Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання солоду з голозерного вівса
    (2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина Миколаївна; Марущак, Герман Русланович; Коберніцька, Аліна Олександрівна
    Спосіб отримання солоду із голозерного вівса включає сортування, миття, дезінфекцію,замочування при температурі води для замочування 12-20 °C, солодорощення вівса протягом5-6 діб при вологості 41-42 %, температурі пророщування від 15 до 18 °C, висушування довологості 5-7 %, відбивання паростків. Спочатку проводять очищення вівса від зернових ісміттєвих домішок, замочування проводять до вологості 41-43 %, тривалість замочування 20-26год., пророщування вівса протягом 3-5 діб, висушування солоду проводять при поступовомупідвищенні температури сушильного агента від 40 до 75 °C, протягом 22-24 год. Зберіганняпроводять шість тижнів для завершення всіх біологічних процесів у сухому солоді
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду (Патент на корисну модель № 148754)
    (2021) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Кушнір, Олена Володимирівна
    Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду, що включає обсмажування зернової сировини та цикорію з подальшим швидким охолодженням, екстрагування напівпродуктів в протитечійному режимі, фільтрацію, концентрування екстрактів та висушування суміші, який відрізняється тим, що як зернову сировину використовують ячмінний солод, обсмажування солоду проводять за температури 160…170 °C протягом 20…25 хв., екстрагування - за температури 45…80 °C і нормального тиску до вмісту сухих речовин 30…35 %.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат попереднього підігріву (Патент на корисну модель № 139236)
    (2019-12-26) Лементар, Святослав Юрійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Якобчук, Роман Леонідович; Слюсенко, Андрій Михайлович; Ніколишак, Максим Володимирович
    Апарат попереднього підігріву містить корпус, живильник, камеру розподілу теплоносія, патрубок додаткової подачі теплоносія, транспортуючий пристрій, патрубок вивантаження паростків, патрубок вивантаження солоду, патрубок виходу відпрацьованого теплоносія та решітку. Камера розподілу теплоносія виконана розділеною на три однакові секції з додатково встановленими патрубками подачі теплоносія в кожній секції. The preheating apparatus comprises a housing, a feeder, a coolant distribution chamber, an additional coolant supply pipe, a transport device, a sprout unloading pipe, a malt unloading pipe, a spent coolant outlet pipe and a grate. The coolant distribution chamber is made divided into three identical sections with additionally installed coolant supply pipes in each section.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання рисового солоду
    (2015) Мукоїд, Роман Миколайович; Соболь, Микола Іванович; Кошова, Валентина Миколаївна
    Спосіб за прототипом включає миття, замочування зерна протягом 2 ...З год. при температурі води 18...20°С, потім зливають воду і залишають зерно на 4...6 год. без води, потім повторюють дані операції протягом 70...75 год. до досягнення вологості зерна 45...48 %, пророщування проводять протягом 5...7 діб при температурі 17...22 °С, висушування проводять 24 години, поступово підвищуючи температуру від 50 до 105 °С до вологості 4...6 %. The prototype method includes washing, soaking the grain for 2 ... a year. at water temperature 18 ... 20 ° С, then drain water and leave the grain for 4 ... 6 hours. without water then repeat the operation data for 70 ... 75 h. until the grain moisture content reaches 45 ... 48%, germination is carried out for 5 ... 7 days at a temperature of 17 ... 22 ° С, drying is carried out 24 hours, gradually increasing the temperature from 50 to 105 ° С to a humidity of 4 ... 6%.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для переробки злакових культур на солод (Патент на корисну модель № 94580)
    (2014) Паламарчук, Антон Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    Апарат для переробки злакових культур на солод включає горизонтально-циліндричний корпус з теплоізольованим кожухом, з ситовою перегородкою, яка ділить апарат на робочий об'єм і підситовий простір, отвори для подачі і відводу кондиціонованого повітря, люк для завантаження і розвантаження, систему зрошування і барботажу, систему подачі і зливу води, відділення сплаву. Внутрішня робоча поверхня солодоростильного апарата, яка розташована над ситовою перегородкою, виконана у вигляді спеціальної або додатково встановленої поверхні трапецієдальної форми. Apparatus for processing cereals on malt includes horizontal cylindrical body with insulated casing, with sieve partition that divides the volume on your device and pidsytovyy space openings for feeding and removal of conditioned air, hatch for loading and unloading system of irrigation and bubbling , supply system and water drainage, separation alloy. The internal working surface solodorostylnoho machine, which is located above the Sith wall, designed as a special or additional set trapetsiyedalnoyi surface shape.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для нашаровування ячмменю та вивантаження свіжопроросшого солоду з солодоростильного апарата (Патент № 24218)
    (2007) Шевель, Максим Анатолійович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    Пристрій для нашаровування ячменю та вивантаження свіжопророслого солоду з солодо- ростильного апарата, що містить рухому від елек­тродвигуна каретку, який відрізняється тим, що на каретці встановлено трапецеїдальний бункер та вздовж цієї ж каретки встановлені горизонталь­ний шнек та ножі. Пристрій за відрізняється тим, що ножі виконані у вигляді трикутника. Shoe nasharovuvannya barley unloading svizhoprorosloho malt with malt- rostylnoho device containing a moving electron from trodvyhuna carriage, characterized in that installed on the carriage trapezoidal hopper and along the same carriage mounted horizontal ing screw and knives. The apparatus of wherein Knives made ​​in the form of a triangle.
  • Ескіз
    Документ
    Установка для сушки солода (А. с. № 1057531)
    (1983) Домарецкий, Виталий Афанасьевич; Кашурин, Алексей Николаевич; Вылегжанин, Алексей Николаевич; Удодов, Сергей Александрович; Дмитренко, Владимир Иустинович; Совгирь, Николай Петрович
    Известна установка для сушки солода, включающая корпус с опрокидывающейся газораспределительной решеткой, устройства для загр у зки и выгрузки солода и вентилятор для подачи теплоносителя под решетку.Недостаток известной установки зак­лючается в ее низкой производительности и низком качестве готового продукта.
  • Ескіз
    Документ
    Солодоворошитель для высокого слоя (А. с. № 1150260)
    (1984) Удодов, Сергей Александрович; Домарецкий, Виталий Афанасьевич; Кашурин, Алексей Николаевич
    Изобретение позволяет уменьшить число рыхлителей,- при этом значи­тельно снижается металлоемкость уст­ройства, а значит, и его стоимость, сокращаются удельные энергозатраты. в процессе эксплуатации. The invention allows to reduce number of tillers, - thus significantly relatively reduced metal consumption mouth roystva, and hence its value, reduced specific energy consumption during operation.
  • Ескіз
    Документ
    Ростковідбійний пристрій (Патент на корисну модель № 1306938)
    (1987) Хачатрян, Саша Рубенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Кашурін, Олексій Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Антонян, Гарегим Бабкенович
    Росткоовідбійний пристрій, що містить корпус, що живить приспособле ня, механізм відбивання паростків, що включає вал з укріпленими на ньому лопащами, патрубок для вивантаження солоду, повідомлений з вентилятором, відмінне тим, що, з метою підвищення продуктивності і збільшення виходу очищеного солоду. Rostkootboynoe device comprising a housing, the supply Adaptations tion, the mechanism beating germs, including shaft with reinforced it lo Pastes, malt discharge pipe for communication with the fan, characterized in that, in order to increase productivity and increase the yield of purified malt
  • Ескіз
    Документ
    Рабочий орган солодоворошителя (А. с. № 1808866)
    (1992) Свиридюк, Александр Илларионович; Удодов, Сергей Александрович; Мондин, Александр Леонтьевич
    Шнековый солодоворошитель для ворошения и выгрузки солода из солодорастиль ного ящика, содержащий вертикально смонтированные на каретке шнеки, в нижней части которых установлены плоские скребки, механизм подвода шнеков, механизм блокировки и систему реверсивного перемещения каретки вдоль ящика, отличающийся тем, что, с целью повышения производительности, каждый шнек снабжен лопатками, установленными по высоте шнека с диаметрально противоположных сторон между его витками.