Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Формування конкурентоспроможності підприємств в умовах посилення екологічних обмежень
    (2011) Ємцев, Віктор Іванович
    В статті досліджено вплив впровадження системи контролю якості та безпеки продукції на підвищення конкурентоспроможності підприємств та запропоновано можливі шляхи активізації цього процесу на прикладі діяльності підприємств олійно-жирової галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Активізація інноваційної діяльності як шлях до підвищення конкурентоспроможності підприємства
    (2020) Ємцев, Віктор Іванович
    Проаналізовано сучасний стан, проблеми та тенденції розвитку економіки України в умовах поширення пандемії та жорсткої конкуренції на світовому ринку. Досліджено рівень конкурентоспроможності економіки країни та стан інноваційно діяльності як основного фактору забезпечення її економічного розвитку.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив цінової політики на стан та розвиток конкурентоспроможності аграрних підприємств
    (2013) Ємцева, Галина Федорівна; Ємцев, Віктор Іванович
    В умовах ринкової економіки успіх будьякого підприємства, незалежно від форм його власності, розміру та підпорядкованості, багато в чому залежить від того, наскільки правильно і обґрунтовано будуть встановлені ціни на продукцію чи послуги. Ціноутворення в умовах ринку являє собою досить складний процес, на який має вплив багато факторів, які необхідно враховувати, щоб мати конкурентні переваги та утримати ринкові позиції. Так як ціна відображає досить складний комплекс економічних відносин та залежить від ефективності цих відносин, процес ціноутворення вимагає ретельного аналізу та практичних рекомендацій по його удосконаленню. In a market economy, the success of any enterprise, regardless of its ownership, size and subordination, largely depends on how the prices for products or services will be set. The pricing in the market is quite a complex process influenced by many factors that should be considered to have a competitive advantage and maintain market position. Since the price reflects a complex set of economic relations and depends on the effectiveness of these relations, pricing requires careful analysis and practical recommendations for its improvement.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи відродження та розвитку конкурентоспроможності підприємств м'ясопродуктового підкомлексу АПК України в умовах конкурентного середовища
    (2013) Ємцев, Віктор Іванович
    Рівень виробництва та споживання м'яса та м'ясопродуктів є важливим показником рівня життя населення країни. Однак, в умовах глобалізації світової економіки, світовий ринок м'яса істотно впливає на вітчизняні м'ясопродуктовий підкомплекс АПК та ринок м'яса. В статті розглянуто світове конкурентне середовище та його вплив на сучасний стан конкурентоспроможності підприємств м 'ясопродуктового підкомплексу АПК країни, визначено місце вітчизняного м'ясопродуктового підкомплексу на світовому ринку, його сильні і слабкі сторони, обґрунтовано основні напрямки його стратегічного розвитку та розв'язання проблеми підвищення його конкурентоспроможності, виходячи з умов глобалізації світової економіки та відкритості національних ринків.
  • Ескіз
    Документ
    Кластери як сучасна форма квазіінтеграції на мезорівні
    (2012) Ємцев, Віктор Іванович
    Досліджено сутність, категоріальний апарат, структуру й типи територіального кластера. Розглянуто доцільність, переваги й теоретичні аспекти його формування й проблеми функціонування існуючих кластерів в Україні. The essence and category set of territorial cluster structure and types are investigated. The suitability, advantages and theoretical aspects of its forming were considered and the creation stages together with problems of existing clusters functioning in Ukraine were defined.
  • Ескіз
    Документ
    Формування конкурентоспроможності підприємств в умовах посилення екологічних обмежень
    (2011) Ємцев, Віктор Іванович
    В статті досліджено вплив впровадження системи контролю якості та безпеки продукції на підвищення конкурентоспроможності підприємств та запропоновано можливі шляхи активізації цього процесу на прикладі діяльності підприємств олійно-жирової галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості формування конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України
    (2011) Ємцев, Віктор Іванович
    Розглянуто теоретичні і практичні аспекти функціонування та формування конкурентоспроможності підприємств м’ясної галузі, розроблено пропозиції щодо вирішення економічних проблем, існуючих у роботі підприємств, які беруть участь у формуванні вартості м’яса та м’ясної продукції.