Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології руйнування піни у воді оборотної системи гідро-транспорту та миття буряків
    (1994) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Сорокін, Анатолій Іванович
    Дослідами встановлено, що основними піноутворювачами в транспортерно-мийних водах є сапонін, білки і продукти їх розкладу, а також пектинові речовини. На спінення води впливають як концентрація піноутворювачів, так і реакція середовища води (рН). З підвищенням рН ціноутворююча здатність води значно зростає. Зниження піноутворення можна досягнути як за рахунок застосування хімічних піногасників, так і за рахунок використання напірної флотації, яка дозволяє одержати воду високої якості та утилізувати буряковий сапонін. Research has shown that the main foaming agents in the transporter-washing waters have saponin, proteins and their degradation products, as well as pectin. Foaming affect the concentration of water blowing agent and a reaction environment (pH). ZA raising the pH of water foaming capacity of water increases considerably. Reduced foaming can be achieved both through the use of chemical defoamers, and through the use of pressure flotation, which allows you to receive high-quality water, that disposed of beet saponin.