Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 70608 A)(2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон АдамовичСпосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю включає нагрівання, очищення хімічними реагентами, перемішування, відділення утвореного осаду. При цьому як хімічний реагент використовують сульфат алюмінію, після чого обробляють клеровку високодисперсним механоактивованим вапняком. A method for purifying the clarification product of cane raw sugar consists in heating, purification with chemical reagents, mixing, separation of the obtained residue. At that as chemical reagent aluminum sulphate is used, thereafter the clarification product is treated with the high-dispersed mechanoactivated limestone.Документ Спосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 69240 A)(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Чагайда, Андрій Олегович; Ліпєц, Антон Адамович; Черевко, Олег ЛеонідовичСпосіб отримання цукру з утфелю останньої кристалізації включає уварювання утфелю з наступним охолодженням при перемішуванні в утфелемішалках, проміжне центрифугування частини утфелю після 3-4 годин охолодження з поверненням відділеного відтоку в утфелемішалки, відділення меляси, афінацію отриманого цукру. Проміжне центрифугування проводять із попередньою афінацією цукру в центрифугах розчином меляси, що має температуру 86-88 С° і вміст сухих речовин 74-76 %, в кількості 3,0-3,5 % до маси утфелю. A method for production of sugar from massecuite of last crystallization consists in extracting of massecuite with following cooling at shaking in massecuite mixers, intermediate centrifuging part of massecuite after 3-4 hours of cooling with returning of separated outflow in massecuite mixers, separation of molasses, affination of received sugar. Intermediate centrifuging is carried out with preliminary affination of sugar in centrifuges by molasses solution (86-88 oC and content of dry substance 74-76 %) in quantity of 3,0-3,5 % to massecuite mass.Документ Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 69179 A)(2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон АдамовичСпосіб очищення дифузійного соку включає прогресивну попередню дефекацію з додаванням суспензії сатурованого соку, вапняного молока і високодисперсного механоактивованого вапняка, нагрівання, передсатурацію переддефекованого соку з наступним відділенням отриманого осаду, оброблення вапняним молоком перед другою сатурацією. A method for purification of diffusion juice consists in progressive predefecation with adding of suspension of saturated juice, lime milk and highdispersed mechanically activated limestone, heating, presaturation of predefecated juice with following separation of residue, treatment with lime milk before second saturation.Документ Спосіб отримання рідкого цукру (Деклараційний патент на винахід № 68151 A)(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Черевко, Олег Леонідович; Чагайда, Андрій ОлеговичСпосіб отримання рідкого цукру включає розчинення тростинного цукру-сирцю, очищення його клеровки та згущення. Перед розчиненням проводиться афінація тростинного цукру-сирцю насиченим розчином цукрози з подальшим відділенням афінаційного відтоку, після чого розчиняють афінований тростинний цукор-сирець, очищають отриману клеровку дефекосатураційним осадом, перемішують, обробляють клеровку вапняним молоком та вуглекислим газом, потім проводять фільтрацію та згущення клеровки шляхом розчинення афінованого тростинного цукру-сирцю. A method for preparation of liquid sugar involves dissolution of cane raw sugar, purifying melt liquor thereof and condensation. Before dissolution the cane raw sugar affination is performed with a saturated solution of sucrose with a subsequent separation of affinated outflow, thereafter the affinated cane raw sugar is dissolved, the obtained clarification product is purified with defecosaturation residue, mixed, the clarification product is processed with lime milk and carbonic acid gas, then clarification product is filtered and condensed by dissolving the affinated cane raw sugar.Документ Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 66712 A)(2004) Сімахіна, Галина Олександрівна; Чагайда, Андрій ОлеговичСпосіб очищення тростинного цукру-сирцю включає дефекосатураційне оброблення змішаної клеровки, яка складається з клеровки половини тростинного цукру-сирцю, що надходить на перероблення, і всієї клеровки жовтого цукру останньої кристалізації. Згідно з винаходом, другу половину тростинного цукру-сирцю, що надходить на перероблення, спочатку очищають шляхом афінації клеровкою жовтого цукру II кристалізації при температурі 40-45°С протягом 30-40 хвилин, після чого відділяють афінаційний відтік і проводять розчинення афінованого тростинного цукру-сирцю очищеною змішаною клеровкою. A method for the raw cane-sugar purification involves defecosaturation processing the mixed clarification product consisting of that of a half of the raw cane-sugar being supplied to reprocessing, and of all clarification product of the last crystallization brown sugar. According to the invention the second half of raw cane-sugar being supplied to reprocessing is first purified by means of affination with the second crystallization brown sugar clarification product for 30-40 minutes at the temperature of 40-45°С, thereafter the affination outflow is separated and the affinated raw cane-sugar is dissolved with the purified mixed clarification product.