Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Ідентифікація електротехнічних об’єктів керування(2020) Островерхов, Микола Якович; Сільвестров, Антон Миколайович; Кривобока, Галина ІванівнаНавчальний посібник призначено для вивчення та використання в лабораторних роботах студентами, науковими працівниками – в роботі по дослідженню реальних об’єктів керування в різних областях науки і техніки. Для високоякісного керування реальними об’єктами необхідно побудувати математичну модель причинно – наслідкових зв’язків. В посібнику подано матеріал, як від загального підходу, використовуючи принцип орієнтації на головну ціль, побудувати за апріорними даними і результатами натурного експерименту на об’єкті, таку математичну модель, за якої якнайкраще вирішується головна задача (управління об’єктом).Документ Автоматизація виробничих процесів(2016) Гончаренко, Борис Миколайович; Осадчий, Сергій Іванович; Вихрова, Лариса Григорівна; Каліч, В. М.; Дідик, Олександр КостянтиновичНаведені методи лінійної теорії автоматичного регулювання (ТАР) та сучасної теорії автоматичного керування (ТАК), які застосовуються при розробленні систем автоматизації технологічних процесів харчових виробництв.Розглянуті методи вимірювань технологічних параметрів та забезпечення їхньої точності. Наведені бібліографічні посилання відображають основні напрямки і методи, які використовуються останнім часом при розробленні сучасних автоматизованих систем керування та при синтезі відповідних керувальних діянь. Bringing the methods of linear control theory (LCT) and modern control theory (MCT), which are used in the development of process automation systems of food production. The methods of measurement of process parameters and to ensure their accuracy. These bibliographic references reflect the basic directions and methods used in recent years in the development of modern automated control systems and the synthesis of the corresponding control actionsДокумент Автоматизація виробничих процесів харчових технологій(2014) Гончаренко, Борис Миколайович; Ладанюк, Анатолій ПетровичНаведені методи лінійної теорії автоматичного регулювання (ТАР) та сучасної теорії автоматичного керування (ТАК), які застосовуються при розробленні систем автоматизації технологічних процесів харчових виробництв.Розглянуті методи вимірювань технологічних параметрів та забезпечення їхньої точності. Наведені бібліографічні посилання відображають основні напрямки і методи, які використовуються останнім часом при розробленні сучасних автоматизованих систем керування та при синтезі відповідних керувальних діянь. Bringing the methods of linear control theory (LCT) and modern control theory (MCT), which are used in the development of process automation systems of food production. The methods of measurement of process parameters and to ensure their accuracy. These bibliographic references reflect the basic directions and methods used in recent years in the development of modern automated control systems and the synthesis of the corresponding control actionsДокумент Нариси з теорії ідентифікації(2012) Самсонов, Валерій Васильович; Сільвестров, Антон МиколайовичВикладено деякі елементи теорії ідентифікації, важливі як для практичного використання, так і для подальших теоретичних досліджень, спрямованих на побудову логічно закінченої фундаментальної та прикладної теорії ідентифікації як математично обґрунтованої теорії пізнання причинно-наслідкових зв’язків в об’єктах реального світу. Для спеціалістів, які займаються теоретико - експериментальними дослідженнями об’єктів реального світу (технічних, економічних, біологічних, соціальних і т. ін.) з метою оптимального адаптивного керування ними, діагностики стану, прогнозування наслідків і т. ін. Буде корисною також для студентів, аспірантів, докторантів і здобувачів, які працюють з реальними об’єктами. The article presents some elements of the theory of identification are important both for practical use and for further theoretical research aimed at building a logically complete basic and applied theory of identification as mathematically based epistemology of causation in the objects of the real world. For professionals engaged in theoretical and experimental studies of real-world objects ( technical, economic, biological, social, etc..) To the optimal adaptive management, diagnostic status, predict consequences, and so on. It will be also useful for graduate students, doctoral candidates and working with real objects.