Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Характеристика пивоварних сортів озимого ячменю України(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаЯчмінь (Hordeum) – основна технологічна сировина, з якої виготовляють пивоварний солод. Сумарна потужність українських солодових заводів складає близько 0,5 млн тон солоду на рік (станом на 2017 р.). Рекомендовані в Україні сорти ячменю належать до дворядного або шестирядного підвиду. Зараз до сільгоспвиробників заводи з виготовлення солоду висувають дуже високі вимоги. Тому питання, як виростити пивоварне зерно ячменю ярого та озимого, є дуже актуальним. Найбільш цінні для цього є сорти ячменю дворядного (H. distichon) з добре виповненим і вирівняним за крупністю зерном. Для одержання якісного пива необхідне зерно певного біохімічного складу, що забезпечується поєднанням трьох чинників: пивоварний сорт, відповідні ґрунтово-кліматичні умови і технологія вирощування. Отримувати високоякісний пивоварний ячмінь можна лише в разі виконання науково обґрунтованої системи агротехнічних заходів, що розроблені для кожної зони з урахуванням її ґрунтових і кліматичних умов. Now, farmers are making malt production plants very high. Therefore, the question of how to grow beer grain of spring and winter barley is very relevant. The most valuable for this purpose are varieties of barley (H. distichon) with well-filled and grain-balanced grain. In order to obtain high-quality beer, a grain of a certain biochemical composition is required, which is ensured by a combination of three factors: the brewer's grade, the corresponding soil-climatic conditions and the technology of cultivation. Only high-quality brewer's barley can be obtained if a scientifically grounded system of agrotechnical measures developed for each zone is taken into account, taking into account its soil and climatic conditions.