Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Харчова токсикологія. Розділ 1. Харчова токсикологія як наука і галузь практичної діяльності
    (2022) Мельник, Оксана Петрівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Кійко, Вікторія Вікторівна
    У навчальному посібнику наведена коротка історія токсикології як науки, представлена її сучасна структура, розглянуто шляхи надходження токсичних речовин в організм людини, їх біотрансформацію та особливості впливу на окремі органи та системи людини. Висвітлено забруднення харчових продуктів та сільськогосподарської сировини токсичними речовинами. Розглянуто основні проблеми виникнення мутагенних, тератогенних та канцерогенних змін в організмі, механізми розвитку алергічних реакцій. Наведено ключові рекомендації щодо здорового харчування та правила харчової безпечності. The textbook provides a brief history of toxicology as a science, presents its modern structure, examines the ways in which toxic substances enter the human body, their biotransformation, and the specifics of their impact on individual human organs and systems. Contamination of food products and agricultural raw materials with toxic substances is highlighted. The main problems of the occurrence of mutagenic, teratogenic and carcinogenic changes in the body, the mechanisms of the development of allergic reactions are considered. Key recommendations for healthy eating and food safety rules are provided.
  • Ескіз
    Документ
    Якість харчових продуктів як основа фізичної достатності харчування
    (2014) Сіднєва, Жанна Костянтинівна
    Розглянуто якість і безпечність харчових продуктів як основа фізичної достатності харчування, проаналізовані основні показники, які характеризують достатність продовольства. The quality and safety of food as a basis for physical sufficiency of nutrition are considered, the main indicators that characterize the adequacy of food are analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Органічне виробництво продуктів харчування і його місце у забезпеченні продовольчої безпеки
    (2014) Тіхонова, Наталія Олександрівна
    В цьому розділі монографії: - описується поняття органічних продуктів; - розглядається взаємозвязок якості, екологічності та економічної доступності продуктів харчування в Україні; - зясовується вплив органічного виробництва на продовольчу безпеку в країні. This chapter of monograph consist of: - describtion of the concept of organic products; - consideration of the relationship between quality, environmental and economic availability of food products in Ukraine; - analyze of impact of organic production on food security in the country.
  • Ескіз
    Документ
    Збалансованість, як складова частина принципів продовольчої безпеки
    (2014) Сахненко (Тіхонова), Анастасія Сергіївна
    В цьому розділі монографії: - розглянуто збалансованість як сладову частину принципів продовольчої безпеки; - описано звязок між основними принципами продовольчої безпеки; - сформульовано поняття основних принципів продовольчої безпеки та їх характеристика.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясна галузь
    (2013) Кундєєва, Галина Олексіївна
    Викладені результати досліджень сутності національної продовольчої безпеки та факторів, що впливають на її стан. Проаналізований стан м’ясної галузі та запропоновані рекомендації щодо покращення забезпечення населення країни м'ясопродуктами. The results of investigations of the essence of national food security and the factors affecting its status. The state of the meat industry and offered recommendations to improve the country's population providing meat products
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми якості і безпечності харчових продуктів в контексті забезпечення продовольчої безпеки
    (2013) Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна
    Досліджені основні проблеми в сфері якості та безпечності харчових продуктів та їх вплив на забезпечення продовольчої безпеки України. The basic problem in the quality and safety of food products and their impact on food security of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Quality management of domestic dairy enterprises based on HACCP principles
    (2013) Zanozovska, Oksana
    The paper investigates the introduction of a quality management systembased on the HACCP principles in the dairy industry. The benefits and costs on implementing HACCP system for dairy enterprises are determined in this paper.