Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Документ Дослідження причин виникнення дефектів у пивоварінні(2021) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичРобота присвячена дослідженню причин виникнення дефектів у пивоварінні. З кожним днем попит на смачне та якісне пиво зростає все більше. Причиною цього є в першу чергу те, що розвиток виробництва розширює асортимент продукції та її смакові властивості. Тому для кожного пивовара важливо створити конкурентоспроможний продукт, який повинен відповідати високим якісним показникам. Під час виробництва пива зустрічаються дефекти, які пов’язані із сировиною, неправильним веденням технологічного процесу, що в подальшому призводить до порушень біологічних, фізико-хімічних та, власне, органолептичних властивостей пива. Тому актуальним є дослідження причин виникнення дефектів у пивоварінні. На основі теоретичних і експериментальних даних встановлено причини виникнення найпоширеніших дефектів в пивоварінні та розглянуто механізми утворення побічних продуктів бродіння, досліджено показники якості пива в процесі. Науково обґрунтовано ефективність застосування способів виявлення та усунення дефектів для підвищення якості готового пива.Документ Характеристика пивоварних сортів озимого ячменю України(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаЯчмінь (Hordeum) – основна технологічна сировина, з якої виготовляють пивоварний солод. Сумарна потужність українських солодових заводів складає близько 0,5 млн тон солоду на рік (станом на 2017 р.). Рекомендовані в Україні сорти ячменю належать до дворядного або шестирядного підвиду. Зараз до сільгоспвиробників заводи з виготовлення солоду висувають дуже високі вимоги. Тому питання, як виростити пивоварне зерно ячменю ярого та озимого, є дуже актуальним. Найбільш цінні для цього є сорти ячменю дворядного (H. distichon) з добре виповненим і вирівняним за крупністю зерном. Для одержання якісного пива необхідне зерно певного біохімічного складу, що забезпечується поєднанням трьох чинників: пивоварний сорт, відповідні ґрунтово-кліматичні умови і технологія вирощування. Отримувати високоякісний пивоварний ячмінь можна лише в разі виконання науково обґрунтованої системи агротехнічних заходів, що розроблені для кожної зони з урахуванням її ґрунтових і кліматичних умов. Now, farmers are making malt production plants very high. Therefore, the question of how to grow beer grain of spring and winter barley is very relevant. The most valuable for this purpose are varieties of barley (H. distichon) with well-filled and grain-balanced grain. In order to obtain high-quality beer, a grain of a certain biochemical composition is required, which is ensured by a combination of three factors: the brewer's grade, the corresponding soil-climatic conditions and the technology of cultivation. Only high-quality brewer's barley can be obtained if a scientifically grounded system of agrotechnical measures developed for each zone is taken into account, taking into account its soil and climatic conditions.