражці не більше 0,1 г/100 см3.Документ Спосіб підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування (Деклараційний патент №55157)(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Михайльо, Віктор Миколайович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій ІвановичCпосіб передбачає внесення α-амілази и глюкоамілази в зерновий заміс, піддають більш тонкому подрібненню одночасно з розчиненням і оцукрюванням крохмалю в одну стадію в умовах турбулентного режиму на рівні 140000-280000 Re. The method provides addition α-amylase and glucoamylase in the grain batch, which was subjected to a more finely ground simultaneously with the dissolution and saccharification starch in a single stage in a turbulent regime at 140000-280000 Re.Документ Апарат для механоферментативної обробки крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент № 55156А )(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій ІвановичАпарат забезпечує високий ступінь розчинення і оцукрювання крохмалю в одну стадію за рахунок інтенсифікації подрібнення замісу у мокрому стані та скорочення питомих витрат енергії на приготування сусла. Apparatus provides temple the degree of dissolution and saccharification of starch in one step through the intensification of wet grinding of batch and to reduce specific consumption energy for prepare wort.Документ Ректифікаційна установка для виробництва спирту-сирцю (Патент на винахід № 72681)(2005) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Бойко, Петро Миколайович; Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для забезпечення умов ефективного концентрування домішок та збільшення виходу основного продукту. An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for providing of terms of effective concentration of admixtures and increase of exit of basic product.Документ Спосіб виготовлення цукровмісних продуктів для одержання спирту і біоетанолу (Патент на корисну модель № 44755)(2009) Василенко, Сергій Михайлович; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Кизюн, Григорій Олександрович; Сизько, Валерій Борисович; Хомічак, Любомир МихайловичКорисна модель відноситься до харчової промисловості. Запропонований спосіб сприяє підвищенню виходу спирту і біоетанолу шляхом використання нового цукровмісного продукту – загального відтоку утфелю ІІ кристалізації та частини дифузійного соку в кількості 20-30 % до маси буряків. An useful model behaves to food industry. The offered method assists the increase of exit of alcohol and bioethanol by the use of new sugarcontain product - general outflow of ІІ crystallization utfel and part of diffusive juice in an amount 20-30 %% to mass of beet.Документ Безперервний спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на корисну модель № 39007)(2009) Ольшаковський, Ігор Михайлович; Михайлов, Ігор Миколайович; Конончук, Анатолій Леонідович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир КостянтиновичКорисна модель відноситься до спиртової промисловості, до виробництва спиртової бражки з крохмалевмісної сировини. Технічним результатом є забезпечення відповідної мікробіологічної чистоти спиртового бродіння, скорочення тривалості бродіння, підвищення питомого виходу спирту. An useful model behaves to a spirit industry, production of a spirit home-brewed beer from starch-containing raw material. A technical result is providing of corresponding microbiological cleanness of a spirit fermentation, reduction of duration of fermentation, increase of specific exit of alcohol.Документ Спосіб вимірювання кількості спирту етилового (Патент на корисну модель № 37084)(2008) Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Сосницький, Віталій Володимирович; Яковець, Іван Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Щуцький, Ігор ВалентиновичКорисна модель відноситься до спиртової промисловості, до способів вимірювання кількості етилового спирту при його обліку та відпуску. Вимірювання кількості спирту етилового автоматично одним приладом безпосередньо в потоці дозволяє виключити з процесу устаткування великої металоємності (металеві мірники) та вплив людського фактору на отримані результати. An useful model behaves to a spirit industry, to the methods of measuring of amount of ethyl spirit at his account and vacation. Measuring of amount of alcohol ethyl automatically one device directly in a stream allows to exclude from a process the equipment of large metal capacity (metallic volumetric) and influence of human factor on the got results.Документ Спосіб виробництва етилового спирту із крохмалевмісної сировини (варіанти) (Патент на винахід № 36930)(2005) Васильківський, Микола Казимирович; Павленко, Михайло Олексійович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій Борисович; Бобильов, Василь Олександрович; Загарія, Ігор Станіславович; Петрівський, Володимир Костянтинович; Олійнічук, Сергій ТимофійовичВинахід відноситься до спиртової промисловості, його завданням є удосконалення способу виробництва етилового спирту шляхом змін параметрів технологічних операцій та зв,язків між ними, зниження енерговитрат, підвищення питомого виходу спирту. An invention behaves to a spirit industry, his task is an improvement of method of production of ethyl spirit by the change of parameters of technological operations and connections between them, decline of energy expenses, increase of specific exit of alcohol.Документ Спосіб виробництва технічних рідин в процесі брагоректифікації (Патент на винахід № 72066)(2005) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Кизюн, Григорій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Пашков, Володимир Іванович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб виробництва продукції різного цільового призначення при виготовленні спирту етилового шляхом зміни параметрів технологічних операцій та зв'язків між ними. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of production of goods of the different having a special purpose setting at the receipt of alcohol ethyl by the change of parameters of technological operations and connections between them.Документ Установка для цільового вилучення з циклу ректифікації верхніх проміжних домішок (Патент на винахід № 56419)(2005) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Осипенко, Олексій Панасович; Сизько, Валерій Борисович; Кириленко, Роман Григорович; Осипенко, В'ячеслав ОлексійовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалену установку для отримання спирту етилового ректифікованого. An invention behaves to a spirit industry and is the improved setting for the receipt of alcohol ethyl rectificatе.