Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва солоних чипсів з моркви (Патент на корисну модель № 156914)
    (2024) Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарєв, Максим Григорович; Якименко, Андрій Вікторович
    Спосіб виробництва солоних чипсів з моркви включає калібрування, миття, очищення від шкірки, нарізання, двостадійне сушіння сировини, охолодження та пакування. Нарізану моркву бланшують у розчині кухонної солі концентрацією 5-10 %, при співвідношенні плодів і розчину 1:2, протягом 1-2 хвилин. Висушування моркви на першій стадії відбувається в полі надвисокої частоти при потужності генератора 400-600 Вт до вологості 20-25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8,5-10 %
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва чипсів з айви (Патент на корисну модель № 156560)
    (2024) Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарєв, Максим Григорович; Якименко, Андрій Вікторович
    Спосіб виробництва чипсів з айви включає миття, інспектування, видалення насіннєвої камери, нарізання, двостадійне сушіння сировини, охолодження й пакування. Нарізану айву бланшують у цукровому сиропі при співвідношенні плодів і сиропу як 1:2, концентрацією сиропу 15-40 % з додаванням 1-5 % лимонної кислоти протягом 1,5-3 хвилин. Висушування айви на першій стадії здійснюють в полі надвисокої частоти при потужності генератора 400-600 Вт до вологості 20-25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8-10 %