Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Обладнання м’ясопереробних виробництв: експлуатація та діагностування
    (2021) Бабанов, Ігор Геннадійович; Малишев, Віктор Володимирович; Ратушенко, Антоніна Тарасівна; Бабанова, Олена Ігорівна
    У підручнику розглянуто правила пусконалагоджувальних робіт, експлуатації, діагностування та ремонту технологічного обладнання м'ясопереробних підприємств. Наведено основні методи та способи проведення пусконалагоджувальних та ремонтних робіт. Наведена система діагностування визначення технічного стану технологічного обладнання. Описано основні причини неполадок і методи їх усунення, причини зносу і корозії обладнання. Висвітлені питання з санітарного оброблення технологічного обладнання та охорона навколишнього середовища
  • Ескіз
    Документ
    Стандартизація в дизайнерській діяльності
    (2020) Свірко, Володимир Олександрович; Рубцов, Анатолій Львович; Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Кузьмін, Олег Володимирович
    У навчальному посібнику викладені методичні та практичні аспекти нормативного забезпечення дизайнерської та дизайн-ергономічної діяльності, специфіка стандартизації у сфері дизайну, ергодизайну, як засобу унормування естетичних, ергономічних, функційних вимог до якості продукції. Особливості застосування стандартів у дизайнерській діяльності. Проаналізовано склад сучасної нормативної дизайн-ергономічної документації, сформульовано вимоги дизайну та ергономіки до промислової продукції. У виданні також розглянуто дизайн-ергономічні показники якості, унормовані правила виконання дизайн-ергономічних робіт, правила виконання дизайн-ергономічної експертизи якості товарної продукції, чинні стандарти з дизайну та ергономіки, які гармонізовано з міжнародними стандартами. The training manual outlines the methodological and practical aspects of the regulatory support of design and design-ergonomic activities, the specifics of standardization in the field of design, ergodesign, as a means of standardizing aesthetic, ergonomic, functional requirements for product quality. Features of the application of standards in design activities. The composition of modern regulatory design-ergonomic documentation is analyzed, design and ergonomics requirements for industrial products are formulated. The publication also discusses design and ergonomic quality indicators, standardized rules for performing design ergonomic work, rules for performing design and ergonomic examination of the quality of commercial products, current design and ergonomics standards harmonized with international standards.
  • Ескіз
    Документ
    Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв
    (2017) Чепелюк, Олена Олександрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Доломакін, Юрій Юрійович
    Висвітлено питання гігієнічного дизайну технологічного обладнання, який може істотно зменшити ризики, пов’язані із забрудненням харчових продуктів у процесі виробництва. Розглянуто основні положення щодо вибору конструкційних матеріалів, необхідної чистоти оброблення поверхонь, які контактують з продуктом. Подано рекомендації з виконання окремих елементів конструкції та їхніх з’єднань з метою запобігання застійним зонам. Комплексно описано проблеми, пов’язані з конструюванням технологічних трубопровідних систем. Наведено основні відомості, потрібні для конструювання систем очищення обладнання. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Обладнання переробних і харчових виробництв». Може бути корисний для інженерно-технічних працівників харчової і суміжних галузей промисловості. The issue of hygienic design of technological equipment is considered which can significantly reduce the risks associated with contamination of food products during the production process. The main provisions concerning the choice of structural materials, the necessary roughness of surfaces that are in contact with the product are considered. The recommendations for the manufacturing of some elements of the design and their joints are guided to prevent dead zones formation. The problems associated with the design of technological pipelines are described in detail. The basic information necessary for the design of equipment cleaning systems is given. This manual is for students of higher educational institutions studying in the specialty "Equipment for processing and food production". May be useful for engineering and technical workers in the food industry and related industries.
  • Ескіз
    Документ
    Смесительные машины в хлебопекарной и кондитерской промышленности
    (1990) Лисовенко, Алексей Тимофеевич; Литовченко, Игорь Николаевич; Зирнис, Ирина Викторовна; Котенко, Анатолий Георгиевич; Батищев, Владимир Витальевич; Лисовенко, Игорь Алексеевич
    В издании даны классификация, технические характеристики и функциональные схемы отечественных и зарубежных смесительных машин. Они применяются в хлебопекарной, макаронной и кондитерской промышленности. Описаны устаройство и принцип работы, методика расчета параметров рабочего процесса а также пути совершенствования смесительных машин. In publication of the given classification, technical characteristics and functional schemes of domestic and foreign mixing machines. They are used in the baking, macaroni and confectionery industry. Describes ustroistvo and principle of operation, methods of calculation of parameters of working process and ways to improve the mixing machine.
  • Ескіз
    Документ
    Сертифікація, гігієнічне забезпечення та метрологічна атестація пакувального обладнання
    (2014) Гавва, Олександр Миколайович; Беспалько, Анатолій Петрович; Токарчук, Сергій Володимирович
    У навчальному посібнику розглянуто правові засади та загальні правила сертифікації, структуру органів сертифікації, порядок та загальні правила проведення сертифікації пакувального обладнання. Наведено гігієнічні вимоги до проектування, виготовлення та експлуатації різних функціональних груп пакувального обладнання. The tutorial discusses the legal framework and common certification rules, the structure of the certification order and the general rules of the certification package. Given hygiene requirements for the design, construction and operation of different functional groups of packaging equipment.
  • Ескіз
    Документ
    Наукова школа професора В.М.Стабнікова «Теорія і практика процесів масообміну в харчових виробництвах»
    (2011) Марценюк, Олександр Степанович
    Розглянуто основні положення запропонованої В.М. Стабніковим теорії оновлення поверхні контакту фаз в процесах масообміну. Коротко описано результати теоретичних і експериментальних робіт з інтенсифікації процесів масообміну, виконаних колегами, учнями та послідовниками наукової школи В.М. Стабнікова на кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв Національного університету харчових технологій (м. Київ), яку він заснував у 1951 р. і очолював до 1988 р., та робіт, виконаних на споріднених кафедрах вузу. Наведено теплі спогади колег та аспірантів, на долю яких випала щаслива нагода співпрацювати зі Всеволодом Миколайовичем – надзвичайно чуйною, доброзичливою і поважною Людиною.