Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Льодяникова карамель (Патент України на винахід № 102892)(2013) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина МиколаївнаЛьодяникова карамель, що містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської, яка відрізняється тим, що додатково містить анісову ефірну олію, ароматизатор “Свіже сіно" з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий, при такому співвідношенні інгредієнтів на 1000 кг льодяникової карамелі, кг: профільтрована патока 280-300 екстракт солодового кореню 0,270-0,450 анісова ефірна олія 0,099-0,150 ароматизатор "Свіже сіно" з 045-0 075 ефірної олії м'яти котячої ефірна олія шавлії мускатної 0,135-0,225 екстракт шавлії лікарської 0,630-1,050 спирт етиловий 2,4-2,6 лимонна кислота 6,8-7,0 аскорбінова кислота 2,8-3,0. Candy candy containing sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil, which is characterized in that it further comprises anise essential oil aroma "fresh hay" with essential oils cat mint, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol, with the following ratio of ingredients per 1000 kg of caramel candy, kg: filtered syrup 280-300 malt extract root 0,270-0,450 anise essential oil 0,099-0,150 flavor "fresh hay" from 045-0 075 essential oil of mint cat essential oil of clary 0,135-0,225 Salvia officinalis extract 0,630-1,050 ethyl 2,4-2,6 citric acid 6,8-7,0 ascorbic acid 2.8-3.0.Документ Спосіб уловлювання ароматичних речовин (Патент України на корисну модель № 55434)(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій ІвановичСпосіб уловлювання ароматичних речовин, який передбачає адсорбцію ароматичних речовин з ароматизованих водних/водно-спиртових парів у адсорбційній колонці-концентраторі, який відрізняється тим, що адсорбційна колонка-концентратор заповнена адсорбентами пошарово у порядку зміни їх селективності до ароматичних речовин різної молекулярної маси, а саме активованим вугіллям марки БАУ-А - тенаксом ЄС -полісорбом-1 у рівних об'ємних частках. Method of capturing aromatic compounds, providing adsorption of aromatics flavored water / water-alcohol vapor adsorption in column hub, characterized in that the adsorption column filled with adsorbent hub layer in order to change their selectivity to aromatics of different molecular mass, namely charcoal brand BAU-A - tenaksom EU-Polisorbents-1 in equal volume fractions.Документ Горілка особлива «Капітан» (Патент України на корисну модель № 56196)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичГорілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.Документ Напій яблучний (Патент України на корисну модель № 55207)(2010) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичНапій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.Документ Спосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій (Патент України на корисну модель № 45836)(2009) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія ЕпінетівнаСпосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій, що включає приготування насадки нанесенням нерухомої фази на твердий носій та заповнення нею хроматографічної колонки, який відрізняється тим, що насадка розділена на чотири секції за розмірами зернин твердого носія: перша секція – 14-16 мас.%, розмір зернин 2-3 мм; друга секція -23-27 мас.%, розмір зернин 1-2 мм; третя секція - 23-27 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм; четверта секція - 30-40 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм, а нерухома фаза наноситься на секції твердого носія в порядку збільшення концентрації і становить відносно твердого носія ,%: перша секція – 14-16, друга секція – 15-17, третя секція – 17-18, четверта секція -18-20. Preparation preparative column for simulated distillation of essential oils, including cooking tips applying stationary phase for solid carrier and filling her chromatographic column, characterized in that the nozzle is divided into four sections-size grains of solid media: the first section - 14-16 wt .%, the size of grains of 2-3 mm, the second section -23-27 wt.%, the size of grains of 1-2 mm, and the third section - 23-27 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm; fourth Section - 30 -40 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm and the stationary phase is applied to sections of solid media in order of increasing concentration and is relatively solid carrier,%: the first section - 14-16, the second section - 15-17, the third section - 17-18, the fourth section-18-20.Документ Натуральний ароматизатор «Пряний» (Патент України на корисну модель № 21068)(2007) Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Єroрова, Ірина КузьмiвнаНатуральний ароматизатор, що містить ароматичну композицію та спирт етиловий, який відрізняється тим, що ароматична композиція включає α-пінен, мірцен, d-камфору, ліналоол, l-борнеол, α-терпінеол, ліналілацетат, геранілацетат та карвон при наступному кількісному співвідношенні компонентів, мас. %: α-пінен 1, 098-1,134 мірцен 0,788-1,099 d-камфора 2,196-2,241 ліналоол 4,320-4,374 l-борнеол 46,017-49,022 α-терпінеол 0,108-0,153 ліналілацетат 0,162-0,180 геранілацетат 1,287-1,323 карвон 29,649-32,200 спирт етиловий 10,000-10,388. Natural flavorings containing aromatic composition and ethanol, which is characterized in that the composition comprises an aromatic α-pinene, mirtsen, d-camphor, linalool, l-borneol, α-terpineol, linalilatsetat, heranilatsetat and carvone in the following proportion of components masses. %: α-pinene 1, 098-1,134 mirtsen 0,788-1,099 d-camphor 2,196-2,241 linalool 4,320-4,374 l-borneol 46,017-49,022 α-terpineol 0,108-0,153 linalilatsetat 0,162-0,180 heranilatsetat 1,287-1,323 carvone 29,649-32,200 ethyl alcohol 10,000-10,388.Документ Ароматично-смакова добавка «Духм'яна» (Патент України на корисну модель № 21067)(2007) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Єroрова, Ірина КузьмiвнаАроматично-смакова добавка, що включає цукор та ароматичну суміш, яка відрізняється тим, що ароматична суміш складається з третьої фракції ефірної олії коріандру, третьої фракції ефірної олії кропу, четвертої фракції ефірної олії м’яти котячої, другої фракції ефірної олії шавлії мускатної та спирту етилового у наступних співвідношеннях, мас. %: цукор 99,97548-99,97500 третя фракція ефірної олії коріандру 0,01148-0,01180 третя фракція ефірної олії кропу 0,00560-0,00580 четверта фракція ефірної олії м’яти котячої 0,0018- 0,00120 друга фракція ефірної олії шавлії мускатної 0,0018- 0,00120 спирт етиловий 0,00245-0,00250. Aromatic flavor, including sugar and aromatic blend, wherein the aromatic mixture that consists of three fractions of essential oil of coriander, a third fraction of the essential oil of fennel, the fourth faction of the essential oil of mint cat, the second fraction of the essential oil of Salvia sclarea and alcohol ethanol in the following proportions by weight. %: sugar 99,97548-99,97500 third fraction of the essential oil of coriander 0,01148-0,01180 third fraction of the essential oil of fennel 0,00560-0,00580 fourth fraction of the essential oil of mint cat 0.0018 - 0.00120 second fraction of the essential oil of Salvia sclarea 0.0018 - 0.00120 ethyl alcohol 0,00245-0,00250.Документ Напій яблучний (Патент України на винахід № 95397)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичНапій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.Документ Горілка особлива «Капітан» (Патент України на винахід № 93835)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичГорілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.Документ Спосіб отримання натуральних ароматизаторів «Коріандровий аромат» (Патент України на корисну модель №18131)(2006) Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія ВасилівнаСпосіб отримання натуральних ароматизаторів, що передбачав фракціонування під вакуумом ефірної олії коріандру з розділенням на терпенову фракцію та детерпенізовану ефірну олію, який відрізняється тим, що детерпенізовану ефірну олію коріандру додатково фракціонують на першу (1), другу (2), третю (3), четверту (4) фракції і кубовий залишок (5), де першу фракцію виділяють за тиском 2 кПа в кількості 4,10-5-4,20 мас. % від кількості детерпенізованої ефірної олії, другу фракцію - за тиском 1,1 4- 1,33 кПа в кількості 5,95 -4- 6,05 мас. %, третю фракцію - за тиском 0,94-1,1 кПа в кількості 7,64 4- 7,75 мас. %, четверту фракцію - за тиском 0,9 -5-1,1 кПа в кількості 65,35 - 65,75 мас. %, кубовий залишок - в кількості 16,15 – 16,95 мас. %, який відрізняється тим, що натуральні ароматизатори отримують шляхом комбінування фракцій в таких масових співвідношеннях: 1:2:3:4:5 = 0,90-1,10:1,95-5-2,33: 5,254-5,60:39,504- 47,50:1,95.4-2,30. Method of natural flavoring, which involved fractionation under vacuum essential oil of coriander separation into terpene fraction and free terpene essential oil, which is characterized in that the essential oil of coriander further fractionated on the first (1), second (2), third (3) fourth (4) fraction and bottoms (5), where the first fraction was isolated by pressure of 2 kPa in the number 4,10-5-4,20 % wt.of the essential oil fraction of a second - with the pressure of 1.1 4 - 1.33 kPa in an amount of 5.95 -4 - 6.05 wt. %, A third faction - the pressure in kPa 0,94-1,1 of 7.64 4 - 7.75 wt. %, The fourth faction - the pressure of 0.9 kPa at -5-1,1 of 65.35 - 65.75 wt. %. Bottoms - in the amount of 16.15 - 16.95 wt. %. Wherein the natural flavors that are obtained by combining fractions in such massive proportions: 1:2:3:4:5 = 0,90-1,10:1,95-5-2,33: 5,254-5, 60:39,504 - 47,50:1,95.4-2,30.