Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва козинаків (Патент на винахід № 104404)
    (2013) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Корж, Тамара Володимирівна; Арутюнян, Анна Рудіківна; Фурманова, Юлія Петрівна
    Заявлено спосіб виробництва козинаків, який включає одержання цукрового сиропу, з додаванням лимонної або молочної кислоти, утворення карамелі, змішування ядер смакового наповнювача з карамельною масою, додавання цільових добавок та охолодження, причому при уварюванні цукрового сиропу використовують масло вершкове в кількості 5-20 % від маси цукру, а як смаковий наповнювач використовують насіння льону, попередньо обжареного при температурі 150-220 °C. A method for making kozinaki is applied, it includes obtaining a sugar syrup, adding citric or lactic acid, forming caramel, mixing kernels of flavour filler with the caramel mass, adding basic additives and cooling. While boiling up the sugar syrup, butter is used in an amount of 5-20 % of sugar mass, and linseed, preliminary fried at a temperature of 150-220 °C is used as the flavour filler.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва "легких" гречаних зерен (Патент на корисну модель №54307)
    (2010) Фурманова, Юлія Петрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара Володимирівна
    Спосіб виробництва "легких" гречаних зерен, який передбачає очищення зерна гречки від домішок, пропарювання, висушування, охолодження, провіювання для відділення легких домішок, сортування на шість фракцій за крупністю, пофракційне лущення пропареного зерна, сортування продуктів лущення. Процес лущення зерна гречки перших чотирьох фракцій крупності відбувається внаслідок вибухання зерен при їх обробленні у електромагнітному полі надвисокої частоти з потужністю магнетрона 400-900 Вт протягом 40-120 с з наступним охолодженням. A method for making "light" buckwheat grains, which provides for cleaning the buckwheat grains from dirt, parboiling, drying, cooling, aeration for removing light dirt, classification for six fractions according to size thereof, fraction-by-fraction shelling of the parboiled grain, classification shelled products. The process of shelling the buckwheat grain of the first four size fractions is carried out as a result of puffing of the grains while treating thereof in the electromagnetic field of super high frequency with a power of a magnetron of 400-900 Wt for 40-120 s, with the following cooling.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва “легких” гречаних зерен (Патент на винахід №98803)
    (2012) Фурманова, Юлія Петрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара Володимирівна
    Спосіб виробництва "легких" гречаних зерен, який передбачає очищення зерна гречки від домішок, пропарювання, висушування, охолодження, провіювання для відділення легких домішок, сортування на шість фракцій за крупністю, пофракційне лущення пропареного зерна, сортування продуктів лущення. Процес лущення зерна гречки перших чотирьох фракцій крупності відбувається внаслідок вибухання зерен при їх обробленні у електромагнітному полі надвисокої частоти з потужністю магнетрона 400-900 Вт протягом 40-120 с з наступним охолодженням. A method for making "light" buckwheat grains, which provides for cleaning the buckwheat grains from dirt, parboiling, drying, cooling, aeration for removing light dirt, classification for six fractions according to size thereof, fraction-by-fraction shelling of the parboiled grain, classification shelled products. The process of shelling the buckwheat grain of the first four size fractions is carried out as a result of puffing of the grains while treating thereof in the electromagnetic field of super high frequency with a power of a magnetron of 400-900 Wt for 40-120 s, with the following cooling.
  • Ескіз
    Документ
    Склад печива амарантового (Деклараційний патент на винахід № 69300 А)
    (2004) Корецька, Ірина Львівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Українець, Анатолій Іванович
    Деклараційний патент на винахід. Запропонована часткова заміна пшеничного борошна борошном макуховим з амаранту, що дозволяє вживати ці вироби різним групам населення, особливо хворим на анемію. Декларационный патент на изобретение. Patent for invention. The proposed partial replacement of wheat flour with amaranth cattle cake flour that allows the use of these products to different groups of the population, especially in patients with anemia.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва печива амарантового (Деклараційний патент на винахід № 70743А)
    (2004) Корецька, Ірина Львівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Українець, Анатолій Іванович
    Запропонований спосіб виробництва печива забезпечую отримання продукту який має підвищену харчову та біологічну цінність, хороші органолептичні показники. The proposed method of producing biscuits gives a product which has high nutritional and biological value, good organoleptic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Екструзійний кормовий продукт (Патент на корисну модель №40130)
    (2009) Павлюченко, Олена Станіславівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна