Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Гідростатичні депресії у випарних апаратах цукрового виробництва
    (2019) Штангеєв, Костянтин Остапович
    У статті визначено вплив гідростатичної депресії на інтенсивність теплообміну (теплову продуктивність) у випарних апаратах з природною циркуляцією та раціональні умови їх застосування. Дослідження проводилися за допомогою чисельного експерименту на математичній моделі теплообміну у вертикальній теплообмінній трубі випарного апарата, що згущує цукровий розчин. Оцінено величину негативного впливу гідростатичних депресій для різних корпусів випарних установок цукрового заводу. Показано, що найбільш негативний вплив на величину зменшення загальної інтенсивності теплообміну має перевищення рівня соку у випарному апараті понад величину оптимального рівня. Інші параметрі, такі як недогрів соку, впливають значно менше. It is necessary to determine the effect of hydrostatic depression on the intensity of heat transfer (thermal performance) in evaporators with natural circulation and establish rational conditions for their use.The studies were conducted using a numerical experiment with a mathematical model of heat transfer in a vertical heat exchange tube of an evaporator where sugar solution is concentrated. The magnitude of the negative effect of hydrostatic depressions was estimated for various bodies of evaporation station of a sugar factory. It was shown that the most negative impact on the decrease in the overall intensity of heat transfer is exceeding the juice level in the evaporators over the optimum level. Other parameters have less influence, e.g. juice underheating.
  • Ескіз
    Документ
    Охорона праці в цукровій галузі
    (2015) Шишков, Валерій Зіновійович; Нирко, Ярослав Володимирович; Шишков, Андрій Валерійович
    У статті йдеться про сучасний стан охорони праці в цукровій галузі. Зроблено аналіз нещасних випадків. Наведені нещасні випадки зі смертельними наслідками свідчать про те, що на підприємствах цукрової галузі в сучасних умовах недостатньою мірою проводиться комплекс профілактичних заходів щодо недопущення виробничого травматизму та професійних захворювань. The article deals with the current state of labor protection in the sugar industry. These accidents with fatal consequences indicate that the sugar industry in modern conditions is insufficiently carried out a set of preventive measures to prevent occupational injuries and occupational diseases
  • Ескіз
    Документ
    Охорона праці в цукровій галузі та вимоги до роботодавців стосовно забезпечення безпечного виконання робіт
    (2019) Шишков, Валерій Зіновійович; Нирко, Ярослав Володимирович; Шишков, Андрій Валерійович
    У статті йдеться про сучасний стан охорони праці в цукровій галузі. Розглянуті модель менеджменту гігієни та безпеки праці, логічна схема розвитку нещасного випадку на виробництві та ієрархія запобігання ризикам які можуть спричинити нещасні випадки та професійні захворювання. Наведені нещасні випадки зі смертельними наслідками свідчать про те, що на підприємствах цукрової галузі в сучасних умовах недостатньою мірою проводиться комплекс профілактичних заходів щодо недопущення виробничого травматизму та професійних захворювань. The article deals with the current state of labor protection in the sugar industry. The model of occupational health and safety management, the logical scheme of development of accidents at work and the hierarchy of prevention of risks that can cause accidents and occupational diseases are considered. These accidents with fatal consequences indicate that the sugar industry in modern conditions is insufficiently carried out a set of preventive measures to prevent occupational injuries and occupational diseases
  • Ескіз
    Документ
    Охорона праці в цукровій галузі та вимоги до роботодавців стосовно забезпечення безпечного виконання робіт
    (2016) Шишков, Валерій Зіновійович; Нирко, Ярослав Володимирович; Шишков, Андрій Валерійович
    В статті розглянуті питання аналізу та попередження виробничого травматизму, формування політики підприємства в галузі охорони праці. Політика повинна спрямовуватися на послідовне зниження рівня шкідливих та небезпечних виробничих факторів з урахуванням масштабу ризиків виникнення нещасних випадків і професійних захворювань. The article deals with analysis of occupational injuries, issues concerning the formation of enterprise policy in the field of occupational safety The policy should aim at consistently reducing the level of harmful and dangerous production factors taking in account the scale of the risks of accidents and occupational diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Система управління професійними ризиками на виробництві
    (2019) Шишков, Валерій Зіновійович; Нирко, Ярослав Володимирович; Мухіна, Катерина Євгенівна; Шишков, Андрій Валерійович
    Анотація Метою цієї статті є розгляд основних підходів щодо вдосконалення організації охорони праці на підприємствах цукрової галузі за рахунок розроблення та впровадження системного підходу в організації охорони праці з управлінням ризиками на основі кращих світових практик (міжнародних стандартів ISO, IEС, ВS, рекомендацій ІLO). The purpose of the article is to examine the fundaments of organization of labor protection at the enterprises of the sugar industry through the development and implementation of a systematic approach to the organization of labor protection with risk management based on the best worlds practices (international standards ISO, IEС, ВS, recommendations ILO).
  • Ескіз
    Документ
    Исследования коррозионных свойств оборотных и сточных вод сахарного завода
    (1985) Сорокин, Анатолий Иванович; Пархомец, Александр Петрович
    Проведены исследования коррозионных свойств оборотных и сточных вод сахарного завода. Полученные результаты по скорости коррозии в оборотных и сточных водах. К наиболее коррозионных свойств относятся лаверные воды сахарного завода. Investigations of the corrosion properties of circulating and waste water of a sugar factory. The resulting corrosion rate for circulating and waste waters. For more corrosive properties of water are Lavergne sugar factory.
  • Ескіз
    Документ
    Определение остаточного активного хлора в транспортерно-моечных водах сахарного завода
    (1981) Сорокин, Анатолий Иванович; Пархомец, Александр Петрович
    Описан видоизмененный йодометрический метод определения остаточно-активного хлора в транспортерно-моечной воде. Приведены результаты параллельных определений остаточно – активного хлора I-й категории, выполненные предложенным и общепринятым методами, и их статическая обработка, а также последовательность выполнения анализа по предлагаемому методу. We describe a modified iodometric method for determining the residual active chlorine in the transporter-washing water. The results of parallel determination of residual - chlorine I-st category, the suggestions and generally accepted methods, and static processing, as well as the sequence of the analysis by the proposed method.
  • Ескіз
    Документ
    Висока кваліфікація кадрів – запорука конкурентоспроможності цукрової галузі
    (2015) Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Хоменко, Микола Дмитрович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Сорокін, Анатолій Іванович; Чупахіна, В. П.
    Розглянуто важливість та необхідність безперервної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-технічних працівників і спеціалістів цукрових заводів. Показано, що кращих показників постійно досягають ті підприємства, на яких системно підвищують кваліфікацію персонала. It was discussed importance and necessity of continuous education and professional skills improvement of engineering manpower and specialists of sugar factories. It was shown that the best results permanently achieve enterprises where training of personal takes place systematically.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи енергозбереження в цукровому виробництві
    (2002) Штангеєв, Костянтин Остапович; Христенко, В. І.
    Наводиться структура витрат теплової енергії в цукровій промисловості. Зроблено аналіз тепловтрат на окремих виробничих дільницях. Описано принципи зменшення витрат тепла (пари) на технологічні потреби.