Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування розчину водно-етанольного типового (Патент на винахід № 30678)
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Гладких, Володимир Георгійович; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна
    Винахід відноситься до харчової промисловості, зокрема до лікеро-горілчаної галузі. Спосіб передбачає очистку спирту етилового та змішування його з водою дистильованою і реактивами. Спирт етиловий очищають до вмісту домішок, в перерахунку на безводний спирт: альдегідів 0,1-1,0 мг/дм3, сивушного масла 0,1-2,0 мг/дм3, метилового спирту 0,001-0,01 об.%. Спирт етиловий очищають від сивушного масла хімічним способом при дії порошку алюмінію і їдкого калію кількістю по 8-10 г/дм3 кожного протягом 50-80 хвилин при температурі 70-90°С з подальшим фракціонуванням спирту. Далі спирт етиловий очищають від альдегідів та метилового спирту хімічним способом при дії оцтовокислого свинцю кількістю 2,5-3 г/дм3 і їдкого калію кількістю 4-5 г/дм3 протягом 10-12 годин при температурі 15-25°С з подальшим фракціонуванням спирту. Технічним результатом винаходу є зниження до оптимальної допустимих концентрацій шкідливих домішок в вихідному спирті. This invention relates to the food industry, specifically to the liqueur-vodka production. The proposed method involves rectifying ethyl alcohol and mixing it with distilled water and reagents. The ethyl alcohol is rectified in order to achieve the following impurity contents (calculated relative to anhydrous alcohol): aldehydes – 0,1-1,0 mg/dm3, fusel oil – 0,1-2,0 mg/dm3, and methyl alcohol – 0,001-0,01 % by volume. The rectification is accomplished by using a chemical method, in the presence of aluminium powder and caustic potash in an amount of 8-10 g/dm3 of each component, at a temperature of 70-90 °C, for 50-80 minutes, with the subsequent separation of alcohol into fractions. Then the ethyl alcohol is additionally rectified for removing aldehydes and methyl alcohol, by using a chemical method in the presence of acetoacidic lead in an amount of 2,5-3,0 g/dm3 and caustic potash in an amount of 4-5 g/dm3, at a temperature of 15-25 °C, for 10-12 hours, with the subsequent separation of alcohol into fractions. This method provides reducing the impurity concentration to the optimal acceptable level.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго (Патент на винахід № 40494)
    (2003) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Сватков, Леонід Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Фаррахутдінов, Фірдавіс Ягудінович; Шевченко, Василь Іванович; Єпіхін, Валерій Петрович
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго, який відрізняється тим, що виділений сік розподіляють на дві частини в співвідношенні 1:(1 – 4). Першу частину збагачують фосфорним і азотним живленням із розрахунку 0,2% Р2О5 и 0,01% азоту і вирощують на ній виробничі дріжджі. Після цього додають другу частину соку для зброджування середовища до концентрації незброджених цукрів у бражці не більше 0,1 г/100 см3.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання оцту спиртового біохімічного (Деклараційний патент на винахід № 58849)
    (2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Вакуленко, Володимир Олексійович
    Спосіб одержання оцту спиртового біохімічного, який включає окислення спирту в умовах аерації та корегування його концентрації в бродильному середовищі, який відрізняється тим, що живильне середовище додають рівними дозами у перші 9 годин бродіння з інтервалом 3 години. A method of producing vinegar biochemical providing alcohol oxidation with aeration and adjustment its concentration in the fermentation medium, characterized in that the culture medium added equal doses in the first 9 hours of fermentation at intervals of 3 hours.
  • Ескіз
    Документ
    Штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5016 для одержання пресованих хлібопекарських дріжджів в двопродуктовому виробництві спирту і хлібопекарських дріжджів (Патент на винахід № 47821)
    (2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Коваль, Катерина Олександрівна; Рудніченко, Людмила Вікторівна; Бейко, Наталія Євгенівна; Хоменко, Олександр Іванович
    Селекціоновано штам дріжджів, який, на відміну від відомих, забезпечує досягнення підвищеного виходу спирту та покращення якості хлібопекарських дріжджів.
  • Ескіз
    Документ
    Установка для виробництва спирту етилового технічного та паливного етанолу ( патент на корисну модель №77814)
    (2013) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович
    Установка для виробництва спирту технічного та паливного етанолу, що включає з’єднані системою трубопроводів бражну колону, епюратор-сепаратор вуглекислого газу, підігрівач бражки, конденсатори, холодильники спирту та спиртовловлювачі, яка відрізняється тим, що додатково встановлюють чотири адсорбери для постадійного зневоднення та очищення водно-спиртової пари бражного дистиляту, теплообмінник, кип’ятильник, пароперегрівач, спиртовловлювач, вакуум-насоси та мірний ліхтар і контрольний снаряд, які з’єднані системою трубопроводів зі збірниками паливного етанолу та спирту етилового технічного. Installation for the production of fuel alcohol and technical ethanol comprising conduit connected Braga column epyurator separator carbon dioxide heater mash, condensers, refrigerators spirtovlovlyuvachi alcohol, characterized in that the additionally installed four adsorbers for stepwise dehydration and purification hydroalcoholic pair Braga distillate heat exchanger, boiler, superheater, spirtovlovlyuvach, vacuum pumps and measuring and controlling light shell, which are connected by pipeline to a collection of fuel ethanol and ethyl alcohol technical.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб вилучення домішок із спиртовмісних фракцій в процесі брагоректифікації (Патент на винахід № 89875)
    (2010) Дмитрук, Аркадій Павлович; Черняховський, Йосип Бенціонович; Дмитрук, Павло Аркадійович; Булій, Юрій Володимирович
    Авторами запропонований спосіб, що дозволяє збільшити ступінь вилучення та кратність концентрування головних, проміжних і кіецевих домішок спирту при переробці спиртовмісних фракцій. Спосіб передбачає проведення помірної гідросеслекції, подачу головної фракції етилового спирту, фракцій з кондексаторів бражної та спиртової колон, сепаратора двоокису вуглецю і спиртоуловлювачів, сивушного спирту та підсивушної рідини в середню зону концентраційної частини колони, а гріючої пари в кубову її частину. Згідно запропонованого способу кубову водно-спиртову рідину, очищену від органічних домішок, направляють в бражку. The authors suggested a way to increase the degree of extraction and the ratio of concentration of the parent, the intermediate and the end of the impurities of alcohol when processing of alcohol-containing fraction. The method provides for a moderate гидроселекции, the filing of the head of the fraction of ethyl alcohol, factions of the capacitors бражной alcohol and columns, separators of carbon dioxide and спиртоловушек, сивушного alcohol and подсивушной of water in the Central zone of the concentration of columns, and heating steam in кубовую part of it. According to the proposed method of кубовую water-alcoholic liquid, purified LT organic impurities, send in their own beer.
  • Ескіз
    Документ
    Система автоматического управления процессом разваривания крахмалосодержащего сырья (Авторское свидетельство № 787459)
    (1980) Юдицкий, Давид Григорьевич; Ладанюк, Анатолий Петрович; Николаенко, Владимир Федорович
    Изобретение относится к автоматическому управлению технологическими процесами при производства спирта из крохмалсодержащего сырья. The invention relates to the automatic control of technological processes for the production of alcohol from starch-containing raw.