Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Апарат для вирощування мікроорганізмів (Патент на корисну модель №70066)(2012) Піддубний, Володимир Антонович; Криворотько, Володимир Михайлович; Гіджеліцький, Віталій МиколайовичАпарат для вирощування мікроорганізмів, що складається із реактора, барботажного аераційного пристрою, охолоджувальної сорочки, патрубків підведення живлення і відведення культурального середовища та витяжної труби, повітроводу з нижньою горизонтальною частиною у вигляді ежекційного пристрою з циркуляційною трубою, який відрізняється тим, що ежекційний пристрій з’єднано з барботажним пристроєм-змішувачем газорідинної суміші у формі трубопроводу з синусоїдальною віссю симетрії, розташованим у горизонтальній площині. The device for cultivation of microorganisms, consisting of reactor bubbling aeration devices, cooling shirts, nozzle power supply and removal of culture medium and exhaust pipe, duct with lower horizontal part in the form of an ejection devices with a circulation pipe, wherein the jet device connected to Barbotan device is a mixer of gas-liquid mixture in the form of a pipe with a sine wave symmetry axis, situated in the horizontal plane.Документ Спосіб гранулювання кормових продуктів (Патент на корисну модель № 61475)(2011) Євтушенко, Олег Олександрович; Шаповаленко, Олег Іванович; Почеп, Володимир Анатолійович; Голота, Мар'яна БогданівнаПатент на корисну модель. В основу корисної моделі покладено удосконалення способу гранулювання кормових продуктів, що дозволяє знизити енергоємність технологічного процесу та покращити мікробіологічний стан корму. Utility model patent. At the heart of utility model is improving of the method of feeds granulation that allows to reduce the energy intensity of the process and to improve microbiological condition of feed.Документ Склад суміші мікроорганізмів для виробництва йогурту (Патент на корисну модель № 83907)(2013) Воронцов, Олександр Олександрович; Діжевська, Вікторія СергіївнаСклад суміші мікроорганізмів для виробництва йогурту, що включає Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, який відрізняється тим, що додатково містить Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacterium acidophilum з наступним співвідношенням культур, мас. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25 Lactobacillus plantarem 12,5-11 Lactobacillus casei 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5. The composition of the mixture of microorganisms for the production of yogurt, including Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, wherein further comprising Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacterium acidophilum with the following ratios cultures masses. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25 Lactobacillus plantarem 12,5-11 Lactobacillus casei 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5.Документ Склад суміші мікроорганізмів для виробництва кисломолочних продуктів дитячого харчування (Патент на корисну модель № 84515)(2013) Воронцов, Олександр Олександрович; Кадієвська, Ірина АнатоліївнаСклад суміші мікроорганізмів для виробництва кисломолочних продуктів дитячого харчування, що містить Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, який відрізняється тим, що додатково містить Bifidobacterium longum, Bifidobacterium reuteri, Lactobacterium acidophilum в кількості мас. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25. Bifidobacterium longum 12,5-14 Bifidobacterium reuteri 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5 Composition of mixture of microorganisms is for the production of soul-milk child's food that contains stuffs Streptococcus of thermophiius, Lactobriumacte of derbrueckii subsp.bulgaricum, that differs in that additionally contains Bifidobacterium of longum, Bifidobacterium of reuteri, Lactobacterium of acidophilum in an amount the masses. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25. Bifidobacterium longum 12,5-14 Bifidobacterium reuteri 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5Документ Спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю (Патент на корисну модель № 51733)(2010) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Косенко, Катерина Ігорівна; Бондар, Лариса МиколаївнаСпосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, що включає розчинення тростинного цукру-сирцю промивною водою і введення дезінфектанту, який відрізняється тим, що як дезінфектант використовують водний розчин натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти у кількості 0,0001-0,0007 % до маси цукру-сирцю, який безперервно вводиться у промивну воду.Документ Способ автоматического управления процессом экстрагирования сахара из свеклы (Авторское свидетельство 1458391)(Государственный комитет СССР по делам изобретений и открытий, 1988) Ладанюк, Анатолий Петрович; Липец, Антон Адамович; Негода, Федор Валентинович; Тверитина, Наталья Александровна; Фельдман, Аркадий Исаакович; Цыганков, Сергей ПетровичСпособ автоматического управления процессом экстрагирования сахара из свеклы предусматривает повышение температуры сокостружечной смеси по зонам аппарата и дозированную подачу антисептика, определяет в застойных зонах диффузионного аппарата скорость потребления кислорода микроорганизмами. Way to automatically manage the process of extraction of sugar from beets includes fever juiceshavings mixture by zone system and dosing antiseptic determines in stagnant zones diffusion unit rate of oxygen consumption by microorganisms.Документ Система управления процессом выращивания микроорганизмов (Авторское свидетельство №1286628)(1987) Николаенко, Владимир Федорович; Трегуб, Виктор Григорьевич; Ладанюк, Анатолий ПетровичСистема управления процессом выращивания микроорганизмов содержит контуры стабилизации температуры, контур автоматического пеногашения, контур регулирования подачи воздуха. С целью увеличения выхода дрожжей она снабжена помещенной в ферментер вертикальной трубой, исполнительным механизмом, селектором и прибором для определения содержания спирта. Process control system of microorganisms grows contains temperature stabilization circuits, circuit automatic defoaming, circuit controlling the air supply. In order to increase the yield of yeast there is a vertical pipe placed in a fermenter, actuator, and a selector device for determining the alcohol content.Документ Система автоматического управления процессом выращивания микроорганизмов (Авторское свидетельство № 661003)(1981) Николаенко, Владимир Федорович; Шубенко, Борис Павлович; Федоров, Владимир Гаврилович; Соколенко, Анатолий Иванович; Ладанюк, Анатолий Петрович; Трегуб, Виктор ГригорьевичСистема автоматического управления процессом выращивания микроорганизмов с целью повышения выхода готового продукта снабжена помещенной в ферментер вертикальной трубой для обеспечения компенсаций внешних тепловых потоков на датчик теплового потока. The automatic process control of microorganisms grows in order to improve the finished product is equipped with a vertical tube in a fermenter to provide compensation to the external heat flux on the heat flux sensor.Документ Система автоматического управления процессом выращивания микроорганизмов (Авторское свидетельство № 953631)(1982) Ладанюк, Анатолий Петрович; Николаенко, Владимир ФедоровичСистема автоматического управления процессом выращивания микроорганизмов с целью повышения точности управления дополнительно снабжена соединенными между собой датчиком температуры, установленным в охладительной рубашке ферментера, и регулирующим устройством. Вход последнего связан с датчиком плотности теплового потока и выходом регулятора температуры в ферментере. The automatic process control of microorganisms grows in order to increase the precision of control is provided with interconnected by a temperature sensor in the cooling jacket of the fermenter, and the adjuster. Input of the latter is associated with the heat flux sensor and the output temperature control in the fermenter.Документ Система автоматического управления процессом выращивания микроорганизмов (Авторское свидетельство № 1089114)(1984) Николаенко, Владимир Федорович; Соколенко, Анатолий Иванович; Ладанюк, Анатолий Петрович; Трегуб, Виктор Григорьевич; Николаенко, Сергей ФедоровичСистема автоматического управления процессом выращивания микроорганизмов с целью повышения точности управления содержит сравнительную камеру, на которой установлены датчик расхода воздуха и исполнительный механизм, отсечной клапан, трубопровод для подачи раствора мелассы, блок дифференцирования и датчики содержания кислорода, рН и углекислого газа. The automatic process control of microorganisms grows in order to improve the accuracy of the control contains comparative camera with mounted air flow sensor and actuator, the shut-off valve, the pipeline for the solution of molasses, block differentiation and sensors of oxygen, pH, and carbon dioxide.