Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
27 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Ефективність: галузевий підхід(2020) Гуткевич, Світлана ОлександрівнаВ монографії узагальнено матеріали наукових досліджень з ефективності економічної діяльності суб’єктів господарювання на макро- та мікрорівнях в різних напрямах і галузях. На основі галузевого підходу визначені основні питання синергетичного ефекту, підвищення ефективності таких напрямів та галузей економіки, як інвестування, енергоефективність, стандартизація, сільське господарство, харчова промисловість, видавничо-поліграфічна та туристична галузі.Документ Енергоефективні технології в харчовій промисловості(2022) Пустовойтенко, В. В.; Серьогін, Олександр Олександрович; Кисельов, В. Б.; Сегай, Олександр Михайлович; Осьмак, Олексій ОлексійовичПриродний агропромисловий потенціал України та належне опанування нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки та впливу на довкілля держави. У паливно-енергетичному комплексі передбачається зростання ролі нетрадиційних джерел енергії, які створені на сировинній базі агропромислового комплексу. У майбутньому Україна буде здатна забезпечити соціальну сферу й основні галузі економіки енергією з поновлюваної сировини.Документ Проблеми й перспективи відновлення та розвитку підприємств харчової промисловості в сучасних умовах(2024) Скопенко, Наталія Степанівна; Євсєєва-Северина, Ірина Василівна; Репіч, Тетяна Анатоліївна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Никоненко, Андрій Володимирович; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Тур, Олеся Василівна; Чеснік, Наталія Миколаївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Тюха, Ірина Володимирівна; П'янкова, Оксана Василівна; Лугова, К. В.; Березянко, Тамара Володимирівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Драган, Олена Іванівна; Мишко, Ксенія Дмитрівна; Безпалько, Олена Вікторівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Чугаєва, Наталія Юріївна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Баталова (Понежда), Олена АнатоліївнаВиклики сьогодення: пандемія COVID, стрімке прискорення цифровізації економіки, російсько-українська війна – змінюють середовище функціонування підприємств та систему конкурентних переваг вітчизняних виробників. Дослідження ймовірних траєкторій розвитку економіки України у повоєнний період, розроблення пропозицій щодо найбільш доцільних способів подолання економічних проблем, породжених війною, обґрунтування дієвих алгоритмів економічного відновлення вітчизняних підприємств є актуальним для сьогоденняДокумент Обладнання м’ясопереробних виробництв: експлуатація та діагностування(2021) Бабанов, Ігор Геннадійович; Малишев, Віктор Володимирович; Ратушенко, Антоніна Тарасівна; Бабанова, Олена ІгорівнаУ підручнику розглянуто правила пусконалагоджувальних робіт, експлуатації, діагностування та ремонту технологічного обладнання м'ясопереробних підприємств. Наведено основні методи та способи проведення пусконалагоджувальних та ремонтних робіт. Наведена система діагностування визначення технічного стану технологічного обладнання. Описано основні причини неполадок і методи їх усунення, причини зносу і корозії обладнання. Висвітлені питання з санітарного оброблення технологічного обладнання та охорона навколишнього середовищаДокумент Організація та нормування праці в харчовій промисловості(2024) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Драган, Олена Іванівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Рудова, Анастасія Ярославівна; Тертична, Любов ІванівнаУ навчальному посібнику висвітлені сучасні тренди в організації та нормуванні праці з урахуванням принципів соціально-економічної безпеки, інноваційності праці, тайм менеджменту, стрес менеджменту, зарубіжного досвіду, що представлені на прикладі підприємств харчової промисловості. Навчальний посібник відрізняється збалансованістю та зрозумілістю викладу матеріалу. Тематична композиція посібника, практичні завдання, тести, розрахункові вправи спрямовані на формування у здобувачів вищої освіти комплексного уявлення про цілі, завдання, напрями і методи, які використовуються в організації та нормуванні праці для забезпечення високого рівня виробництва, безпеки підприємств харчової промисловості. Навчальний посібник буде корисним здобувачам, які здобувають освіту за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент ЗВО та для менеджерів-нормувальників, яких цікавлять питання організації та нормування праці сучасних підприємств (організацій)Документ Інвестиційна пріоритетність галузей економіки(2021) Гуткевич, Світлана Олександрівна; Шеремет, Олег Олексійович; Завадських, Ганна Миколаївна; Музиченко , Ганна Георгіївна; Русан , Віталій Миколайович; Каїра , Григорівна; Шендерівська, Ліна Петрівна; Коротун, Ольга Петрівна; Бойко, Вікторія Олександрівна; Кобилянська, Людмила Миколаївна; Мазяр, Ольа ОлександрівнаВ монографії представлені матеріали досліджень з питань забезпечення активізації інвестиційної діяльності в галузях економіки, проведених в рамках науково-дослідної роботи кафедри міжнародної економіки. Розглянуто основні пріоритети економічного розвитку галузей економіки. The monograph presents research materials on the intensification of investment activities in the sectors of the economy, conducted in the framework of research work of the Department of International Economics. The main priorities of economic development of economic sectors are considered.Документ Current priorities of economy: Lithuania-Ukraine(2020) Gutkevych, Svitlana; Sheremet, Oleg; Jureniene, V.; Jurene, S.Ukraine and Lithuania are countries with different government, economic development which is determined by its specializations, population and area, GDP per capita. Economic potential of these countries is aimed at improvement of the population living standards. Lithuania is a member of European Union and it represents the creative industries including tourism. Ukraine is integrating into European Union; it is a country with great potential of food security and tourism as well. Україна і Литва – країни з різним державним устроєм, економічний розвиток яких визначається їх спеціалізаціями, населенням і площею, ВВП на душу населення. Економічний потенціал цих країн спрямований на підвищення рівня життя населення. Литва є членом Європейського Союзу і представляє креативні індустрії, включаючи туризм. Україна інтегрується в Європейський Союз; це країна з великим потенціалом продовольчої безпеки та туризму.Документ Теоретико-прикладні підходи до формування соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості(2022) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Березянко, Тамара Володимирівна; Драган, Олена Іванівна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Лисак, Володимир Юрійович; Мазник, Ліана Валеріївна; Маршаленко, Маріанна Петрівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Чеснік, Наталія МиколаївнаУ колективній монографії розглянуті теоретичні і прикладні аспекти формування та розвитку соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості з урахуванням останніх наукових досліджень та практичного досвіду. Значну увагу приділено прогресивним підходам до соціальної відповідальності менеджменту підприємств. Призначена для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів, керівників, менеджерів та всіх, хто цікавиться проблемами формування, впровадження та розвитку корпоративної соціальної відповідальності на підприємствах. The collective monograph considers theoretical and applied aspects of formation and development of social responsibility of food industry enterprises on the basis of recent scientific research and practical experience. Considerable attention is given to progressive approaches to corporate social responsibility. It is intended for teachers of higher educational institutions, postgraduates, applicants, executives, managers and all those who are interested in the problems of formation, implementation and development of corporate social responsibility in enterprises.Документ Innovative activity of enterprises of food industry in Ukraine: state and trends of development(2020) Kruhlova, Olena; Pohozhykh, Mykola; Niemirich, Oleksandra; Ustymenko, Ihor; Havrysh, Andrey; Hubenia, Vyacheslav; Matiushenko, RaisaThe studies confirmed the hypothesis of the relationship between the innovative activity of food industry enterprises and the level of the knowledge intensity of GDP. There is a high direct relationship between the level of the knowledge intensity of GDP and the number of innovatively active enterprises of the food industry (0.893); high feedback, however, between knowledge intensity and the cost of innovation per one innovation-active enterprise (–0.836); noticeable feedback – between knowledge intensity and the cost of innovation of the food industry (–0.414). The results of the calculations indicate the relevance of further research in this area, namely the study of the impact of knowledge and innovation on the sustainable development of the food industry. Проведені дослідження підтвердили гіпотезу про залежність між інноваційною активність підприємств харчової промисловості та рівнем наукоємності ВВП. Високий прямий зв’язок відзначено між рівнем наукоємності ВВП і кількістю інноваційно активних підприємств харчової промисловості (0,893).; високий проте зворотний зв’язок – між наукоємністю та витрати на інновації на одне інноваційно активне підприємство (-0,836); помітний зворотний зв’язок – між наукоємністю та витратами на інновації підприємств харчової промисловості (-0,414). Результати розрахунків свідчать про актуальність подальших досліджень у цьому напряму, а саме дослідження впливу наукоємності та інновацій на сталий розвиток підприємств харчової промисловості.Документ Інноваційні технології перероблення молочної сироватки мембранними методами. Розділ 1. Аналіз сучасного стану наукових досліджень та практики застосування баро- та електромембранних процесів у молочній промисловості(2019) Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій Григорович; Дзязько, Юлія Сергіївна; Захаров, Володимир ВолодимировичВикладено результати досліджень щодо застосування мембранних процесів в інноваційних технологіях перероблення молочної сироватки. Особливу увагу приділено дослідженням: нанофільтрації та діананофільтрації як способу попереднього концентрування та знесолення молочної сироватки; отримання концентратів мінеральних речовин із молочної сироватки; застосування модифікованих мембран; використання озонування як способу попереднього оброблення продуктів розділення молочної сироватки перед мембранними методами. Запропоновано нові машинно-апаратурні схеми маловідходного перероблення молочної сироватки мембранними методами. Для студентів закладів вищої освіти, аспірантів, наукових співробітників і працівників харчової, мікробіологічної та фармацевтичної промисловості.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »