Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Енергоефективні технології в харчовій промисловості(2022) Пустовойтенко, В. В.; Серьогін, Олександр Олександрович; Кисельов, В. Б.; Сегай, Олександр Михайлович; Осьмак, Олексій ОлексійовичПриродний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.Документ Energy independence problem solving by biomass technologies(2021) Shtefan, Yevgenii; Seryogin, OleksandrIn the first third of the 21st century, the world economy has faced significant challenges in the energy sector, and biomass as an energy resource can make a significant contribution to the production of heat, electricity and biofuels. Modern leading energy companies have experience in research, development and implementation of all bioenergy technologies (including direct combustion, co-incineration, anaerobic digestion, energy production from waste), as well as experience in bioeconomics. Organizations operating in the waste sector play a key role in the transition to a circular economy. They manage a significant part of the materials’ flows and produce resources which can be re-injected into the economy, either as materials or as energy. The sector also provides an essential environmental service for our society, both from a citizens’ point of view and from the perspective of the industrial, agriculture, and service sectors. It frees every household and organization of their waste, and it reduces related risks. The main motivation for the introduction of heat generating capacity on biomass is independence from imported energy, which ensures the energy independence of the state as an important component of its political and economic independence.Документ Energy-saving technologies for disposal of waste with printing design elements(2022) Shtefan, Yevgenii; Seryogin, OleksandrWaste is an objective consequence of the civilization development, which creates many problems and requires decisive environmental action. But, on the other hand, waste is a resource that, in a market economy, can contribute to the overall energy balance. Municipal solid waste (MSW) (household waste and waste from other sources, such as retail, administration, education, health services, accommodation and food services, etc.). This fraction includes a wide range of products from different materials - organic, plastic, metal, paper, glass, bulky items, batteries, exhaust oils/lubricants, light bulbs, etc.). It represents around 10 % of the total waste generated by mass. More than 90% of MSW has varnish and paint coatings due to printing design. The removal of such paint elements by sorting technologies presents a significant technical challengeДокумент Ресурсоощадні технології у харчовій промисловості(2018) Серьогін, Олександр Олександрович; Осьмак, Олексій Олексійович; Риндюк, Дмитро ВікторовичРозвиток науково-технічного прогресу, зростання населення Землі та покращення його добробуту призвели до різкого збільшення світових обсягів ресурсоспоживання. Значимість та гострота цієї проблеми зростає з кожним роком. Тому в умовах ринкової економіки необхідно організовувати виробництво на основі принципів ресурсозбереження, що в свою чергу підвищить ефективність галузей харчової промисловості в цілому. Експертами-аналітиками встановлено, що результативного та повноцінного використання ресурсів у XXI столітті можна досягти шляхом оцінювання всього технологічного ланцюга з позиції ресурсозбереження, що включає як процеси підготовки і переробки сировини так і технологічні процеси. Комплексний аналіз процесів інтенсифікації, ресурсозбереження, інновації та модернізації показує, що для їх втілення у реальні виробничі умови харчових підприємств необхідно створити певні передумови, які в більшості направлені на організацію ефективного управління якістю готових продуктів та 100 %-го використання ресурсного потенціалу. The development of scientific and technological progress, the growth of the Earth's population and the improvement of its welfare led to a sharp increase in global volumes of resource consumption. The significance and severity of this problem grows with each passing year. Therefore, in a market economy, it is necessary to organize production based on the principles of resource conservation, which, in turn, will increase the efficiency of the branches of the food industry as a whole. Experts-analysts have found that the efficient and full use of resources in the 21st century can be achieved by assessing the entire technological chain from the standpoint of resource conservation, which includes both the processes of preparation and processing of raw materials and technological processes. A comprehensive analysis of intensification, resource conservation, innovation and modernization processes shows that in order to implement them in real production conditions of food enterprises, certain conditions must be created, which in the majority are aimed at the organization of efficient quality management of finished products and 100% utilization of the resource potential.Документ Ресурсозберігаючі технології в харчових і переробних виробництвах(2016) Сухенко, Юрій Григорович; Серьогін, Олександр Олександрович; Сухенко, Владислав Юрійович; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаВикладено теоретичні основи, напрямки та інноваційні технології переробки вторинної сировини та відходів харчових і переробних виробництв АПК у енергоносії, корм, добрива, харчові добавки, будівельні матеріали та інші товари народного споживання, що створює передумови для повного використання природних ресурсів. The theoretical bases, directions and innovative technologies of processing of secondary raw materials and wastes of food and processing industries of agroindustrial complex in energy carriers, feed, fertilizers, food additives, building materials and other consumer goods are created, which creates preconditions for full use of natural resources.Документ Інноваційні технології альтернативного енергозабезпечення харчових і переробних підприємств в прикладах і задачах(2016) Сухенко, Юрій Григорович; Серьогін, Олександр Олександрович; Муштрук, Михайло Михайлович; Рябоконь, Наталія ВікторівнаОписані технології та обладнання, що дають можливість застосувати на виробництві різновиди геотермальної, сонячної, вітрової енергій, гідроенергії, твердого біопалива та біогазу, наведені приклади конструювання і раціонального застосування обладнання. Described are technologies and equipment that make it possible to apply in the production of varieties of geothermal, solar, wind energy, hydro energy, solid biofuels and biogas, examples of the design and rational application of equipment.Документ Розрахунки при проектуванні та реконструкції систем електропостачання промислових підприємств(ІСДО, 1993) Сірий, Олег Миколайович; Шестеренко, Володимир ЄвгеновичРозглянуті питання вибору обладнання систем електропостачання промислових підприємств - силових трансформаторів/автотрансформаторів, шинних конструкцій, комутаційних апаратів, вимірювальних трансформаторів,- методи обмеження струмів короткого замикання та вибору структурних схем електричних з’єднань підстанцій. Наведені методики розрахунку електричних мереж промислових підприємств; режиму напруг, вибору пристроїв регулювання напруги та компенсації реактивної потужності; релейного захисту систем електропостачання. Розрахований на студентів електроенергетичних спеціальностей вузів та інженерно-технічних працівників, що займаються проектуванням і експлуатацією систем електропостачання промислових підприємств. Questions of a comprehensive approach to the problem of improving the quality of electric power, reactive power compensation, the negative impact of higher harmonic voltage power system, additional energy losses and increase energy at the error counters nesynusoyidalnosti voltage systems approach to the work of compensating devices, principles of pulse voltage regulation. The textbook is designed for undergraduate and graduate energy majors universities as well as for students of correspondence and distance learning these specialties. It may be useful for engineers involved in the design and operation of electric power systems.Документ Електропостачання промислових підприємств. Посібник до курсового та дипломного проектування(Нова Книга, 2011) Шестеренко, Володимир Євгенович; Шестеренко, Олександра ВолодимирівнаРозглянуті питання комплексного підходу до проблеми підвищення якості електроенергії, компенсації реактивної потужності, негативного впливу вищих гармонік напруги на системи електроспоживання. Підручник призначений для студентів та магістрантів енергетичних спеціальностей університетів, а також для студентів заочного та дистанційного навчання вказаних спеціальностей. Може бути корисним інженерно-технічним працівникам, що займаються експлуатацією та проектуванням електроенергетичних систем промислових підприємств. Questions of a comprehensive approach to the problem of improving the quality of electric power, reactive power compensation, the negative impact of higher harmonic voltage power system, additional energy losses and increase energy at the error counters nesynusoyidalnosti voltage systems approach to the work of compensating devices, principles of pulse voltage regulation. The textbook is designed for undergraduate and graduate energy majors universities as well as for students of correspondence and distance learning these specialties. It may be useful for engineers involved in the design and operation of electric power systems.Документ Оптимізація систем електроспоживання промислових підприємств(ЧП ’’Глана‘’, 2001) Шестеренко, Володимир ЄвгеновичРозглянуті питання оптимізації систем електроспоживання промислових підприємств по критерію мінімуму втрат електроенергії із врахуванням якості енергії та вартості її. The problems of optimizing systems of power industry on the criterion of minimum energy losses with regard to the quality and value of its cost.Документ Трансформатори та електричні машини (Електротехніка. Частина 2)(2005) Мазуренко, Олександр Григорович; Шуліка, Володимир Панасович; Журавков, Олексій ВалерійовичПосібник є складовою серії з трьох посібників: "Електричні та магнітні кола", "Трансформатори та електричні машини" і "Електрообладнання та електропостачання підприємств харчової промисловості". Містить основні теоретичні положення та відомості про будову і експлуатаційні особливості трансформаторів та електричних машин, які використовуються на підприємствах харчової та переробної промисловості. Призначений не тільки для студента неелектротехнічних спеціальностей вищих навчальних закладів ІІ-ІУ рівнів акредитації, а також являє певний інтерес для широкого кола спеціалістів в галузі електротехніки.