Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід №123872)
    (2021) Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Каганов, Валентин Якович
    Винахід стосується підготовки води для виробництва напоїв. Спосіб підготовки включає попереднє фільтрування природним мінералом, пом'якшення, демінералізацію та додаткове оброблення природним мінералом. При цьому на стадії фільтрування та оброблення як природний матеріал використовують обсидіан з дисперсністю робочої фракції 0,2-5,0 мм, брудомісткістю 500-2500 т/м3 та міжзерновою пористістю 0,3-0,9
  • Ескіз
    Документ
    Способ автоматического регулирования параметров воздуха в помещении (А. c. № 1435897)
    (1988) Муратов, В. Г.; Суханова, Светлана Ильинична; Бабанов, Игорь Геннадиевич
    Способ автоматического регулирования параметров воздуха в помещении по авт. св. № 769221, отличающийся тем, что, с целью повышения точности и быстродействия регулирования, при нахождении температуры воздуха в помещении в допустимых пределах воздействие регуляторов на клапан калорифера второго подогрева осуществляют по пропорционально-интегральному, а на клапан канала рециркуляции — по пропорционально-дифференциальному законам регулирования. The method of automatically controlling the air parameters in the room according to copyright certificate No. 769221, characterized in that, in order to improve the accuracy and speed of regulation, when the air temperature in the room is within acceptable limits, the effect of the regulators on the second heater coil valve is proportional-integral, and recirculation channel valve - according to proportional-differential laws of regulation.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих (Патент на винахід № 57494 А)
    (2003) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Кошовий, Олександр Васильович; Ларюнов, Олег Миколайович
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих передбачає фільтрування води через активоване вугілля, її пом'якшення, демінералізацію та кондиціювання, одержання сортування шляхом змішування води зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення сортування на вугільно-очисній батареї пропусканням послідовно через кварцовий пісок, активоване вугілля і кварцовий пісок та внесення рецептурних інгредієнтів, видержування, контрольне фільтрування і розлив. Method for production of vodka and special vodka includes filtering of water through activated charcoal, its softening, demineralization and conditioning, sorting by mixing water with rectified ethyl alcohol, filtration and purification of sorting on charcoal battery by successive transmission trough quartz sand, activated charcoal and quartz sand and addition of formula ingredients, aging, control filtration and bottling.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих (Патент на винахід № 70186 А)
    (2004) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Друян, Михайло Якович; Левчук, Ігор Михайлович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійник, Світлана Іванівна; Мозовенко, Оксана Юріївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Олійнічук, Оксана Володимирівна; Горбатюк, Валерій Васильович
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих включає фільтрування води через активне вугілля, її пом'якшення, одержання сортівки шляхом змішування води зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення сортівки на вугільно-очисній батареї пропусканням послідовно через кварцовий пісок, активне вугілля БАУ-А і кварцовий пісок та внесення рецептурних інгредієнтів, витримування, контрольне фільтрування і розлив. Сортівки після вугільно-очисної батареї додатково очищають через систему фільтрувальних елементів або в один прийом безпосередньо через систему фільтрувальних елементів з гранульованим активним вугіллям зі шкаралупи кокосового горіха, імпрегнованим сріблом. Воду після пом'якшення демінералізують і кондиціюють. A method for the preparation of vodkas and special vodkas involves filtering water through active carbon, softening thereof, obtaining grade by mixing water with ethyl rectified alcohol, filtering, purifying grade with carbon-purifying battery by passing consecutively through quartz sand, active carbon BAY-A and quartz sand and incorporation of formula ingredients, ageing, control filtering and bottling. After carbon-purifying battery grades are additionally purified through the system of filtering elements or at once directly through the system of filtering elements with granulated active carbon of coconut shell, impregnated with silver. After softening water is demineralized and conditioned.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 78246)
    (2007) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Міць, Микола Георгійович; Михайльо, Віктор Миколайович; Загоруйко, Дмитро Вікторович; Каганов, Валентин Якович
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв передбачає попереднє механічне фільтрування води, її пом'якшення або пом'якшення і демінералізацію, додаткову обробку активованим вугіллям та кондиціювання, причому як завантаження при механічному фільтруванні використовують попередньо підготовлений і модифікований сорбційно-фільтраційний антрацитовий фільтрант або його сполуку з пісочним матеріалом. The method for water preparation for beverage manufacturing provides previous mechanical water filtration, its softening or softening and demineralization, additional treatment with activated carbon and conditioning at that at mechanical filtration as a charging a previously prepared and modified sorption and filter anthracitic filtrate is used or its compound with sand material.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва горілки (Патент на винахід № 23528 А)
    (1998) Ковальчук, Володимир Петрович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Гладких, Володимир Георгійович; Журавель, Світлана Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Остапенко, Людмила Вікторівна
    Спосіб виробництва горілки шляхом змішування води і спирту, попередньої фільтрації одержаної сортировки, обробки її активованим вугіллям, остаточної фільтрації через пісочний матеріал, внесення необхідних рецептурних компонентів і розливу, який відрізняється тим, що воду демінералізують і кондиційонують за лужністю і вмістом хлоридів при змішуванні з зерновим або мелясним спиртом. Спосіб відрізняється тим, що воду кондиційонують внесенням розчинів солей у вигляді хлориду натрію та гідрокарбонату натрію. Технічний результат винаходу - зниження домішок у воді, які негативно впливають на якість продукції, та забезпечення узгодження між показниками якості використовуваних технологічної води та спирту. Method of production of vodka by mixing water and alcohol, preliminary filtration obtained sorting, treatment with activated carbon, the final filtration through sand material, making the necessary components and prescription filling, characterized in that the water demineralization and conditioning for alkalinity and chloride content when mixed with grain or molasses alcohol . The method is characterized in that the water entering conditioning salt solutions in the form of sodium chloride and sodium bicarbonate. The technical result of the invention - a decline of impurities in the water that adversely affect the quality of products, and to ensure coordination between the indicators of quality used process water and alcohol.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва (Патент на винахід № 35040 A)
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна
    Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва, що передбачає попередню фільтрацію води через пісочний матеріал, пом’якшення її і додаткову обробку сорбентом активованим вугіллям Фільтросорб та КАУ-ТФ шляхом кондиціювання води, при чому активне вугілля розміщено шарами, нижнім з яких є Фільтросорб. The method of water treatment for alcoholic beverage production, which includes pre-filtering water through sand material, softening it and further processed with activated carbon sorbent Filtrosorb and CAU-TF water by conditioning, with active carbon placed layers, the lower of which is Filtrosorb.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва (Патент на винахід № 43009 A)
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Спосіб підготовки води для лікеро-горілчаного виробництва, що передбачає попереднє механічне фільтрування води, пом'якшення її і додаткове оброблення сорбентом шляхом кондиціонування, який відрізняється тим, що як сорбент використовують активне вугілля марки 207 С з площею поверхні сорбції 800-2000 м2/г, активністю за йодом 50-150%, дисперсністю робочої фракції 0,4-2,0 мм. The method of water treatment for alcoholic beverage production, which involves a preliminary mechanical water filtration, softening it and additional treatment by conditioning the sorbent, characterized in that the sorbent using active carbon of 207 C with a surface area of sorption 800-2000 m2/g the activity of iodine at 50-150% dispersion working fraction 0,4-2,0 mm.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 44153)
    (2004) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Янчевський, Віктор Казімірович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Трихліб, Володими Андрійович
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв, що передбачає попереднє механічне фільтрування води, пом'якшення її і додаткове оброблення сорбентом шляхом кондиціювання, який відрізняється тим, що як сорбент використовують попередньо оброблене паровою активацією та хімічними реагентами активне вугілля Silcarbon S835 Aktivkohle до досягнення дисперсності робочої фракції 0,25-1,0 мм-1, площі поверхні сорбції 600-2000 м2/г та активності за йодом 20-150 %. A method of water treatment in beverage production involves preliminary mechanical filtration, water softening, and additional treatment of water by conditioning with a sorbent. As the sorbent, the Silcarbon S835 Aktivkohle activated carbon is used with working fraction dispersity of 0,25-1,0 mm-1, sorbtive surface area of 600-2000 m2/g, and adsorptive activity relative to iodine of 20-150 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 44165)
    (2003) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Янчевський, Віктор Казімірович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Трихліб, Володими Андрійович
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв складається з механічного фільтрування та сорбційного очищення води. Сорбційне очищення здійснюють за один етап з використанням вуглецевого катіонообмінного фільтра, при швидкості очищення 3-30 м/год, причому вуглецевий катіонообмінний фільтр додатково модифікують хімічними реагентами. Використовують катіонообмінний фільтр у водневій, натрієвій або змішаній катіонній формі при значеннях коефіцієнта адсорбційної активності відносно кальцію, магнію, заліза, марганцю та органічних речовин не менше 5, 0,2, 0,5, 0,2 и 0,5 дм3/г відповідно. This method of water treatment in beverage production involves mechanical filtration and sorbtive treatment of water. The sorptive treatment is performed in a single stage, using carbon cation exchanger, at the treatment rate of 3-30 m/h. In this process, the carbon cation exchanger is additionally modified with chemical reagents. The carbon cation exchanger is used in hydrogenic or sodium form, or in the mixed cation form, with the adsorptive activity coefficient relative to calcium, magnesium, iron, manganese and organic substances of no less than 5, 0.2, 0.5, 0.2 and 0.5 dm3/g, accordingly.