Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Документ Сосиски консервовані (Патент на корисну модель № 122445)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Храпачов, Олег Вікторович; Рамік, Оксана Сергіївна; Пасічна, Світлана Петрівна; Костишин, Василь ДмитровичКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва м'ясних та м'ясомістких консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, шляхом додавання до їх складу розробленої композиції, компенсувати смакові та поживні характеристики, а також зберегти харчову цінність. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, by adding to their composition the developed composition, compensate for taste and nutritional characteristics, and preserve nutritional value.Документ Сосиски кров’яні консервовані (Патент на корисну модель № 127268)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Циганкова, Марія Cергіївна; Гармаш, Дмитро Вікторович; Жукова, Марина Романівна; Капітула, Єлізавета ІгорівнаКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме стосується виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу: збагатити сосиски кров'яні консервовані гемовим залізом та отримати продукт, оптимальний за хімічним складом, покращити збалансованість амінокислотного складу. The utility model belongs to the meat industry, namely the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task: to enrich blood sausages canned with heme iron and get a product that is optimal in chemical composition, to improve the balance of amino acid composition.Документ М’ясовмісні сардельки з м’ясом качки мускусної (Патент на корисну модель № 124221)(2018) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь ІвановичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме - до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісних сардельок з м'яса качки мускусної з використанням додаткових джерел білків тваринного і рослинного походження та за рахунок переробки вторинної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів зі збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing sausages from musk duck meat using additional sources of animal and vegetable proteins and by processing secondary raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.Документ Сосиски «Cмачненькі» (Патент на корисну модель № 139502)(2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Смалько, Людмила Миколаївна; Черненко, Анна ВікторівнаВ основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, додаванням до їх складу сухої молочної сироватки та яблучного пектину, що надасть продукту радіозахисні властивості, збереже харчову та підвищить біологічну цінність. Сосиски містять свинину, сіль кухонну, цукор-пісок, нітрит натрію, суміш спецій, згідно з корисною моделлю, використовується свинина вищого сорту, та додатково містять м'ясо куряче, суху молочну сироватку, яблучний пектин та воду питну. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, to increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, adding whey powder and apple pectin, which will give the product radioprotective properties, preserve nutritional and biological value. Sausages contain pork, table salt, granulated sugar, sodium nitrite, a mixture of spices, according to the utility model, high-grade pork is used, and additionally contain chicken, whey, apple pectin and drinking water.Документ Сардельки ’’Кролячі’’ (Патент на винахід № 107045)(2014) Аветян, Едуард Георгійович; Пешук, Людмила ВасилівнаЗадачею винаходу є створення рецептури сардельок на основі м'яса кролів, які мають підвищені функціонально-технологічні властивості за рахунок поліненасичених жирних кислот, вітамінів та мінеральних речовин. The object of invention is to create recipes sausages meat from rabbits that have higher functional and technological properties by polyunsaturated fatty acids, vitamins and minerals.Документ Ковбаски для гриля (смаження) з топінамбуром (Патент на корисну модель № 77565)(2013) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Михайлюк, Оксана МиколаївнаРозроблено ковбаски для гриля (смаження) з топінамбуром, що містять свинину напівжирну, сіль, перець чорний мелений, часник, які відрізняються тим, що додатково містять курятину, подрібненні бульби топінамбура, крохмаль, часник використовують сушений мелений, перець духмяний, коріандр мелений, горіх мускатний мелений. Have been developed sausage for grilling (frying) with artichoke containing pork half-bold, salt, ground black pepper, garlic, wherein further comprising chicken, chopped artichoke, starch, garlic dry freshly ground, allspice, coriander freshly ground, ground nutmeg.Документ Пристрій для теплової обробки ковбасних виробів (Патент на корисну модель № 89046)(2014) Бабанов, Ігор Геннадійович; Беседа, Сергій ДмитровичПристрій для теплової обробки ковбасних виробів, що містить теплоізольовану камеру з системою підготовки робочої суміші, яка містить осьові вентилятори, калорифери, нагріваючи повітроходи, які розташовані вздовж бокових стінок камери, димоходи повітроходи для відводу робочої суміші. An apparatus for heat treatment of sausages containing insulated chamber with air preparation of the mixture containing axial fans, heaters, heating povitrohody located along the lateral chamber walls, chimneys povitrohody for removal of the mixture.Документ Ковбаски для гриля, збагачені макро- та мікроелементним складом (Патент на корисну модель № 55261)(2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Галенко, Олег ОлександровичРозроблено ковбаски для гриля, які містять свинину напівжирну подрібнену, сіль, цукор, перець чорний, часник свіжий очищений, які відрізняються тим, що додатково містять м'ясо куряче подрібнене, шпик, квасолю, цибулю, перець духмяний та водорості цистозіру. Developed sausages for the grill containing chopped semi-bold pork, salt, sugar, black pepper,fresh peeled garlic, characterized in that it further comprises chopped chicken meat, bacon, beans, onions, pepper and water-plants tsystozira.Документ Ковбаски для гриля з цистозірою (Патент на корисну модель № 55260)(2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Галенко, Олег ОлександровичРозроблено ковбаски для гриля з цистозірою, які містять свинину напівжирну подрібнену, сіль, цукор, перець чорний, часник свіжий очищений, які відрізняються тим, що додатково містять м'ясо куряче подрібнене, шпик, квасолю, паприку, корицю та водорості цистозіру. Developed sausages for the grill with tsystozira containing chopped semi-bold pork, salt, sugar, black pepper,fresh peeled garlic, characterized in that it further comprises chopped chicken meat,bacon, beans, paprika, cinnamon and water-plants tsystozira.Документ Ковбаски для гриля профілактичного призначення (Патент на корисну модель № 55259)(2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Галенко, Олег ОлександровичРозроблено ковбаски для гриля профілактичного призначення, які містять свинину напівжирну подрібнену, сіль, цукор, шпик, квасолю, томатну пасту, цибулю ріпчасту сиру, перець духмяний та морські водорості фукус. Sausages for the grill for the prophylactic purposes (Patent for useful model № 55259) Developed sausages for the grill for the prophylactic purposes containing chopped semi-bold pork, salt, sugar, bacon, beans, tomato sauce, pepper and water-plants fucus.