Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Вплив демографічної ситуації на формування трудового потенціалу аграрної сфери в умовах входження України до Європейського простору
    (2017) Безпала, Ольга Василівна; Сологуб, Юрій Іванович
    У монографії розглянуто світоглядні засади, теорію та методологію пізнання сутності та еволюцію стратегії економічного розвитку підприємств аграрної сфери; розвинуті концептуальні підходи до оцінки розвитку суб’єктів господарювання у галузі сільського господарства; оцінено стан та тенденції обліково-аналітичного забезпечення сталого розвитку підприємств окремих галузей сільськогосподарського виробництва; систематизовано напрями поліпшення обліково-інформаційного забезпечення управління природними ресурсами підприємств; обґрунтовано основні соціально-гуманітарні та демографічні аспекти підготовки фахівців аграрного сектору економіки; розглянуто методи і моделі, використовувані при моделюванні системи управління розвитком сільськогосподарських підприємств
  • Ескіз
    Документ
    Концепція загального управління якістю на підприємствах індустрії туризму: функції та фази впровадження
    (2020) Баєв, Вадим Вікторович; Сологуб, Юрій Іванович; Безпала, Ольга Василівна; Мельник, Ірина Леонідівна
    Метою дослідження є визначення основних понять принципів TQM та їх впровадження в систему менеджменту якості на підприємствах туристичної індустрії країни
  • Ескіз
    Документ
    Столичний елемент та демографічний стан як чинники формування ринку праці Столичного суспільно-географічного району
    (2023) Сологуб, Юрій Іванович; Безпала, Ольга Василівна; Харченко, Олена Миколаївна
    Рівень соціально-економічного розвитку області та її територіальних громад має прямий вплив на розвиток і функціонування ринку праці. Для ефективного дослідження розвитку ринку праці Столичного суспільно-географічного району, необхідним є аналіз відповідних факторів впливу на процеси його формування та розвитку. Створення ефективного та сучасного господарського комплексу району вимагає залучення до виробничої діяльності працівників різної кваліфікації, тим самим створюючи попит на ринку праці. Для швидкого розвитку галузей виробничої та невиробничої сфери, а відтак і для все більшого залучення працівників, необхідне інвестування та доцільне функціонування зовнішньоекономічної діяльності. При вивчені факторів, що впливають на розвиток і функціонування ринку праці Столичного суспільно-географічного району варто звернути увагу на демографічні та столично-функціональні аспекти його формування
  • Ескіз
    Документ
    Винний та гастрономічний туризм: глобальні тренди та локальні практики
    (2017) Антоненко, Ірина Ярославівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Басюк, Дарія Іванівна; Безпала, Ольга Василівна; Божук, Тетяна; Бондар, Наталія Петрівна; Бугаєва, Олена; Вітряк, Оксана Павлівна; Гембець, Алла Вікторівна; Головко, Ольга Миколаївна; Гринюк, Олег Юрійович; Грянило, Анжеліка Василівна; Заварзіна, Валерія; Зваричук, Едуард Олександрович; Іванов, Андрій Миколайович; Казанцева, Катерина Анатоліївна; Калмикова, Ірина Семенівна; Ковешніков, Володимир Сергійович; Мазурець, Роман Русланович; Масляк, Петро Олексійович; Марцин, Тетяна Олександрівна; Меліх, Олена Олександрівна; Мельник, Ірина Леонідівна; Нездоймінов, Сергій Георгійович; Погуда (Шиян), Наталія Вікторівна; Поколодна, Марія Миколаївна; Руднєва, Марина Григорівна; Саркісян, Ганна Овсепівна; Сологуб, Юрій Іванович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Ткаченко, Любов Володимирівна; Хорохоріна, Валерія
    Викладено сучасні підходи до сутності, соціально-економічних функцій та особливостей розвитку еногастрономічного туризму, оцінки туристичного потенціалу кулінарних традицій, типових продуктів, страв і напоїв, харчової поведінки населення різних регіонів України. Досліджено міжнародний досвід розвитку винного та гастрономічного туризму. Представлена проблематика інноваційних засад формування туристичних продуктів з урахуванням потенціалу еногастрономічного туризму в Україні та регіонах. Modern approaches to the essence, socio-economic functions and features of the enhastronomy tourism development , the tourist potential of culinary traditions estimation , typical products, dishes and beverages, and food behavior of the population of different regions of Ukraine are presented. The international experience of wine and gastronomic tourism development is explored. The problem of innovative principles of tourism products formation taking into account the potential of enogastronomic tourism in Ukraine and regions is presented.