Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення схем та обладнання для очищення, відмивання і транспортування цукрових буряків на перероблення.(2019) Хоменко, Микола Дмитрович; Кухар, Володимир МиколайовичРозглянуто три варіанти схем роботи з буряками, приведено їх переваги і недоліки. Виявлені основні проблемні питання. Рекомендовано, з метою інтенсифікації процесу відмивання буряків, використовувати кінетичну енергію високонапірних струй води і потенційну енергію стисненого повітря. Three variants of schemes of work with beets are considered, their advantages and disadvantages are given. The main problematic issues have been identified. It is recommended to use the kinetic energy of high pressure jets of water and the potential energy of compressed air to intensify the process of washing beets.Документ Отримання дифузійного соку високої якості – основна задача у виробництві цукру.(2019) Хоменко, Микола ДмитровичЯкісна стружка забезпечує ефективну роботу дифузійних установок. Проведений аналіз якості стружки на цукрових заводах України. Розглянуто причини отримання неякісної бурякової стружки. Quality shavings ensure efficient operation of diffusion plants. The analysis of the quality of chips at the sugar factories of Ukraine. The reasons for getting low quality beet chips are considered.Документ Схеми доставки, очищення від домішок, відмивання. Переваги, недоліки, економічна доцільність їх використання(2018) Хоменко, Микола Дмитрович; Кухар, Володимир МиколайовичВ статті розглядається якість цукрової сировини: забрудненість, подрібнення, втрати сировини і цукру при транспортуванні та очищенні цукрових буряків. Приведені кількісні величини фактичних втрат сировини в сезони переробки у 2015,2016, 2017 роках. Виявлені причини втрат. Обгрунтована необхідність удосконалювати діючі схеми, механізми та обладнання для очищення і транспортування цукрових буряків на перероблення. Рекомендовані варіати покращення ситуації шляхом удосконалення схем призаводських бурякопунктів і бурякопідготовчих відділень цукрових заводів. Розглянуто три можливих схеми з їх перевагами і недоліками. Видані рекомендації до впровадження. The article discusses the quality of sugar beets: weediness, crushing, loss of raw materials and sugar during transportation and cleaning of root crops. The quantitative values of the actual losses of raw materials in the processing seasons of 2015, 2016, 2017 are given. The causes of losses are determined. The necessity of improving existing schemes, mechanisms and equipment for cleaning and transporting sugar beets for processing is substantiated. Variants of improving the situation by improving the schemes of the beet factory and beet-preparation departments of sugar factories are recommended. Three possible schemes with their advantages and disadvantages are considered. Recommendations on their implementation were issued.Документ Вододомішковідділювачі, їх конструктивні особливості та раціональна експлуатація(2018) Хоменко, Микола Дмитрович; Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Чернявський, Олександр Петрович; Добрянський, В. К.; Антоненко, Є. О.У даній статті розглядаються проблеми: по якості цукрових буряків, в т.ч. висока забрудненість, ступінь подрібнення, затрати робочої сили, втрати сировини. Приводиться модернізація конструкції дискових водовіддільників шляхом удосконалення форми і розмірів гумових фігурних дисків, приводів валів, встановлення валка зворотнього обертання і системи відмивання коренів цукрових буряків високо напірними струменями води з метою інтенсифікації процесів. The article discusses problems with the quality of sugar beets, including high pollution, degree of crushing, labor consumption, loss of beet mass. A modernization of the design of disk water separators by improving the shape and size of rubber figured disks, shaft drives, a complete roll with a reverse rotation and a beet root washing system with high-pressure water jets to intensify the processes is givenДокумент Причини втрат бурякомаси і цукру при переробці цукрових буряків та шляхи їх зменшення(2016) Хоменко, Микола ДмитровичВ даній статті приведений аналіз роботи цукрових заводів України в сезон переробки буряків 2015 2016 років і отриманих кінцевих результатів. Зокрема, зроблений аналіз кількості прийнятих і перероблених цукрових буряків, а в основному, величин втрат бурякосировини 36-ю працюючими в сезон цукровими заводами, а вони дуже великі. Виявлено основні причини завищених втрат сировини і ііукру в бурякопідготовчих відділеннях цукрових заводів України, а також аргументовано висловлено заходи по зменшенню витрат сировини і цукру на цукрових заводах України в майбутньому. In this article the analysis of operation ofsugar zawodowymi in season beet processing 2015 2016 and the final results. Specifically, the analysis of the quantity of accepted and processed beet, and mostly the amount of loss of steklomassy 36 and working in a season, sugar factories, and they are very large. The main causes of increased losses of raw sugar sociopathological departments of sugar factories of Ukraine and convincingly expressed measures to reduce losses steklomassy and sugar in sugar factories of Ukraine for the future.Документ Якісна підготовка буряків до перероблення – головна вимога для високоефективної роботи цукрового заводу(2016) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Чернявський, Олександр ПетровичПриведено аналіз причин низького ступеню очистки буряків від забруднення. Наведено теоретичні та розрахункові данні, а також рекомендації для різних режимів роботи якими забезпечуються покращення відмивання та зменшення витрат води. The analysis of the reasons for the low degree of contamination of beets is given. Theoretical and design data are given, as well as recommendations for various modes of operation that provide improved washing and reducing water consumption.Документ Прогресивна технологічна схема мийного відділення із використанням сучасних процесів інтенсифікації та обладнання для відмивання цукрових буряків(2014) Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій ІвановичУ даній статті приведено аналіз роботи мийних відділень цукрових заводів України. Запропонована прогресивна технологічна схема, яяка включає сучасні процеси інтенсифікації та обладнання, що забезпечить якісну підготовку сировини до переробки і дозволить підвищити коефіцієнт вилучення цукру і його якість. In the article the analysis of the washing compartment of sugar factories in Ukraine. A progressive technological scheme, which includes modern intensifies the process and equipment, which will provide high-quality training materials for processing and will enhance the rate of sugar extract and its quality.Документ Перспективна схема і обладнання мийного відділення цукрового заводу продуктивністю – 6 000 тонн переробки буряків за добу (з використанням бурякомийки типу СКД-6)(2014) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Ткачук, В. М.; Саповський, В. Д.В статті розглядається один із варіантів більш удосконаленої і посиленої апаратурно-технологічної схеми мийного відділення цукрового заводу. Пропонується схема і підбір високоефективного обладнання, з використанням можливих інтенсифікуючих процесів при підготовці цукрових буряків до переробки, в тому числі використовувати кінетичну енергію води високого тиску і потенціальну енергію стисненого повітря. Апаратурно-технологічна схема рекомендується для впровадження на цукрових заводах з важкими грунтами зони бурякосіяння. In this article are described some variants of improved and enhanced equipme and technological scheme of washing department of sugar factory/ A scheme and selection of high-efficiency equipment using which intensify the processes for the preparation of sugar beet to processing/ including use of the kinetic energy of the water high pressure and potential energy of the compressed air/ The apparatus-technological scheme is recommended for introduction in sugar factories with heavy soils zone of beet-growing.Документ Схема і обладнання мийного відділення цукрового заводу продуктивністю – 6 000 тонн переробки буряків за добу (з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6)(2014) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Ткачук, В. М.; Саповський, Віталій ДмитровичВ статті приведена технічна характеристика цукрових буряків і вплив механізації робіт на їх якість, та причини збільшення втрат сировини і цукру у виробництві. Розглянуто апаратурно-технологічну схему мийного відділення цукрового заводу з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6, приведено її конструктивні особливості, переваги і недоліки, аналіз роботи та рекомендації.Апаратурно-технологічна схема рекомендується для впровадження на цукрових заводах з легкими грунтами. This article the technical characteristics of beet and the impact of mechanization of works on its quality, the reasons for the increase in losses beet weight and in sugar production. In particular examined the apparatus- technological scheme of washing Department sugar factory with application of the device of washing beet type SH1_PMD-6, are its structural features, advantages and disadvantages/ analysis of work. The apparatus-technological scheme is recommended for introduction of the sugar plants with light soils zone of beet-growing.Документ Коефіцієнт вилучення цукру – критерій оцінки роботи бурякоцукрового виробництва(2010) Хоменко, Микола Дмитрович; Калініченко, Микола ФедоровичВ статті зроблено анализ про роботу усіх типів дифузійних установок, виявлені проблемні питання щодо підтриманню оптимальних режимах основних параметрів роботи дифузійних установок, наведено рекомендації з їх удосконалення на основі теоретичних викладок і наукових досягнень, з метою підвищення коефіцієнта вилучення цукру, зменшення паливно-енергетичних витрат на технологічні потреби, підвищення якості цукру, зменшення собівартості цукру виробленого із цукрових буряків. The article is an analysis of all types of diffusion plants identified problematic issues to maintain in optimal conditions the main parameters of the diffusion plants, recommendations for improvement based on the theoretical conclusions and scientific advances to improve the sugar recovery rate, reduce the consumption of fuel and energy resources technological needs, improve the quality of sugar, reduce the cost of sugar produced from sugar beets.