Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Селекція біологічно активних штамів проуцентів як альтернатива штучним консервантам і згущувачам
    (2019) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна; Бовкун, Алла Олександрівна
    У статті досліджено мікробіоту некомерційних харчових продуктів, з яких виділено чисті культури мікроорганізмів. На підставі результатів морфологічних, біохімічних тестувань, генетичних досліджень бактеріальні ізоляти ідентифіковано до видів Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus. Проведено скринінг активних штамів за такими біотехнологічними характеристиками: здатність до утворення ароматичних сполук і в ’язких компонентів, рівень молокозсідальної активності та урожайність бактерій, енергія кислотоутворення, стійкість до агресивних сполук кишкового тракту, здатність знижувати рівень лактози за ферментації молока, органолептика, антагоністична активність щодо технічно-шкідливої та умовнопатогенної мікрофлори. Відібрано резистентні штами до вірулентних фагів, що циркулюють на молокопереробних підприємствах України. Показано, що здатність продукувати екзополісахариди та у такий спосіб впливати на реологічні властивості продуктів ферментації є штамоспецифічною характеристикою, яка варіює в широких межах.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та тенденції розвитку молочної галузі України
    (2011) Скопенко, Наталія Степанівна; Бовкун, Алла Олександрівна
    Перспективи розвитку молочної галузі є запорукою гарантування продовольчої безпеки країни та забезпечення споживачів якісною та безпечною молочною продукцією. Prospects for the development of the dairy industry are the key to ensuring the country's food security and supplying consumers with quality and safe dairy products.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація економічних рішень
    (2007) Скопенко, Наталія Степанівна; Бовкун, Алла Олександрівна; Петренко, Олександр Якович
    Розглянуто способи і методи обгрунтування прийняття оптимальних рішень в економіці, інструментарій побудови моделей, пояснення та прогнозування розвитку економічних процесів, а також практичне використання цих моделей. Methods and methods of ground of acceptance of optimum decisions are considered in an economy, tool of construction of models, explanation and prognostication of development of economic processes, and also practical use of these models.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні властивості білків сироватки для дитячих продуктів
    (2008) Бовкун, Алла Олександрівна
    Використання білків сироватки у продуктах для дієтичного та дитячого харчування. Знайдено співвідношення казеїнів до білків сироватки у коров'ячому молоці та у жіночому. Гідролізати білків сироватки у дитячих сумішах – первинне джерело азоту із зниженими алергічними властивостями. The use of serum proteins in foods for dietary and baby food. We found the ratio of casein to whey proteins in cow's milk and in the female. Hydrolysates of whey protein in infant formula - the primary source of nitrogen with reduced allergenic properties
  • Ескіз
    Документ
    Фагостійкість молочнокислих бактерій
    (2008) Науменко, Оксана Василівна; Бовкун, Алла Олександрівна
    Досліджено лізогенний стан молочнокислих бактерій методом хлороформної індукції. Проведено скринінг фагостійких, нелізогенних промислових культур молочнокислих бактерій видів L. lactis ssp. lactis, L. lactis ssp. cremoris, S. thermophilus. Відібрано індикаторні тест-культури для визначання бактеріофагів лактобактерій за наступними критеріями: чутливістю до вірулентних промислових лактофагів, здатністю забезпечувати їхню ефективну репродукцію та нелізогенністю. The lysogenic state of lactic acid bacteria was investigated by the chloroformic induction method. Screening of phage-resistant, nonlysogenic industrial strains of lactic acid bacteria such as L. lactis ssp. lactis, L. lactis ssp. cremoris, S. thermophilus was carried out. The indicator test-cultures for definition lactic bacteria bacteriophages were selected on such criterias: sensitivity to virulent industrial bacteriophages, ability to provide their effective reproduction and nonlysogenicity.