Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи зниження витрат свіжої води та кількості стічних вод в бурякоцукровому виробництві
    (2018) Сорокін, Анатолій Іванович
    Проведено аналіз впливу технічного рівня цукрового виробництва на загальну витрату води для технологічних потреб. The analysis of the influence of the technical level of sugar production on the total water consumption for technological needs.
  • Ескіз
    Документ
    Про перспективи використання замкнутих оборотних систем водопостачання цукрових заводів
    (2017) Сорокін, Анатолій Іванович
    Проаналізована робота оборотних систем водопостачання вітчизнаних бурякоцукрових заводів. Встановлено, що їх робота не завжди відповідає умовам зниження витрат свіжої води і скидання кількості стічних вод цукрового заводу. Показана можливість удосконалення оборотних систем водопостачання цукрових заводів. The work of reverse water supply systems of domestic sugar beet factories is analyzed. It was found that their work does not always meet the conditions for reducing fresh water consumption and the discharge of wastewater from a sugar factory. The possibility of improving the circulating water systems of sugar factories is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунки витрат оборотної води першої категорії цукрового заводу та заходи по стабілізації її якості
    (2017) Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин Остапович
    Наведено основи розрахунків теплових та масових балансів оборотних систем вод 1 категорії. Пока­зано позитивний вплив технологічного та теплотехнічного удосконалення цукрового виробництва на роботу оборотної системи вод 1 категорії. The basics of calculations of thermal and mass balances of circulating water systems of category 1 are presented. The positive influence of technological and thermal engineering improvement of sugar production on the work of the circulating water system of category 1 is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення кількості конденсатів в залежності від технічного рівня цукрового заводу
    (2019) Сорокін, Анатолій Іванович
    В статті розглянуто питання утворення кількості конденсатів в залежності від технічного рівня цукрового заводу. Розрахунками встановлено, що на заводах, які впровадили новітні технології, дає можливість суттєво зменшити витрати пари на технологічні потреби і значно зменшити кількість надлишкових конденсатів. The article deals with the issue of condensate formation depending on the technical level of the sugar factory. The calculations show that the factories that have introduced the latest technology can significantly reduce steam costs for technological needs and significantly reduce the amount of excess condensate.
  • Ескіз
    Документ
    Якісна підготовка буряків до перероблення – головна вимога для високоефективної роботи цукрового заводу
    (2016) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Чернявський, Олександр Петрович
    Приведено аналіз причин низького ступеню очистки буряків від забруднення. Наведено теоретичні та розрахункові данні, а також рекомендації для різних режимів роботи якими забезпечуються покращення відмивання та зменшення витрат води. The analysis of the reasons for the low degree of contamination of beets is given. Theoretical and design data are given, as well as recommendations for various modes of operation that provide improved washing and reducing water consumption.
  • Ескіз
    Документ
    Оборотні системи охолоджувального водопостачання в бурякоцукровому виробництві та сучасні технології обробки оборотних вод
    (2009) Сорокін, Анатолій Іванович
    Розглянуто системи виробничого водопостачання на бурякоцукрових заводах, наведено методику та приклад розрахунку балансу води в системах оборотного водопостачання.Подані практичні поради щодо ефективності використання води в оборотних системах охолоджувального водопостачання, водно-хімічного режиму та технології обробки оборотних вод. The systems of production water supply at beet sugar plants are considered, the method and an example of calculation of water balance in the systems of circulating water supply are given. Practical advice on the efficiency of water use incirculating cooling water supply systems, the water-chemical regime and the technology of treatment of circulating water are given.
  • Ескіз
    Документ
    Виробничі випробовування контактного деамонізатора по видаленню аміаку із конденсатів в бурякоцукровому виробництві
    (2018) Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин Остапович
    У статті приведені теоретичні основи розчинності газів в рідинах і використання процесу десорбції для видалення аміаку із конденсатів вторинної пари в бурякоцукровому виробництві. Описана конструкція апарата (контактного деамонізатора) та його технічна характеристика. Наведено результати виробничих випробувань контактного деамонізатора по вилученню аміаку, які підтвердили ефективність цього обладнання в технології підготовки живильної води для дифузійного процесу. The article presents the theoretical basis for the dissolution of gases inliguids and the development of the desorption process to remove ammonia from the condensates of secondary vapors in sugar beet production. The design of the production tests of the contact deammonizator, which confinmed the effectiveness of this eguipment in the technology of preparation of feed water for the diffusion process, are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Прогресивна технологічна схема мийного відділення із використанням сучасних процесів інтенсифікації та обладнання для відмивання цукрових буряків
    (2014) Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович
    У даній статті приведено аналіз роботи мийних відділень цукрових заводів України. Запропонована прогресивна технологічна схема, яяка включає сучасні процеси інтенсифікації та обладнання, що забезпечить якісну підготовку сировини до переробки і дозволить підвищити коефіцієнт вилучення цукру і його якість. In the article the analysis of the washing compartment of sugar factories in Ukraine. A progressive technological scheme, which includes modern intensifies the process and equipment, which will provide high-quality training materials for processing and will enhance the rate of sugar extract and its quality.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективна схема і обладнання мийного відділення цукрового заводу продуктивністю – 6 000 тонн переробки буряків за добу (з використанням бурякомийки типу СКД-6)
    (2014) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Ткачук, В. М.; Саповський, В. Д.
    В статті розглядається один із варіантів більш удосконаленої і посиленої апаратурно-технологічної схеми мийного відділення цукрового заводу. Пропонується схема і підбір високоефективного обладнання, з використанням можливих інтенсифікуючих процесів при підготовці цукрових буряків до переробки, в тому числі використовувати кінетичну енергію води високого тиску і потенціальну енергію стисненого повітря. Апаратурно-технологічна схема рекомендується для впровадження на цукрових заводах з важкими грунтами зони бурякосіяння. In this article are described some variants of improved and enhanced equipme and technological scheme of washing department of sugar factory/ A scheme and selection of high-efficiency equipment using which intensify the processes for the preparation of sugar beet to processing/ including use of the kinetic energy of the water high pressure and potential energy of the compressed air/ The apparatus-technological scheme is recommended for introduction in sugar factories with heavy soils zone of beet-growing.
  • Ескіз
    Документ
    Схема і обладнання мийного відділення цукрового заводу продуктивністю – 6 000 тонн переробки буряків за добу (з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6)
    (2014) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Ткачук, В. М.; Саповський, Віталій Дмитрович
    В статті приведена технічна характеристика цукрових буряків і вплив механізації робіт на їх якість, та причини збільшення втрат сировини і цукру у виробництві. Розглянуто апаратурно-технологічну схему мийного відділення цукрового заводу з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6, приведено її конструктивні особливості, переваги і недоліки, аналіз роботи та рекомендації.Апаратурно-технологічна схема рекомендується для впровадження на цукрових заводах з легкими грунтами. This article the technical characteristics of beet and the impact of mechanization of works on its quality, the reasons for the increase in losses beet weight and in sugar production. In particular examined the apparatus- technological scheme of washing Department sugar factory with application of the device of washing beet type SH1_PMD-6, are its structural features, advantages and disadvantages/ analysis of work. The apparatus-technological scheme is recommended for introduction of the sugar plants with light soils zone of beet-growing.