Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очистки водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 35010 A)
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб передбачає очистку сорбентом і фільтрацію через пісочний матеріал. Як сорбент використовують меланін WS 121 з показником адсорбційної активності 40-80% до маси сорбента, концентрацією парамагнітних центрів g фактор =2,0030-2,0035, при цьому об'ємна витрата водно-спиртового розчину міцністю більше або менше 80% становить 10-40 дал/год і 30-80 дал/год відповідно. The invention relates to food industry. Method provides purification with sorbent and filtration through sand material. As sorbent melanin WS 121 is used with index of adsorption activity of 40-80 % to mass of sorbent, concentration of paramagnetic centers g factor =2.0030-2.0035, at that volume consumption of aqueous-alcoholic solution with strength more or less 80 % is 10-40 dal/hour and 30-80 dal/hour respectively .
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення висококонцентрованого водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 40951 A)
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійник, Світлана Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна
    Спосіб очищення висококонцентрованого водно-спиртового розчину, що передбачає попереднє механічне фільтрування, обробку сорбентом - активним вугіллям, та кінцеве механічне фільтрування, який відрізняється тим, що як сорбент використовують активне вугілля марки БАУ-ЛВ з загальним питомим об'ємом пор 0,8 -3,0 см3/г, адсорбційною активністю за йодом не менше 30%, адсорбційною активністю за оцтовою кислотою не менше 20 см3 і дисперсністю робочої фракції 0,25 - 1,0 мм-1. Технічний результат від реалізації винаходу полягає в суттєвому зниженні вмісту шкідливих домішок в готовому продукті за рахунок підсилених сорбційних процесів та зниженої каталітичної активності сорбенту. Method for the purification of highly concentrated aqueous-alcoholic solution, which method provides purification with activated carbon and filtration through sand material, at that purification of solution is performed with activated carbon BAU-LV with total specific volume of pores of 0,5 – 1,2 cm3/g, iodine adsorption activity not less than 30%, the adsorption activity of acetic acid is not less than 20 cm3 and dispersity of working fraction of 0,8 – 1,0 mm. The technical result of the method of reduction of harmful impurities due to the strengthening of sorption and catalytic reduction processes inherent activated carbon.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення високо-концентрованого водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 44029 А)
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійник, Світлана Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна
    Спосіб очищення висококонцентрованого водно-спиртового розчину, що передбачає попереднє механічне фільтрування, оброблення сорбентом - активним вугіллям та кінцеве механічне фільтрування, який відрізняється тим, що як сорбент використовують активне вугілля марки CWZ (1-4) з загальним питомим об'ємом пор 1,0-2,5 см3/г, з кількістю основних оксидів 0,20 - 1,5 мг-екв/дм3, з кількістю кислотних оксидів 0,15 - 1,2 мг-екв/дм3, адсорбційною активністю за йодом не менше 25%, адсорбційною активністю за оцтовою кислотою не менше 15 см3 і дисперсністю робочої фракції 0,25-1,0 мм-1. The proposed method of treatment of highly concentrated water-alcohol solution involves preliminary mechanical filtration, treatment with a sorbent such as activated carbon, and final mechanical filtration. As the sorbent, the activated carbon CWZ (1-4) is used with total specific pore volume of 1,0-2,5 сm3/g, base oxide content of 0,20 – 1,5 mEq/dm3,, acid oxide content of 0,20 – 1,2 mEq/dm3,, adsorptive activity relative to iodine of no less than 25 %, adsorptive activity relative to acetate acid of no less than 15 cm3, and working fraction dispersity of 0,25-1,0 mm-1.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 44153)
    (2004) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Янчевський, Віктор Казімірович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Трихліб, Володими Андрійович
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв, що передбачає попереднє механічне фільтрування води, пом'якшення її і додаткове оброблення сорбентом шляхом кондиціювання, який відрізняється тим, що як сорбент використовують попередньо оброблене паровою активацією та хімічними реагентами активне вугілля Silcarbon S835 Aktivkohle до досягнення дисперсності робочої фракції 0,25-1,0 мм-1, площі поверхні сорбції 600-2000 м2/г та активності за йодом 20-150 %. A method of water treatment in beverage production involves preliminary mechanical filtration, water softening, and additional treatment of water by conditioning with a sorbent. As the sorbent, the Silcarbon S835 Aktivkohle activated carbon is used with working fraction dispersity of 0,25-1,0 mm-1, sorbtive surface area of 600-2000 m2/g, and adsorptive activity relative to iodine of 20-150 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 44165)
    (2003) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Янчевський, Віктор Казімірович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Трихліб, Володими Андрійович
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв складається з механічного фільтрування та сорбційного очищення води. Сорбційне очищення здійснюють за один етап з використанням вуглецевого катіонообмінного фільтра, при швидкості очищення 3-30 м/год, причому вуглецевий катіонообмінний фільтр додатково модифікують хімічними реагентами. Використовують катіонообмінний фільтр у водневій, натрієвій або змішаній катіонній формі при значеннях коефіцієнта адсорбційної активності відносно кальцію, магнію, заліза, марганцю та органічних речовин не менше 5, 0,2, 0,5, 0,2 и 0,5 дм3/г відповідно. This method of water treatment in beverage production involves mechanical filtration and sorbtive treatment of water. The sorptive treatment is performed in a single stage, using carbon cation exchanger, at the treatment rate of 3-30 m/h. In this process, the carbon cation exchanger is additionally modified with chemical reagents. The carbon cation exchanger is used in hydrogenic or sodium form, or in the mixed cation form, with the adsorptive activity coefficient relative to calcium, magnesium, iron, manganese and organic substances of no less than 5, 0.2, 0.5, 0.2 and 0.5 dm3/g, accordingly.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва (Патент на винахід № 45004 A)
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Янчевський, Віктор Казімірович; Луканін, Олександр Сергійович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва, що передбачає механічне фільтрування води, сорбційне очищення і додаткове оброблення неорганічним сорбентом шляхом кондиціювання, який відрізняється тим, що як неорганічний сорбент використовують Термоксид-3А дисперсністю робочої фракції 0,25-1,0 мм-1, сумарним об'ємом пор не менше 0,05 см3/г, коефіцієнтами адсорбційної активності за кальцієм, магнієм, залізом і марганцем не менше 20, 0,5, 0,1, 0,2 дм3/г, відповідно. Method of preparation of water for alcoholic beverage production includes mechanical water filtration, sorption rectification and aftertreatment by inorganic sorbent by way of conditioning. As inorganic sorbent is used Thermoxid-3A having dispersion of power fraction of 0,25 - 1,0 mm-1, total pore volume of 0,05 cm3/g at least, calcium, magnesium, iron and manganese adsorption activity factors for at least of 20, 0,5, 0,1, 0,2 dm3/g respectively.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва активних сушених хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 43019)
    (2000) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Почечун, Анатолій Олександрович; Мирза, Василь Михайлович; Бейко, Наталія Євгенівна
    Спосіб відрізняється тим, що використовують штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5009, а як стабілізатор якості застосовують бетаїн.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго (Патент на винахід № 40494)
    (2003) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Сватков, Леонід Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Фаррахутдінов, Фірдавіс Ягудінович; Шевченко, Василь Іванович; Єпіхін, Валерій Петрович
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго, який відрізняється тим, що виділений сік розподіляють на дві частини в співвідношенні 1:(1 – 4). Першу частину збагачують фосфорним і азотним живленням із розрахунку 0,2% Р2О5 и 0,01% азоту і вирощують на ній виробничі дріжджі. Після цього додають другу частину соку для зброджування середовища до концентрації незброджених цукрів у бражці не більше 0,1 г/100 см3.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування сусла із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід 41095)
    (2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Янчевський, Віктор Казімірович; Іщенко, Петро Юхимович; Кудирко, Петро Степанович; Скічко, Михайло Олександрович; Кривчун, Олександр Миколайович; Демчук, Василь Петрович
    Cпосіб передбачає неперервне зброджування сусла і відрізняється тим, що оцукрювання здійснюють до утворення в суслі 90-97% моно- і дисахаридів від введеного крохмалю.The method provides continuous fermentation of the wort and differs in that saccharification is carried to form in the wort 90-97% mono-and disaccharides from the introduction of the production of starch.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 38449)
    (2004) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Коваль, Катерина Олександрівна; Рудніченко, Людмила Вікторівна; Хоменко, Анатолій Іванович; Ткаченко, Любов Володимирівна
    Спосіб виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів з меляси, який відрізняється тим, що для одержання дріжджів використовують штамм Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5008.Method of baker's yeast manufacture from molasses, which is differs in that for the production of yeast use strain Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5008.