Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка і дослідження моделі сушіння молочних продуктів для задачі гарантованого управління регламентом(2015) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичУ статті розроблено математичні моделі розпилювальної сушарки для молочного виробництва, що можуть бути використані для контролю та керування процесом. Доведено актуальність розробки математичної моделі, враховуючи обмеження, вибухонебезпеку та підвищення якості широкого асортименту продукції.Документ Методологічні концепції розвитку керування багатоасортиментними технологічними виробництвами(2015) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичБагатоасортиментне виробництво є характеристикою основних виробничих комплексів харчової галузі, однак методи, що практично реалізовуються, розраховані або на періодичні процеси або на процеси із статично стійкими характеристиками сировини та напівфабрикатів, що не є властивими для характеристик переробки органічної сировини. Основою статті є практичне застосування методів багатоасортиментних виробництв, де вказано на недоліки та обмеження існуючих систем керування. Запропоновані підходи використовують методику багатопараметричного керування, що дозволяє покращити характеристики перехідного процесу в задачах зміни завдання. Multiproduct plant is a characteristic for most of main productions of food industry. However, the methods, which had been practically implemented, had been designed for either batch processes or processes, which have statically stability characteristics of raw materials and semifinished products, what is not peculiar characteristic for processing of organic raw materials. Therefore, urgent task is formalizing of control methods of dynamically processes for simplification of methods, and adjustment them when the assortment of plant will be changed, when the range of variation of target variable of process will be expanded. The approach, which had been proposed, is using a technique of multiparametric control, which is improving the characteristics of transition process in the task for change of significance. The conditions for selection of control methods, which are taking into account the characteristics of the control object, had been pointed. The conditions, for a stable ascent obtaining to the target values of the process variables of the object, had been notedДокумент Структурування управляючих концептів прийняття рішень в умовах асортиментного виробничого плану(2015) Іващук, Вячеслав Віталійович; Бєляєв, Юрій БорисовичВ статті приведено методику створення структурної мапи технології, що призначена для супроводження дій технологічного персоналу при реалізації технології по створенню асортиментних партій продукції. Практично доведено необхідність у здійсненні інтелектуальної підтримки та обґрунтовано порядок наповнення мапи технології при роботі з асортиментним продуктом. Подальше вдосконалення методики стосується оцінки глибини моделювання когнітивної поведінки та актуальності її відтворення в мапі технології. The article shows the method for creating structural chart of technology that is designed for support operations of technical personnel in the implementation of technology for create batches of plant’s product. Necessity for relealization of intellectual support was proved through practical work and the procedure for filling chart of technology for a working with the assortment products was reasoned. Method for a weight of route at the chart of technology estimation was executed. Realizations for monitoring by mowing keep the chart and the optimization by alternative decision were proposed. Futher advantage of methods concerns by estimation of depth of modeling of cognitive behavior and actuality of reproduce of depth on the chart of thecnology.Документ Розробка алгоритму реалізації виробничого плану в задачах підтримки асортиментного продукту(2014) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичВ статті представлена технологія побудови алгоритму структурування змін, що вносить кожний новий продукт у технологічну лінію переробки, коли сировина поступово перетворюється на готовий продукт. Структура вказаних змін відпрацьовується під час практичної роботи на об’єкті і зберігається у вигляді досвіду працівників відділень. Автори намагаються систематизувати досвід експертів промисловості, створити методику врахування особливостей кожного продукту у функціональній схемі виробництва. В статті проведений аналіз існуючих наукових розробок вітчизняних науковців. В роботі вказано на існуючи недоліки, що притаманні програмним продуктам представленим на ринку. Висновки вказують на найбільш перспективну область застосування викладеної прикладної методики. he technology of construction of structuring changes that made by each new product for production line of processing, when raw materials has gradually turning into a finished product represented in this article. The structure of represented changes has processed during at the time of practical work at the object and has stored as experience of worker of department. Authors have trying to systematize the experience of industry experts, construct a methodology of considering of the characteristics of each product in the functional circuit manufacturing. Analyze of scientific development of national scientists that present was processed at the article. Exist inherent that have software products that was represented on the market was pointed in this work. The conclusions have pointing to the most advantaged area of application of the applied methodology.Документ Структурувaня керувальних концептів прийняття рішень в умовах асортиментного виробничого плану(2014) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичУ статті визначено загальні проблеми застосування комерційних систем організації виробництва при їх експлуатації в умовах розширення виробничого асортименту. Виконано аналіз будови систем організації виробництва. Оцінено алгоритмічну будову сучасних комерційних програмних пакетів. Розроблено методику побудови моделі характеристик продукту у вигляді когнітивної мапи.. Вказано на можливість практичного застосування моделі для керування виробничим ассортиментом і планування технічних завдань по відділенням виробництва в умовах зміни асортименту продукту. The article describes a technique of production subsystem algorithmization. The general problem of using the commercial systems of industrial engineering for expanding product assortment has been defined The analysis of production structure organization has been done. The assessment of algorithmic structure of modern commercial software packages has been conducted. The method of constructing a product model in the form of cognitive map has been presented. The model can be used for planning the technical tasks for production sections in conditions of changing assortment. Possibility of practical use of product line control model has been specifiedДокумент Розробка структури автоматизованої системи управління брагоректифікаційною установкою(2008) Смітюх, Ярослав Володимирович; Кишенько, Василь Дмитрович; Іващук, Вячеслав ВіталійовичВ статті розкривається спосіб побудови структури системи автоматизованого управління брагоректифікаційною установкою з урахуванням інтегрування в структуру підсистеми інтелектуального аналізу та управління. In the article the method of construction of structure of the system of the automated management the home-brewed beer rectification setting opens up taking into account integration in the structure of subsystem of intellectual analysis and management.Документ Ідентифікація технологічних обֹєктів на основі аналізу частотно-часового спектра сигналів(2001) Іващук, Вячеслав Віталійович; Кишенько, Василь ДмитровичРозглядаються проблеми ідентифікацій складних об’єктів керування на основі вейвлет перетворень.The problems of managing complex objects identifications based on wavelet transforms.Документ Системи автоматизації технологічних об’єктів в структурі комп’ютерно-інтегрованого управління технологічними комплексами харчових виробництв(2009) Ладанюк, Анатолій Петрович; Луцька, Наталія Миколаївна; Іващук, Вячеслав ВіталійовичВ роботі розглянуті особливості розробки комп’ютерно-інтегрованого управління харчових виробництв та систем автоматизації технологічних процесів. Розглядається процедура процесного моделювання як варіанта системної інтеграції комп’ютерно-інтегрованого управління. In this paper the design features of computer-integrated food production and process automation systems. We consider the procedure of process modeling as a variant of system integration of computer-integrated.Документ Використання мультимедійних технологій при викладанні спеціальних дисциплін(2008) Іващук, Вячеслав Віталійович; Луцька, Наталія Миколаївна; Ладанюк, Анатолій ПетровичВ даній роботі представлені можливі варіанти створення інтегрованих додатків активного викладання студентам спеціальних дисциплін. Матеріал являє собою концептуальний путівник до створення електронних додатків навчання на базі сучасного психолого-педагогічного підґрунтя. This paper presents options for building integrated additions active presentation to students of special disciplines. The material is a conceptual guide for the development of electronic learning based on additions of contemporary psychological and pedagogical direction.Документ Використання моделі та схеми інформаційних потоків при розробці автоматизованих систем управління технологічними процесами на прикладі мереж Modbus(2008) Луцька, Наталія Миколаївна; Пупена, Олександр Миколайович; Іващук, Вячеслав ВіталійовичРозглядаються питання розробки та проектування автоматизованих системи управління технологічними процесами (АСУТП) з використання моделі та схеми інформаційних потоків на прикладі мереж Modbus. Подані фрагменти проекту на вдосконалення АСУТП типового бурякоцукрового заводу. The problems of design and development of automated process control systems with the use of models and diagrams of information flows on the network as an example Modbus. Served fragments project to improve diabetes control system model of the plant.