Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження причин виникнення дефектів у пивоварінні(2021) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичРобота присвячена дослідженню причин виникнення дефектів у пивоварінні. З кожним днем попит на смачне та якісне пиво зростає все більше. Причиною цього є в першу чергу те, що розвиток виробництва розширює асортимент продукції та її смакові властивості. Тому для кожного пивовара важливо створити конкурентоспроможний продукт, який повинен відповідати високим якісним показникам. Під час виробництва пива зустрічаються дефекти, які пов’язані із сировиною, неправильним веденням технологічного процесу, що в подальшому призводить до порушень біологічних, фізико-хімічних та, власне, органолептичних властивостей пива. Тому актуальним є дослідження причин виникнення дефектів у пивоварінні. На основі теоретичних і експериментальних даних встановлено причини виникнення найпоширеніших дефектів в пивоварінні та розглянуто механізми утворення побічних продуктів бродіння, досліджено показники якості пива в процесі. Науково обґрунтовано ефективність застосування способів виявлення та усунення дефектів для підвищення якості готового пива.Документ Development of modeling theоretical studies on fractionating distillation parameters of natural sources of aroma(2018) Frolova, Natalia; Yushchenko (Gonchar), NataliaIr this paper the results of theoretical justification of coherence of scuing model regimes of distillation of essential oils into separate aroma fractions, w hich arc highly concentrated flavors of long-term storage, arc represented. High-performance essential oils distillation requires adherence to strict ptocess condition», cnicial for regulating fraction's aroma. Complexity in determining of such regimes consist in duration of experimental cistillations with mentioned essential oils expenses.Theoretical modelling of distillation parameters provides, though real deflations. development of set fraction’s aroma on account of collecting key aromatic components and a number of others, similar to the ley ones in ftgitivcncss and boiling point, into a separate fraction.To nxtdcl regimes of essential oil fraction distillation valid Tboil of essential oils components at ambient pressure, equilibrium picssurcs of essential oils distillation, value of relative faptiveness of a. as ratio of ptcssurcs at a constant temperature, are attributed A mint nun number of theoretically perfect plates and operating reflux ratio were taken into account.Fraction distillation doesn’t ruin natural structural bond of essential oils compounds, preserves their biologic ability. Combining fractions of one essential oil or various ones by the determined moss ratios provides nunerous variants of natural flavors for usage in food, in parti.-ular dairy industry.