Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння льону білого у виробництві пшеничного хліба
    (2019) Андронович, Галина Михайлівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Білик, Олена Анатоліївна
    У статті представлені дослідження щодо використання цілого насіння льону у виготовлені пшеничного хліба. Насіння льону білого додавали в кількості 10,0; 15,0 та 20,0 % до маси борошна. У результаті проведених досліджень було встановлено, що для збагачення пшеничного хліба насіння льону білого його доцільно дозувати в кількості до 15 %, більше дозування зумовлює погіршенням органолептичних показників якості виробів. Зважаючи на вміст у льоні таких цінних фізіологічно-функціональних інгредієнтів, як ненасичені жирні кислоти, лігнани та харчові волокна, хліб з насінням льону можна рекомендувати для харчування особам із захворюваннями органів травлення, серцево-судинної системи, діабетом, а також з профілактичною метою широкому колу споживачів The article presents studies on the use of whole flax seeds in the production of wheat bread. White flaxseed was added in the amount of 10.0, 15.0, and 20.0 % by weight of flour. As a result of the studies, it was found that to enrich wheat bread with white flaxseed, it is advisable to dose it in an amount of up to 15 %, a higher dosage leads to a deterioration in the organoleptic quality of the products. Given the content of such valuable physiological and functional ingredients as unsaturated fatty acids, lignans and dietary fiber in flaxseed, flaxseed bread can be recommended for people with diseases of the digestive system, cardiovascular system, diabetes, as well as for preventive purposes to a wide range of consumers.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві (задачник)
    (2010) Дробот, Віра Іванівна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій Миколайович; Білик, Олена Анатоліївна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Степаненко, Тетяна Олександрівна; Удворгелі, Лариса Іванівна; Петришин, Наталія Зеновіївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    У навчально-методичному посібнику наведено стислі теоретичні відомості й приклади розрахунків, поширених у хлібопекарському виробництві. Запропоновано конкретні задачі щодо розрахунку за стадіями технологічного процесу: під час підготовки сировини до виробництва; розрахунку рецептур за різних способів приготування тіста; технологічного обладнання; первинного обліку виробництва; у технохімконтролі галузі. In the educational-methodical manual provides a brief theoretical information and examples of commonly used in baking production. Proposed concrete tasks on the calculation of the stages of technological process: during the preparation of raw materials to production; calculation of formulations for different ways of cooking test; technological equipment; primary accounting of production; in the techno-chemical control of industry.