Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
28 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічні фактори енергоефективності цукрового заводу(2019) Василенко, Сергій Михайлович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир МиколайовичНаведено аналіз технологічних факторів у цукровому виробництві для послідовних етапів реконструкції цукрового заводу з метою підвищення ефективності тепло споживання.Документ Визначення підсосів повітря в вакуумну систему цукрового заводу(2024) Штангеєв, Костянтин ОстаповичВикладено рекомендації по проведенню випробовувань вакуумної системи цукрового заводу та визначенню величини присосів повітря.Документ Теплове господарство цукрових заводів(2021) Штангеєв, Костянтин ОстаповичОписано енергозабезпечення та теплові схеми цукрових заводів, основні методи економії енергоресурсів при переробленні цукрових буряків. Наведено методики розрахунків теплового балансу дифузійної установки та тепловтрат при сатурації.Документ Термічні ефекти при уварюванні утфелів цукрового виробництва(2015) Штангеєв, Костянтин Остапович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Валерій Остапович; Кухар, Володимир МиколайовичПри уварюванні утфелів значну роль відіграють фізико-хімічна та гідростатична температурні депресії. Виходячи із їх аналізу сформульовані основні вимоги до конструкцій вакуум-апаратів.Документ Комплекс взаємоузгоджених тепло-технологічних заходів – основа енергетичної ефективності цукрового виробництва(2015) Василенко, Сергій Михайлович; Кухар, Володимир Миколайович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичРеконструкція цукрових заводів повинна супроводжу-ватися комплексом енергозберігаючих заходів.Окрім того, реконструкція повинна супроводжуватися впровадженням нових технологічних процесів отримання цукровмісних продуктів.Документ Гідростатичні депресії у випарних апаратах цукрового виробництва(2019) Штангеєв, Костянтин ОстаповичУ статті визначено вплив гідростатичної депресії на інтенсивність теплообміну (теплову продуктивність) у випарних апаратах з природною циркуляцією та раціональні умови їх застосування. Дослідження проводилися за допомогою чисельного експерименту на математичній моделі теплообміну у вертикальній теплообмінній трубі випарного апарата, що згущує цукровий розчин. Оцінено величину негативного впливу гідростатичних депресій для різних корпусів випарних установок цукрового заводу. Показано, що найбільш негативний вплив на величину зменшення загальної інтенсивності теплообміну має перевищення рівня соку у випарному апараті понад величину оптимального рівня. Інші параметрі, такі як недогрів соку, впливають значно менше. It is necessary to determine the effect of hydrostatic depression on the intensity of heat transfer (thermal performance) in evaporators with natural circulation and establish rational conditions for their use.The studies were conducted using a numerical experiment with a mathematical model of heat transfer in a vertical heat exchange tube of an evaporator where sugar solution is concentrated. The magnitude of the negative effect of hydrostatic depressions was estimated for various bodies of evaporation station of a sugar factory. It was shown that the most negative impact on the decrease in the overall intensity of heat transfer is exceeding the juice level in the evaporators over the optimum level. Other parameters have less influence, e.g. juice underheating.Документ Розрахунки витрат оборотної води першої категорії цукрового заводу та заходи по стабілізації її якості(2017) Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичНаведено основи розрахунків теплових та масових балансів оборотних систем вод 1 категорії. Показано позитивний вплив технологічного та теплотехнічного удосконалення цукрового виробництва на роботу оборотної системи вод 1 категорії. The basics of calculations of thermal and mass balances of circulating water systems of category 1 are presented. The positive influence of technological and thermal engineering improvement of sugar production on the work of the circulating water system of category 1 is shown.Документ Час перебування розчину у випарній установці(2019) Штангеєв, Костянтин ОстаповичПредставлена методика розрахунку часу перебування цукрового розчину в випарної установці і розрахунок втрат цукру від термічного розкладання. A methodology for calculating the residence time of a sugar solution in an evaporator and the calculation of sugar losses from thermal decomposition are presented.Документ Теплообмін в вакуум-апаратах(2017) Штангеєв, Костянтин ОстаповичПроведено розрахунок інтенсивності теплообміну в вакуум-апаратах для різних періодів процесу. The calculation of the intensity of heat transfer in vacuum devices for different periods of the process.Документ Проблеми визначення рівня в випарних апаратах(2018) Штангеєв, Костянтин ОстаповичЧерез конденсацію водяної пари відбувається зменшення концентрації цукрового розчину в буйковій камері. Оскільки густина цукрового розчину вища, аніж води рівень в буйковій камері зростає. Надані практичні рекомендації. Due to the condensation of water vapor, the concentration of the sugar solution in the buoy chamber decreases. Because the density of the sugar solution is higher than the water level in the buoy chamber increases. Practical recommendations are provided.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »