Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Effects of mono- and disaccharides on fruit gel formation(2022) Kambulova, Yuliia; Overchuk, Nataliya; Kokhan, OlenaДана стаття присвячена вивченню відмінностей процесу гелеутворення фруктових гелів з сахарозою, глюкозою, фруктозою з метою застосування наукових даних в технологіях кондитерських виробів. Для досліджень використовували рецептурні суміші для фруктових гелів, які включали яблучне пюре, цукор і патоку, фруктові уварені маси і структуровані фруктові гелі. Реологічні властивості визначали на ротаційному віскозиметрі, гелеутворювальну здатність – органолептично, пружно-пластичні властивості – за допомогою структурометра, дослідження кількості вільної та зв’язаної вологи – на дериватографі. Згідно отриманих результатів гелі із сахарозою мають вищі значення ефективної в’язкості у порівнянні з гелями з ідентичною кількістю глюкози або фруктози. Міцність фруктових гелів на сахарозі вища за значеннями сили, що необхідна до прориву драглів, а загальна деформація менша. Зразки гелів із сахарозою мають меншу кількість вільної вологи.This article is devoted to the study of the differences in the gelation process of fruit gels with sucrose, glucose, fructose for the purpose of applying scientific data in confectionery technologies. Formulations for fruit gels, which included applesauce, sugar and molasses, fruit stews and structured fruit gels, were used in the research. Rheological properties were determined on a rotary viscometer; gel-forming ability by the method of sensory evaluation; resilient and plastic properties by using a structurometer ST-1; amounts of free and bound moisture were estimated on a Q-1500 derivatograph. According to the obtained results, gels with sucrose had higher values of effective viscosity compared to gels with identical amounts of glucose or fructose. The strength of fruit gels with sucrose was higher in terms of the force required to break the jelly, and the overall deformation was smaller. Additionally, gels with sucrose had a lower amount of free moistureДокумент Дифузійний апарат нахиленого типу (Патент на винахід № 109215 )(2015) Пушанко, Микола Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Кадиков, Максим ГригоровичДифузійний апарат нахиленого типу, що складається з корпусу коритного типу з паровими камерами, всередині якого на паралельних привідних валах встановлені гвинтові шнеки, що приводяться в рух за допомогою приводів, патрубка подачі жомопресової води, соплоапарата підведення барометричної води та вивантажувального механізму у верхній частині корпусу, завантажувальної шахти, сита для відбору соку у нижній частині корпусу, який відрізняється тим, що на привідних валах, зі сторони вивантажувального механізму, додатково встановлені радіальні пустотілі розпушувачі з отворами, що знаходяться зі сторони, протилежної напрямку обертання шнеків, а в привідних валах виконані центральний та радіальні канали, що з'єднані з пустотілими розпушувачами. An inclined diffuser comprises a body with steam chambers, a branch tube for pulp-press water supply, nozzle block for barometric water feed and discharge mechanism at the body top, loading shaft, screen for juice extraction at the body bottom. Screw augers are mounted on drive shafts inside the body. In addition radial hollow agitators are mounted on the drive shafts at the side of the discharge mechanism, these has openings arranged at the side opposite to rotational direction of augers, and center and radial passages connected to hollow agitators are made in the drive shafts.Документ Спосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки (Деклараційний патент на винахід № 63440)(2004) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана МиколаївнаСпосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки, який включає відокремлення важких та легких домішок, миття буряків, різання, екстрагування, відділення від дифузійного соку мезги, промивання мезги водою та виведення мезги до сирого жому, який відрізняється тим, що промивання мезги проводять водою, яка містить сульфат алюмінію в кількості 0,06-0,08% до маси води. Method of extracting of sucrose from the beet shaving, which includes separating of heavy and easy admixtures, washing of beets, cutting, extracting, separation, from diffusive juice of pulp, washing and leadingout of vegetable pulp water to the raw bagasse, which differs, that washings of pulp,water contains the sulfate of aluminium in an amount 0,06-0,08% to mass of water.Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів (Патент на винахід № 87618)(2009) Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Шерстюк, Юрій Вікторович; Ремех, Олександр Олександрович; Дубовець, Олена Володимирівна; Моргун, Тетяна Іванівна; Тягун, Григорій ВасильовичВакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів, який включає вертикальний циліндричний корпус, вбудовану трубчасту гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та закріплений на вертикальному валу шестилопатевий циркулятор, який відрізняється тим, що вбудована гріюча камера має конічну верхню трубчасту решітку і конічну центральну циркуляційну трубу. Vacuum apparatus for crystallization of sucrose from sugar-containing solution comprising a vertical cylindrical enclosure, built-in tubular heating chamber to the central circulation pipe and mounted on a vertical shaft shestilopatevy circulator, which is characterized in that the built-in heating chamber has a conical tubular upper grille and a tapered central circulation pipe.Документ Спосіб одержання рідкого інвертного цукру (Деклараційний патент на винахід № 33453)(2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Лагода, Володимир Андрійович; Клименко, Лариса Степанівна; Чмутов, Леонід Михайлович; Хоменко, Іван Миколайович; Нікіфоров, Олександр Валерійович; Ничик, Оксана ВасилівнаСпосіб одержання рідкого інвертного цукру, який включає попереднє очищення клеровки жовтих цукрів, розбавлення клеровки до сиропу, його фільтрування, підкислення сиропу, ферментативний гідроліз цукрози, інактивацію ферменту, контрольне фільтрування сиропу, який відрізняється тим, що для попереднього очищення клеровки використовується моноамонійфосфат в кількості 0,20...0,35 % до маси клеровки та перекис водню в кількості 0,004...0,005 % до маси клеровки, клеровка перед фільтруванням розбавляється водою до вмісту сухих речовин 65...70 %. A method of producing liquid invert sugar, which includes pre-treatment klerovky yellow sugar syrup dilution klerovky up to syrup its filtering, acidified syrup, enzymatic hydrolysis of sucrose, enzyme inactivation, control filtering syrup, wherein, for pre-treatment klerovky using monoammonium in the number 0 20 ... 0.35% by weight of klerovky and hydrogen peroxide in an amount of 0.004 ... 0.005% by weight of klerovky, klerovka before filtering diluted with water to a solids content 65 ... 70 %.Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів (Патент на корисну модель № 32807)(2008) Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Шерстюк, Юрій Вікторович; Ремех, Олександр Олександрович; Дубовець, Олена Володимирівна; Моргун, Тетяна Іванівна; Тягун, Григорій ВасильовичВакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів, що містить вертикальний циліндричний корпус, вбудовану трубчасту гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та закріплений на вертикальному валу шестилопатевий циркулятор, який відрізняється тим, що вбудована гріюча камера має конічну верхню трубчасту решітку і, одночасно, конічну центральну циркуляційну трубу. Vacuum apparatus for crystallization of sucrose from sugar-containing solution comprising a vertical cylindrical enclosure, built-in tubular heating chamber to the central circulation pipe and mounted on a vertical shaft shestilopatevy circulator, which is characterized in that the built-in heating chamber has a conical tubular upper grille and a tapered central circulation pipe.