Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб приготування пивного сусла (Патент на винахід № 92482)(2010) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна; Дерій, Олена ІванівнаВинахід належить до харчової промисловості, а саме до галузі пивоваріння. Спосіб передбачає сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у кількості 10-15 %, а нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у підвищенні ефективності використання альфа-кислот хмелю у пивоварінні на 15-18 % і покращенні якості хмельової гіркоти пива, що дає змогу економити хміль і сприяє отриманню пива високої якості з будь-яких сортів хмелю та хмельових препаратів. The invention relates to food industry, in particular to the brewing. A method provides for shared use of unmalted raw material and hop during wort boiling, and hop normalization concerning content of alpha-acids. A malt syrup is used as an unmalted raw material in the amount of 10-15%, and hop normalization is realized with allowance for amount of polyphenols in hop till reaching of theirs content is wort from 170 to 200 mg/l. The technical result from realization of invention consists in increasing of efficiency of hop alpha-acids using in brewing by 15-18%, and improving the quality of hop beer bitterness, allowing saving hop and promoting production of beer of high quality from any sorts of hop and hop preparations.Документ Спосіб виготовлення хліба з використанням хмелевих заквасок (Деклараційний патент на корисну модель № 38187)(2008) Юрчак, Віра Гаврилівна; Рак, Валентина Петрівна; Ірха, Юлія Олександрівна; Ганжа, Марина Іванівна; Голікова, Тетяна ПетрівнаСпосіб виготовлення хліба з використанням хмелевих заквасок передбачає приготування пшеничного тіста на заквасках з використанням заварки, заварка готується з борошна пшеничного, хмельового відвару, соєвого борошна або борошна солоду сої, або кукурудзяного борошна і ферментного препарату амілолітичної дії. Тісто готується з закваски, пшеничного борошна, солі, цукру, жирового компоненту. The way of the manufacturing of bread with the hop leaven provides the preparation of wheat dough on the leaven with the brew. The brew consists of wheat flour, hop decoction, soy flour or soy malt flour, or corn flour and enzyme amylase. The dough includes the leaven, salt, sugar, fat component.Документ Спосіб виготовлення хліба з використанням хмелевих заквасок (Патент на корисну модель № 40846)(2009) Юрчак, Віра Гаврилівна; Рак, Валентина Петрівна; Ірха, Юлія Олександрівна; Ганжа, Марина Іванівна; Голікова, Тетяна ПетрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме - до хлібопекарського виробництва. The utility model refers to the food industry, namely - to bakery production.