Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13349 результатів
Результати пошуку
Документ Діелектрична релаксація в системі насичених триацилгліцеринів(2018) Алєксєєв, Олександр Миколайович; Лазаренко, Максим Михайлович; Лазаренко, Михайло Васильович; Воронцова, Світлана ІванівнаВ роботі проведені комплексні експериментальні дослідження температурної залежності питомої теплоємності при постійному тиску та комплексної діелектичної проникності від часто, спектральних та структурних залежностей триацилгліцеридів в широкому інтервалі температур. Проводились дослідження можливості існування механізмів теплового руху при поліморфних структурних солітонів. Припускається, що рух топологічних солітонів призводить до появи релаксаційного процесу.Документ Молозиво як харчова добавка(2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаМолозиво корів – це унікальний природний концентрат імуноактивних факторів, біологічних стимуляторів і поживних речовин. Молозиво як харчова добавка поєднує у собі властивості універсальної вакцини, біологічного стимулятора, препарату для набору м’язової маси і найбільш повноцінного та легкозасвоюваного поживного продукту.Документ Вибір умов культивування грибів Ascochyta medicaginicola для одержання протипухлинних лікарських засобів(2018) Макаренко, Євген; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаРослини можуть бути резервуарами для нескінченного числа мікроорганізмів, які називають ендофітами. Деякі ендофітні мікроорганізми (особливо гриби) мають здатність до синтезу біологічно активних речовин лікувальної дії. У роботі розглянута можливість використання ендофітних грибів Ascochyta medicaginicola (Phoma medicaginis) для біосинтезу протиракового препарату паклітакселу на дешевому поживному середовищі.Документ Використання козиного молока у косметології(2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаКозине молоко за своїми біохімічними властивостями найбільш сприятливе для шкіри людини. Молоко кіз є джерелом вітамінів: А, тіаміну, рибофлавіну, ніацину; джерелом амінокислот – лейцину, глутаміну та аспарагіну; фосфоліпідів, цинку, казеїнату натрію, сироваткового протеїну та інших біологічно активних речовин. Отже, козине молоко та його продукти необхідно використовувати у косметології.Документ Особливості мікробного синтезу гіалуронової кислоти(2019) Угрин, Анна Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаГіалуронова кислота знайшла широке застосування в медицині, хірургії, дерматології, гінекології, володіє антимікробними та противірусними властивостями. Найбільший вихід гіалуронової кислоти спостерігається при культивуванні Corynebacterium glutamicum (8,3 г/л упродовж 48 год).Документ Роль біологічно активних фрагментів молозива у неспецифічній імунній відповіді(2017) Бородіна, Ольга Олегівна; Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаВ ході наших досліджень було виявлено, що суміш білків-абзимів володіє дозозалежним імуностимулювальним впливом на неспецифічні фактори імунного захисту в дослідах in vitro.Документ Інгібувальний вплив білків-абзимів молозива корів на клітини мікроорганізмів(2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаКоров’яче молозиво містить в своєму складі каталітичні антитіла – абзими. За рахунок навності абзимів молозиво є загальнозміцнювальним та імуностимулювальним засобом, чинить протипухлинну, протизапальну та антимікробну дію.Документ Бактеріоцини Lactobacillus(2019) Волошина, Ірина Миколаївна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Шкотова, ЛюдмилаДуже велику кількість бактеріоцинів синтезують лактобацили. Ці речовини мають широкий спектр дії і інгібують ріст умовно-патогенної грампозитивної мікрофлори. Розглянуті найбільш поширені бактеріоцини Lactobacillus.Документ Протимікробні властивості біологічно активних компонентів молозива корів(2018) Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаУ звʼязку зі зростаючою проблемою підвищення резистентності бактерій до антибіотиків, науковці стикаються з пошуком нових речовин, здатних пригнічувати ріст і розвиток бактерій. Сьогодні зростає інтерес до пептидів, отриманих із молозива корів, які можуть мати антимікробні властивості, оскільки вони мають високу толерантність, низьку токсичність і можуть протидіяти розвитку резистентності мікроорганізмів.Документ Протиракові властивості комплексу біоактивних фрагментів молозива(2018) Моцар, Анна В.; Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаУ роботі досліджена можливість використання суміші біологічно активних фрагментів молозива корів для пригнічення проліферації онкологічних клітин молочної залози MCF-7, клітин раку легень А-549, і Т-24 клітин раку сечового міхура.